¿Quin barri Barcelona fa més kilòmetres en bici?


play2run

Fa prop d’un any l’oficina de la bicicleta va llençar un repte a través de la plataforma Endomondo a les ciutats on la bicicleta no és predominant, però es troba en gran augment: ¿quina seria la més kilòmetres pedala? La guanyadora del repte fou Tallin (Estònia), però el repte va rebel·lar-se com una eina de promoció del ciclisme i també com una eina per a saber per on es mouen els ciclistes. De fet us vaig ensenyar el mapa ciclista que va resultar de la suma de tots els trajectes en bicicleta fets amb aquesta iniciativa.

Ara l’Ajuntament llença una eina pròpia sota el format d’aplicació per a Android i iPhone i centrada a Barcelona ciutat des d’on participar en reptes esportius, però també de lleure. El format és el mateix que Endomondo: s’activa l’aplicació i el GPS del mòbil (no necessita 3G) i es fa el ‘tracking’ del trajecte en bicicleta. Aquests trajectes es comptabilitzen a l’arxiu de cada usuari i des d’allà es pot veure què ha fet en total des de l’inici, per trams… a més de que es poden sumar punts per guanyar premis, fomentant l’ús d’aquesta eina.

Més enllà de l’aspecte esportiu i lúdic, que el té i de fer jo amb Endomondo fa temps que registro totes les meves sortides en bici (tant siguin per anar a treballar o per fer esport), Play2Run ofereix la possibilitat de saber -de forma anònima- per on es mouen les bicicletes a Barcelona. D’aquesta manera es pot crear un mapa més detallat que el que es va fer amb Endomondo ara fa un any, oferint-nos la possibilitat de planificar els carrils bici allà on són necessaris i plantejar, també, les reformes d’aquells que són molt usats, però que ara són o bé obsolets o bé un desastre. 

Des d’aquí, felicitar a l’Ajuntament per la iniciativa, tot esperant que serveixi tant per afavorir l’ús de la bici, com per a planificar millor les infraestructures ciclistes i posar les bases d’un futur i necessari gran estudi d’impacte de la bicicleta a la nostra ciutat.

Per a més informació entreu a http://www.playtorun.com/

Advertisements

One thought on “¿Quin barri Barcelona fa més kilòmetres en bici?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s