Carta oberta als polítics honestos


¿Oasi Català?

He dit prou. N’estic fart. Aquest oasi en el que vivíem, ha acabat per ser una fossa sèptica on l’alta política ha baixat a les clavegueres vestida de ‘traje’ car i en cotxe oficial. Espionatge, tràfic d’influències, xantatge, corrupció a la gran, mitjana i baixa administració, evasió d’impostos, formes pròpies de la màfia, amenaces físiques a qui denuncia la corrupció…

A Espanya el bi-pardisme PPSOE s’acaba per avorriment. A Catalunya la nostra sociovergència ha resultat ser una guerra sense treves on tot s’hi valia. Només ens faltava saber que els carrers de Barcelona eren plens policies retirats que s’avorrien a casa i espies de pà sucat amb oli contractats per polítics amb l’única intenció de fer xantatge, com a una pel·lícula de la Guerra Freda, però dolenta i sense pressupost. No senyors, no hi ha cap conspiració contra Catalunya ni contra el procés. Si la merda de les clavegueres de l’alta política ens arriba a la cintura, és perquè hi és i hi ha estat sempre i no, no ens l’ha possat Madrid, ens l’han posat uns polítics a qui els hi hem permès tot i no hem exigit res. Si volem anar a Ítaca -o allà on sigui- no podem arribar-hi amb les xiruques brutes i amb l’ambient amb la pudor que fa l’avi després d’un mes sense rentar-se.

Catalunya s’ha convertit en un Tangentópoli on sembla que no hi ha un pam de net. O regenerem la democràcia o això acabarà en mans del primer populista que passi. Aquesta gran majoria de polítics honestos que es troben dins dels partit, han de començar ara mateix a enderrocar aquestes cúpules farcides de polítics amb l’americana plena d’esquitxells d’aigua fètida.

Us parlo a vosaltres, polítics honestos. Us prego que d’esquerra a dreta, del Partit Popular a les CUP, de Convergència a Unió passant per Iniciativa o Esquerra, tragueu ja l’aspiradora, el desinfectant i els equips anti-plagues i regenereu ja, immediatament, de manera urgent els nostres partits polítics. Que obriu les finestres i que entri l’aire fresc que es respira al carrer. Que surti la corrupció i entrin les ànsies del poble (¡el vostre poble al que heu jurat representar!) de renovació.

Us prego que acabeu amb les bones intencions i passeu a l’acció. Us prego que els polítics honestos baixeu al carrer i observeu què està passant. Com la gent sembla indignar-se a sobre i com, poc a poc, la indignació es converteix en ràbia, i la ràbia es converteix en odi. De l’odi a la violència només hi ha un pas. Sou vosaltres, els polítics honestos, els que podeu començar a canviar-ho tot. Sou la darrera esperança dels que esperem un canvi, un ‘click’ que acabi amb aquest ofec i aquesta pudor a aigua estancada que ho impregna tot.

Se’ns acaba el temps i no hi haurà una segona oportunitat. És ara o mai.

Això va per tu, polític honest.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s