Un dinar amb Pere Navarro – PSC


pere-navarro

Després de moltes trucades, moltes entrevistes preliminars i fins i tot un càsting per a estar segur del que feien, avui inauguro una tanda d’entrevistes en exclusiva per a aquest blog. L’objectiu és que els líders polítics dels diversos partits catalans passin una entrevista sense complexos feta per aquest blogger que us parla. La primera serà amb Pere Navarro, líder del PSC. (Fotografia de David Lachappelle).

Dijous, 14 de desembre de 2012 – 14h15 – Bar ‘Los Faroles‘ de Sabadell

He quedat amb en Pere Navarro a les 14h30 per dinar. Repasso mentalment totes les meves preguntes i reviso, per mil·lèsima vegada, que la gravadora funciona correctament. Faig un darrer test i sí, funciona. El cambrer em busca una taula i acte seguit m’assec. Mentre prenc un got d’aigua llegeixo a l’iPad el diari del dia. Pere Navarro arriba i em saluda amablement. “Tenim 30 minuts, ens dona temps per a dinar, oi?”. Demanem els plats i acte seguit començo l’entrevista.

PereJP: Senyor Pere Navarro, ja fa uns quants dies de les eleccions on el PSC no va treure el que podem considerar un bon resultat. ¿Creu que és el moment de fer autocrítica?

Pere Navarro: Bé. El PSC va fer una molt bona campanya, va recórrer tot el territori i fins i tot vaig parlar amb algú sense que estigués pactat. Així els socialistes hem aconseguit un molt bon resultat. Pensi que les enquestes ens donaven 13 escons i que quedàvem per sota del monitor d’esplai en excedència.

PereJP: Perdoni ¿a qui es refereix?

Pere Navarro: A l’Herrera, home. ¡¡Imagini’s!! Crec que és per estar contents, no creu?

PereJP: És una forma de veure-ho, però li recordo el PSC des de 1999 ha perdut 25 escons i segueix en caiguda lliure segons les enquestes, mentre ERC, ICV, Ciutadans i fins i tot el PP li han pres votants.

Pere Navarro: Sí, però és Artur Mas el gran derrotat del 25 de novembre. A més, el nostre gran adversari no era CiU, ni ERC, ni ICV. Eren els instituts d’opinió i les seves enquestes que claríssimament hem derrotat. Crec que els i les socialistes de Catalunya podem estar immensament satisfets amb el resultat. Ou! Yeah. ¿Així parlen els joves, oi? Avui Catalunya té 20 diputats netament socialistes i federalistes.

PereJP: I també 74 diputats netament independentistes entre CiU, ERC i les CUP.

Pere Navarro: Les què?

PereJP: Les CUP. Candidatures d’Unitat Popular.

Pere Navarro: De Popular només en coneixem al banc i a l’Alícia. Per on anàvem?

PereJP: Sobre el federalisme, senyor Navarro. El PSOE no sembla gaire disposat a acceptar el federalisme, ¿com els pensa convèncer tant d’això com de la consulta?

Pere Navarro: Ja n’estan de convençuts.

PereJP: ¿De debò? A jutjar per les paraules i gestos de Rubalcaba ningú ho diria.

Pere Navarro: Miri, li explicaré una anècdota. Fa un temps vaig trobar-me amb Rubalcaba, Carme Chacón i Jáuregui  per a anar a pescar a Astúries. Allà ens vàrem vestir de pescadors, vam llogar una barca, unes botes d’aigua, unes canyes de pescar així de grans (fa el gest amb les mans), uns cucs que semblaven aquests espagueti, però sense tomàquet. Ja. Ja. Ja. Sap què? La Carme fotia unes cares de fàstic mentre veia els cucs. Anava dient la pobre ‘Ay! Si lo viera el Jose, jo, qué asquito le daria“. I en Rubacaba en va agafar un i li va llençar a la cara. Ja. Ja. Ja. Pobre com cridava. En Jáuregui li anava dient “¿No te gusta eh? Pués mil como esos te vas a comer antes de ser Primera Secretaria Mmmwwhahahahaha!“. Com rèiem tots. Ella no, eh?. Llavors vàrem anar a les barques, ja sap, amb les gorres de pescador i ens vam posar a pescar. I mentre pescàvem en Rubalcaba va anar repassant els militants que s’han donat de baixa fins ara, un a un i amb nom i cognoms, eh? S’hi va estar 4 hores. Va ser molt relaxant. Els arbres, els ocellets i Rubalcaba “Pepito Fernández, Toledo. Ahora es de UPyD. Margarita TalTalTal, Gijón. Ahora es de IU…“. No entenc perquè diuen que els socialistes hem desconnectat de la nostra militància. Jo, per exemple, he decidit anar a casa dels militants que es donen de baixa diàriament a demana’ls-hi que no marxin. Això és el que faria un líder fort, oi?

PereJP: Eh… senyor Navarro. Li preguntava pel federalisme i…

Pere Navarro: ¿Fedequè?

PereJP: Federalisme.

Pere Navarro: Ah, sí! Allò. Bé. Mentre Jáuregui consolava a Rubalcaba entre llàgrimes, la Chacón va trucar al xofer per a que la vingués a buscar. Deia que ella que els únics peixos que pescaven eren els que li compra i cuina la minyona. ¿Sap que amb la crisi va haver d’acomiadar a la minyona andalusa de tota la vida i contractar-ne una de filipina? Els socialistes som molt conscients de fins on arriba la cruesa de la crisi. (En aquest moment el seu assessor li diu alguna cosa a l’orella que no puc escoltar). Eeeeh… sí. Llavors em vaig armar de valor i vaig exigir a Rubalcaba i a Jauregui que acceptessin la consulta i dirigissin al PSOE cap a la reforma de la Constitució per tal de vertebrar un estat federal. Pensi que em vaig posar molt seriós i tota aquesta merda.

PereJP: ¿Què li van contestar?

Pere Navarro: No ho se. Quan vaig acabar de parlar estava sol a la barca. (Silenci).¡Ui! 30 minuts. Ding! Ding! Ding! Em sembla que hem acabat l’entrevista, oi? Per cert. Això ho paga vostè oi?

PereJP: Sí… és el que vaig acordar amb el seu assistent.

Pere Navarro: Perfecte… i… no podria deixar-me alguna cosa pel taxi és que, sap, entre militants que ens marxen, que ja no sóc cap de l’oposició, que hem perdut Diputació i Ajuntament de Barcelona i tropocientas alcaldies més, presidències d’empreses públiques, que som 4 gats al congrés i senat i 20 al Parlament i ara a sobre li hem de pagar els advocats al Bustos i al Fernández i a més de tota la tropa que hem de seguir alimentant, doncs, anem curts. Ho entén oi?.

PereJP: ¿Quan necessita pel tax…

Pere Navarro: 250.000 euros, al mes si és possible. Gràcies.

Menú ‘Bar Los Faroles’:

Primer Plat: Espaguetis con tomate – Segón Plat: Pollo arrebozao flotante en agua de ensalada y patatas frita recalentadas. – Postre: Helado de vainilla  y chocolate- Preu: 7.75€

Advertisements

6 thoughts on “Un dinar amb Pere Navarro – PSC

  1. Que la espera a la propera entrevista no se’t faci llarga. Deu ser de cara al 28 de desembre de l’any vinent oi? Em pregunto si amb tant de temps els candidats a les properes eleccions anticipades seran els mateixos. La realitat podria esguerrar-te aquest magnífic exercici. Procuraré manifestar-me més sovint a favor del govern perque tot segueixi com fins ara.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s