Guanyem?


Captura Vídeo Presentació 'Guanyem'

¿Ho sentiu? Si guardem silenci podem escoltar un so greu, constant, com una remor de fons. És el so del sistema, que col·lapsa sobre els seus propis fonaments. S’acosta un terratrèmol polític i les circumstàncies i el marc en que vivim ens obliguen a fer un pas al davant. Avui podem començar a guanyar el futur.

Avui es presenta l’esperança a l’esquerra de molta gent: Guanyem Barcelona. L’abanderada i cara d’aquest moviment és Ada Colau, però molta és la gent que està al darrera cronstruint un marc comú de confluència a l’esquerra, el somni d’una Syritza barcelonina (de moment) amb el tot el que això significa, que no es poc. La vella política es mor per a donar lloc a quelcom nou i cada actor que vulgui sumar haurà de mirar quan pesa la seva motxilla política, quantes pedres i terra seca conté el seu equipatge.  Guanyem ens obliga a ser el que som i a escollir entre sigles i idees, entre sumar i la trinxera, però també entre renovar-se o morir, entre ser o desparèixer. Em ve al cap una pregunta que em feia un amic: “Algu sap quins partits formen Syritza o el Frente Amplio? Oi que no?“. Té raó. El que importa és que Syritza guanyarà les properes eleccions a Grècia i potser començarà a canviar alguna cosa. A ningu li importen avui els noms d’aquells que van entrar a Syritza excepte a un partit, el KKE grec que es va quedar fora i avui es mou entre la irrellevància i la residualitat.

Voleu que sigui més clar? Ara a la gent catalanista, rupturista i d’esquerres no la podem defraudar. Guanyem ha vingut per saccejar Catalunya guanyant Barcelona o sent com a mínim decissiva i tornar la dignitat als barcelonins, condemnats a ser espectadors d’un parc d’atraccions. Prou. Ja no s’hi val ressignar-se, ja no val fer el de sempre perquè el de sempre s’ha demostrat insuficient per a canviar una realitat que ha esgotat la paciència dels barcelonins.

Personalment, i aquest ha estat el meu leid-motiv a aquest blog i a la meva vida com a activista 1.0 i 2.0, no estic aquí per a no fer res o per a conformar-me amb veure com és la dreta la transforma la realitat fins a adaptar-les a la seva visió sesgada, classista i carrinclona. Jo estic aquí per a transformar la realitat. Per a il·lusionar. Estic aquí perquè vull saccejar la política, la corona i l’estat, vull molestar als bancs que tracten aquesta terra com si fos la seva parcel·la, vull acabar amb els desnonaments, vull una Barcelona neta i sense fums, vull votar (¡ostres!) vull… Vull provocar un terratrèmol d’una magnitud igual o superior al de 1931, però per a fer-ho hi hem de ser tots.

Despertem

El nostre futur comença avui perquè s’estan tancant quasi 40 anys d’una forma de fer política que ja no ens serveix. Són quasi 40 anys on hem estat govern i oposició, on ens hem equivocat i on, massa cops, no vàrem estar on tocava quan tocava. Però cal passar pàgina i mirar al futur, perquè el futur és a punt d’arribar. Anem tard, però encara som a temps de ser-hi, de sumar, d’il·lusionar i de guanyar. No estar on la societat civil espera que estem ens empeny al silenci, a l’abisme. No hi haurà més oportunitats. La ciutadania té al seu davant un camí nou, un camí que hem recòrrer junts. S’ha d’intentar. ¿Guanyem?

Altres lectures sobre el tema:

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s