L’òpera dels quatre corruptes


Mariano_Rajoy-Artur_Mas_ARAIMA20120827_0094_20

Ú d’agost i inici de vacances, la millor data per a pretendre donar explicacions a la ciutadania sobre els escàndols més greus de la història de la Democràcia. Ahir Artur Mas i avui Mariano Rajoy protagonitzen les seves òperes en les que faran veure que donen explicacions sobre la corrupció que afecta als seus respectius partits.

Convergència Democràtica té una situació més greu que el PP degut a com d’avançades estan les investigacions per corrupció:

  • La la seu de CDC, la famosa ‘Casa Gran del Catalanisme’, està embargada per a poder pagar la fiança de 3,2M€ dictada pel jutge del Cas Palau.
  • Els indicis de que Ferrovial hauria finançat irregularment CDC a canvi de concessions en obra pública es basen en un pacte ‘senzill’ però ‘demolidor’. L’ex-tresorer Daniel Osácar hauria actuat com a mitjancer.
  • El seu secretari d’Organització, Oriol Pujol i Ferrussola, està ‘imputat’ pel cas ITV, un cas de tràfic d’influències i manipulació de concurs públic.
  • Sense oblidar els casos com Clotilde o Adigsa que també perjudiquen a membres notables de CDC.

En aquest entorn es va produir la compareixença d’Artur Mas al Parlament per a parlar monogràficament de la corrupció, però fou un debat de baix perfil on únicament ICV-EUiA i Ciutadans van estar a l’alçada. Ni PSC, ni ERC, ni PP, ni tan sols les CUP van enviar-hi als seus números ú a debatre-hi. Per una banda perquè tan PSC com PP tenen prop de 1000 motius per no fer-ho, motius que tots coneixem i que no cal enumerar. ERC segueix en el seu paper de massatgista tailandès del govern i la seva número 2 va fer el paper que s’esperava. La força i dialèctica impecable de Junqueras es reserva per a altres esdeveniments on hi hagi moltes estelades. L’actitud de la CUP que lluny d’alinear-se amb ICV, va preferir sumar-se al perfil baix de PSC, PP o ERC, em deixa descol·locat. Deu ser una altra de les contradiccions de les CUP que ningú s’explica.

En Mas ens va assegurar que si es demostra el finançament irregular de CDC, el partit tornarà tots els diners. Igual que Unió Democràtica ¡Ves per on! Encara els hi haurem de donar les gràcies… i poc més, perquè el debat d’ahir fou un insult -l’enèsim- al ciutadà que segueix patint retallades i baixades de sou mentre les sospites de que els representants públics es van lucrar en els temps de bonança. El President va deixar massa respostes a l’aire, masses preguntes per tancar i masses sospites que el segueixen enfonsant a un ritme superior al de l’economia catalana.

Mentrestant Millet segueix a casa seva envellint, esperant un judici que no arriba mai, prenent el sol a la piscina amb un mojito fresquet a una mà i un puro a l’altre. Diuen que a Barcelona si guardes silenci al mig del carrer es pot escoltar al propi Millet pixant-se de riure a la cara de tots nosaltres.

I què passa a Madrid? Avui Rajoy perpetrarà la seva pròpia òpera dels quatre corruptes amb una bona alerta per a navegants llençada per González-Pons. Si fa uns dies es va arribar a insinuar que parlar de l’accident de l’Alvia Madrid-Ferrol perjudicava els interessos de les empreses ferroviàries a l’estranger; ahir se’ns deia a la cara que parlar de Bárcenas perjudica a la recuperació econòmica. Amb el que ens podem fer a la idea de què ens pensa dir Don Mariano.

No cal ser un analista polític per saber que la compareixença d’avui passarà de puntetes per l’escàndol Bárcenas tot i tenir citats a declarar com a testimoni als Secretaris d’Organització del PP des d’Aznar. Rajoy es centrarà en una recuperació econòmica que només veu ell, en el limit de dèficid per les autonomies i en una confiança internacional que cap estat té amb Espanya. Fum, fum i més fum per a intoxicar la confiança interna, la de la ciutania, les empreses i la de l’economia real. Aquella que ha perdut un 25% de poder adquisitiu mentre els bancs segueixen anunciant beneficis milionaris que es corresponen als milions d’euros que el FROB dona per perduts.

Mentrestant el cercle es va estrenyent i es parla, fins i tot, d’una darrera bomba informativa que podria acabar amb el govern. ¿Quina deu ser? Alguns rumors parlen de gravacions telefòniques de Bárcenas amb els líders del PP, Cospedal inclosa; altres parlen dels famosos ‘recibí’ dels sobres. No es sap res i només podem especular sobre què farà avui Rajoy. La resposta avui a partir de les 9.30 i demà tots ja de vacances oblidant-nos de la corrupció i la crisi al menys fins al setembre, quan a Catalunya podrem celebrar un altre esdeveniment folklòric per la independència -un altre festival de focs artificals-. Com en saben els nostres polítics de controlar els timmings, eh?

Advertisements

3 thoughts on “L’òpera dels quatre corruptes

    1. Lo de les CUP no m’ho esperava, eh? No se a què juguen i em sap greu perquè hi tenia esperances en ells, en que poguessin arrossegar a l’esquerra precisament encara més a l’esquerra. Però bé, ja s’ho faran. A partir del dia 1 tornarem al que de debó sembla importar: els actes folklòrics i les cadenes humanes…

  1. vagis vostè a prendre fanta sr Monago, (per dir-ho suau) deixi de merdejar, vergonya els hauria de de donar queixar-se per un deficit a la carta, bé sabeu els del PP, que l’error ve de lluny, del cafetó per a tots un error que encara s’esta pagant, al qual també cal sumar catalans a aquest error com l’amic pujol, que l’hi van oferir i va dir que no, però d’això no es parla, si a la constitució ja es reflecteix la diferència, “per aquest article de nacionalitats “que aquesta diferència sigui palpable, i com millor ho és, és que cadascú recapti el que genera i despres fons comú per mantenir estat, o compensacio territorial, això és el normal en qualsevol estat autonòmic o federal, la diferència no significa superioritat, i la diferència ve donada per la història i la conducta d’aquesta durant anys, tant sigui per a millor com per a pitjor, deixa’t de ficar els peus en els plats aliens i preocupi vostè dels seus, no es miri tant al mirall dels altres, posant al seu a l’esquena , vostè practica la felicitat del ratolí, que es senta sobre el seu formatge i picoteja el dels altres. i no sóc independentista, gens sospitós, pero hablando en plata, deje de tocar los huevos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s