19J: Cal dir PROU!


Sabies que…

Això és una democràcia o un estat d’excepció? A què juga el govern? L’estratègia de la confusió del Govern és tan lamentable com evident. Rajoy està actuant no pas com un President del Govern, sinó com un mag dolent a qui se li veuen tots els trucs i tota la tramoia. Ja sabem que quan el ‘truc’ es veu, l’espectador sent que se’l tracta com a imbècil i aquesta és exactament la sensació que respira el carrer. Ens prenen per imbècils, per menors d’edat, per estúpids… i el carrer s’organitza davant un president que no dona la cara, que ha abandonat el seu càrrec i es limita a contemplar els aconteixements. La majoria absoluta s’ha convertit en un xec en blanc.

Funcionaris en peu de guerra, menyspreu a la oposició, destralades a l’estat del benestar, l’atur desbocat, autònoms amenaçant amb una vaga, correccions i puntualitzacions constants, Montoro anunciant que no hi ha diners ni per a pagar nòmines, el Congrés blindat per la policia des de fa una setmana, CiU proposant a tota velocitat que la ‘resistència pacífica’ sigui delicte, la prima de risc a 570 punts… Sembla que tot és apunt d’esclatar pels aires d’un moment a l’altre. Falten encara algunes setmanes per a que entri en vigor la pujada brutal de l’IVA i l’IRPF i es té la sensació que pot passar alguna cosa. Molts analistes apunten a que la mobilització al carrer no sorgeix dels sindicats, sinó que és més propera al 15M que a les estructures habituals. El govern sembla preparat per a una explosió social que ningú ja descarta. Els sindicats, per contra, lluiten per a canalitzar aquesta protesta cap a manifestacions pròpies, però per internet corren convocatòries d’aixecaments i manifestacions ‘alternatives’ pel dia 27 de juliol sota el lema ‘Podem fer història’.

Jo sortiré al carrer i crec que ni tan sols a la passada Vaga General vaig comptabilitzar tantes adhesions a una marxa que sobrepassa les retallades. Estem assistint a una inèdita unió entre sindicats, autònoms i PiME i la societat contra les retallades. La protesta d’avui és per un gran despropòsit, és perquè la nostra jove democràcia està derivant a un ‘todo por el pueblo, pero sin el pueblo’, a una re-edició de l’estat franquista de les Diputacions (estructures al marge de democràcia i control), perquè els nostres pares i avis no van lluitar per a que ara, en qüestió de mesos, el nostre precari estat del benestar quedi reduït a un estat de la beneficència i la caritat.

Hem de dir prou amb totes les veus possibles!

 • Prou cinisme!
 • Prou retallades!
 • Prou amnisties fiscals!
 • Prou pujada de l’IVA!
 • Prou obscurantisme!
 • Prou puny de ferro amb els dèbils i guant de seda amb els poderosos!
 • Prou salvar bancs!
 • Prou menys preu a la sobirania!
 • Prou ofegar als autònoms i PiME!
 • Prou tractar als funcionaris com a mandrosos!
 • Prou corruptes i oportunistes!

Us espero a la Plaça Urquinaona de Barcelona a les 19.30. També podeu consultar l’hora i el lloc on s’han convocat manifestacions a d’altres ciutats de l’estat. En sumen 80. No hi podem faltar.

Va a haber movilizaciones y a usted (a Montoro) se le va a congelar esa sonrisa. ¡Cínico!

Joan Tardà, diputat d’ERC al Congrés dels Diputats

Advertisements

2 thoughts on “19J: Cal dir PROU!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s