La DGT i el casc per vianants


CASC_VIANANTS_CAT

Davant l’augment d’atropellaments a les ciutats, la DGT en col·laboració amb les principals asseguradores d’Espanya i l’Associació d’Empreses de l’Automòbil han iniciat una campanya de sensibilització per a tots els vianants. María Seguí ha anunciat que molt aviat la posada en marxa d’una nova campanya destinada a conscienciar a tots els vianants de la necessitat de protegir-se davant l’augment dels accidents i morts a les ciutats.

Los atropellos en nuestras ciudades tienen unas cifras inaceptables. Lo sabemos y estamos trabajando en ello en estrecha colaboración con la indústria del casco y los automobiles para homologar las cifras de accidentalidad de España a las de la Unión Europea. Creemos firmamente en el casco para peatones en el día a día y crearemos una comisión para hacerlo obligatorio. Creemos que el casco puede salvar muchas vidas ante los atropellos.

I és que l’accidentalitat i mort de vianants a les nostres ciutats té xifres alarmants. La indústria de l’automòbil és plenament conscient d’aquest drama i treballa per a conjugar seguretat i confort a les ciutats. Per això l’ANFAC celebra que la DGT assumeixi, per fi, les línies d’actuació proposades per a augmentar la seguretat a les nostres ciutats. Manuel Machado, President d’ANFAC i Conseller Delegat de Ford España ha declarat:

Por fin la DGT entiende que la seguridad implica tanto a conductores como peatones. El casco en bici, por ejemplo, ha hecho descender la cifra de heridos en la carretera. Ahora ya sólo contamos cadáveres. Una lástima, oiga, pero es que hemos de entender que la práctica del deporte no puede impedir el desarrollo. ¿Sabe usted cuánta tecnología hay tras un motor que acelera hasta 160km/h? Protegiendo al peatón de sus imprudéncias, podremos aumentar la velodidad en las calles de España a los 60 o 70km/h. Apostamos por la prevención y el uso de casco para peatones nos parece la mejor opción. La Directora de la DGT ha comprendido esta necesidad que le expresamos y si no la entiende, nos la crujiremos como hicimos con el otro. MMWWWWAHAHAHAHAH ¿Le apetece un cigarrillo para celebrarlo?

La possible normativa que obligaria als vianants a dur casc incorporaria també la recomanació general de que els vianants adquirissin també una assegurança de responsabilitat civil, destinada a pagar els possibles desperfectes que podria ocasionar el vianant al ser atropellat. Davant la pregunta de si l’ús de casc obligatòri acabaria per dissuadir als vianants de sortir a passejar o a anar caminant a la feina, Maria Seguí ha declarat que es tracta d’un rumor infundat i que la reducció de vianants per l’obligatorietat del casc portaria efectes positius com la compra de cotxes i motos o el foment del transport públic. Ha afegit que ella va veure a un documental de La 2 que al bosc quan s’acosta un elefant, les rates van sota terra per a protegir-se. És comprensible, doncs, que si tots els vianants anessin en metro sota terra, com les rates, es desplaçarien amb major seguretat i es podria augmentar la velocitat als centres urbans sense posar-los en perill.

Els fabricants de cascs valoren molt positivament la mesura i estan començant a dissenyar cascs per a nens, joves i a la moda que segueixin les tendències socials del moment: casc hello kitty! casc per a gòtics, casc per a catòliques, casc ‘tuenti’, casc ‘marica atormentada’… Feria de Madrid ha anunciat la creació del saló ‘Cáscatelo‘ dedicat al casc per a vianants, que serà el més gran del món dedicat al món del casc.

Advertisements

One thought on “La DGT i el casc per vianants

  1. Bona idea, aquesta del casc per a vianants, així no haurem d’envejar els ciclistes quan els hi obliguin..

    Si fins i tot els kamikazes portaven casc…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s