Sánchez-Camacho Vs Nixon


rajoy-camacho-25-10-efe-

La radiant Alícia Sánchez Camacho que al 2009 saltava a la política ha desaparegut. L’escàndol de Método3 i el ‘Camarga-gate’ l’ha consumit com un llumí. Repassem, breument, el cas ‘Camarga-Gate’

  • En el moment en que es dona a coneixer l’existència d’una gravació entre Alícia Sánchez-Camacho i Victoria Sánchex (l’ex-novia de Jordi Pujol i Ferrussola) feta per l’agència de detectius ‘Método 3’ al reservat del Restaurant la Camarga, moltes veus van avisar de que hi havia alguna cosa que no encaixava a la història.
  • Les primeres preguntes que molts ens vàrem fer foren: ¿Qui va encarregar l’escolta i perquè? ¿Qui és el principal beneficiat? ¿Qui va posar la gravadora? Les respostes eren cada cop més impossibles i esbojarrades. Es va arribar a dir que la gravadora havia estat esperant la trobada des de feia un mes, cosa del tot impossible per una simple qüestió de piles.
  • El PP a través d’Alícia Sánchez-Camacho anuncia que arribarà fins al final, que rodaran caps i que no tenen res a amagar. Volen la veritat i tots ho aplaudim.
  • Mesos més tard, Alícia Sánchez-Camacho ven les seves intencions per 80.000€, el preu amb el que, via a un acord extrajudicial, pacta amb Método3 la NO publicació d’aquestes gravacions.

Però ahir algú filtra part de les conversacions i esclata l’escàndol del tot. El diari Público.es penja les gravacions on Sánchez-Camacho explica que té ‘un fiscal de confiança’ revel·lant-l’hi dades sobre el Cas Palau. Només aquest fet hauria de provocar la dimissió immediata de la líder del PP. En cas contrari, Rajoy l’hauria de fer fora del partit immediatament.

El PP Català entra en shock i comença una estratègia que ja coneixem i no és una altra que la de denunciar a tothom que publiqui les converses, entenent per ‘publicar’ el fet retweet, linkar o citar les converses. Tot i que el debat al respecte de la intimitat de les persones és molt ampli i l’hem de fer (és intolerable que s’espii al representants legítims del poble), és més intolerable que aquests reconeguin d’esquenes al seu poble que estan influint en la justicia i que aquesta no és, ni molt menys, objectiva. No són dignes de representar-nos.

AFA 193219Ha arribat el moment que algú li expliqui a Sánchez-Camacho que als Estats Units -aquest país que tan envejen quan es parla de privatitzacions i tan obvien quan es tracta de transparència i fiscalització de la vida política- un escàndol similar va acabar amb la dimissió de Nixon i el final de la impunitat mediàtica dels polítics. Aquí el PP ha amenaçat amb dur-nos a tots a judici per a que parlem d’un dret a la intimitat que preten tapar un escàndol que a qualsevol estat europeu seria intol·lerable. El nostre dret a conèixer la veritat resta molt per sobre del pressumte dret a la intimitat de Sánchez-Camacho o de qualsevol polític. Ho lamento, senyors polítics: S’ha acabat el pasteleo a les bambolines.

Els nostres polítics han esdevingut mestres en l’art del fum i dels debats estèrils. La pressumció d’innocència entra en el debat polític quan es deté o imputa a un polític, mai a un Don Plebeyo com tu o com jo. El dret a la intimitat entra ara en el debat polític quan tota una líder d’un partit es veu esquitxada en un escàndol que posa en entredit la independència dels processos judicials, mai quan a tu o a mi se’ns espia tot el diem o enviem de forma pública o privada. Prou malavarismes.

Per dignitat (la nostra) i per vergonya (la nostra): Que algú dimiteixi ja. 

Us deixo els apunts imprescindibles de David Bollero a Publico.es

Advertisements

One thought on “Sánchez-Camacho Vs Nixon

  1. Et segueixo fa temps i darrerament (des del teu affaire amb en Xavier Rius, quina casualitat!), cada cop que enllaço amb el bloc via Facebook, em diu que és Spam. Dir les coses com són (o com es pensen), en aquest país encara fa mal.
    M’agraden els teus posts, Sovint penso que és el que escriuria jo si no fos maldestre. Felicitats!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s