La gran abducció – Introducció


Al 2008, al cap de poc d’esclatar la crisi hipotecària, la percepció social majoritaria declarava que els únics responsables de l’esclat de la crisi eren els bancs. L’any 2010 més del 60% dels espanyols declaraven que la culpa de la crisi era de Zapatero. Avui les enquestes indiquen que la ciutadania responsabilitza de la crisi als polítics, partits, immigrants… pero la banca, qui ha rebut milers de milons l’euros en ajudes sense retornar ni un cèntim a la societat, tot i haver promés l’any 2008 que ‘obriria l’aixeta del crèdit‘, no hi apareix.

Pero ¿com ha arribat la banca a controlar els 3 pilars (partits, premsa i institucions) en que es cimenta una democràcia europea i liberal com la nostra? ¿Com és possible que el sector bancari sigui el principal finançador de partits polítics o mitjans de comunicació? ¿Com és possible que entre els assessors del Rei o del Prínciep hi hagi tants ex-banquers? ¿Per què el nostre Ministre d’Economia era membre de Lehman Brothers, el banc detonant de la crisi hipotecària americana? ¿Com és possible que Goldman Sachs controli avui el BCE i el braç econòmic de la Unió Europea si va ser el banc que va falsejar els balanços fiscals de Grècia entre 1998 i 2006, orígen d’aquesta ‘crisi europea del deute’? ¿Per què els Estats Units, el país més endeutat del món, o Alemanya, amb un deute superior al d’Espanya, mantenen la qualificació de solvència en “AAA“?

Durant els propers dies us oferiré 3 artícles sobre la gran abducció: com la banca s’ha convertit en un poder a l’ombra que aconsegueix que es legisli a favor seu, que aconsegueix més i més subvencions sense cap contrapartida i que influeix els serveis informatius de mitjans de comunicació i en condiciona les aliances amb altres grups audiovisuals. És un petit resum d’un segrest denunciat des de fa anys per economistes poc sospitosos de simpatitzar amb el 15M o de militar en l’esquerra i que s’ha vingut a definir com ‘un cop d’estat en tota regla‘.

Els capítols seràn:

  1. El deute dels partits.
  2. El final de la premsa lliure.
  3. Tot el govern per la banca.

Bon cap de setmana.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s