Moció de censura a Rajoy? Sí!


Rajoy

La periodista Merche Negro va publicar el passat divendres un extens i interessant article a El Periódico explicant-nos que, al contrari del que alguns mitjans i partits (el PSOE) afirmen, sí es pot dur a terme una moció de censura a Mariano Rajoy. Allà Merche ens proposava als lectors -entre els qui m’incloc- que exposéssim la nostra postura. Avui dilluns, acabat d’esmorzar amb una altra revelació repugnant sobre el Cas Bárcenas, convertit ja en el Cas PP, passo a exposar perquè crec que el Congrés ha de tirar endavant una moció de censura, tant si es guanya com si no.

  • Rajoy està fent de sí mateix. En altres crisis que s’han dut a terme al PP sent-ne el màxim responsable -com el cas Álvarez Cascos o l’assumpte Piqué- o ja al govern -com el rescat a la banca-, en Rajoy ha optat per la tàctica de deixar passar el temps fins que se’n cansin. Avui Rajoy ens està dient ‘ja us cansareu‘ i no pensa comparèixer al Congrés fins al setembre. L’única manera de fer-li afrontar l’escàndol de forma ràpida és forçant la moció de censura aquest mateix mes de juliol o com a molt tard a l’agost.
  • Les mocions de censura es presenten per guanyar-les. ¿I? Ja sabem que el més probable és que el PP imposi la seva absoluta i salvi de nou al President, però la projecció internacional d’aquesta moció és el que més mal pot fer a Rajoy en aquests moments. Cal ensenyar a la UE i al món a través dels mitjans que la ciutadania espanyola està indignada i farta d’un President que governa en frau, que menteix i que segueix mentint cada dia als seus ciutadans. No tot s’hi val.
  • I si és guanya? Si es guanya, cosa poc probable per la majoria absoluta del PP, estaríem davant de l’escenari de buscar un nou president interí que esculli un nou govern provisional o bé convocar eleccions i no se pas si aquest extrem és el millor. El PP, en cas de convocar-se noves eleccions, tornaria a guanyar sense oblidar el risc de tenir un escenari on cap partit pugui governar. ¿Es donaria un pacte PPSOE? ¿PP+UPyD? Més que jugar a la política de pactes, parlar de pactes post-moció de censura és com jugar al tarot.

AFA 193219Rajoy, ell solet, està destruint el sistema institucional de 1978. Podem estar a dies, sinó hores de veure al President inhabilitat per la justícia, fet sense precedents en un Primer Ministre a Europa. Hauríem d’anar al cas Watergate per trobar quelcom similar, tenint present que el Cas Bárcenas és infinitament més greu. ¿Què li queda per publicar a Pedro J. Ramírez? Ell mateix afirma que el més gros està per arribar i avui dilluns, Bárcenas entregarà la ‘comptabilitat B’ del PP de 1990 a 2008 i veurem quins noms hi apareixeran. ¿Aznar? ¿Fraga? ¿Aguirre?

Com diu Merche Negro la moció de censura és possible i necessària. Cal portar el ‘cabreig’ ciutadà al Congrés i començar a desobeir. Teníem molts dubtes de si Rajoy era digne per a ser el representant de tot el poble d’Espanya. Ara no en tinc cap: Rajoy ha de desaparèixer absorbit pel forat negre de la infàmia per a no ser res més que un incòmode record d’algú que ha esdevingut el prototip de polític ‘que no ens representa‘. I mentrestant, se li va posant cara de Nixon.

Advertisements

3 thoughts on “Moció de censura a Rajoy? Sí!

    1. El problema que té el PSOE és que està en descomposició com una pastilla efervescent a l’agua. Recordem que té al davant el cas dels ERE, que ara ha quedat soterrat però que tornarà a esclatar després de l’estiu. No descartem que en Griñan sigui com a mínim cridat a declarar.
      Crec que veurem a Rajoy fora del govern per algú del seu propi partit, la situació es insostenible i estan jugant amb la paciència de la gent. Detecto un gran malestar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s