Cambrer? Hi ha una bicicleta a la meva sopa


La bici està de moda, tan de moda que comencem a veure bicicletes a tot arreu. Després de veure-les als anuncis d’estiu, ara comencen a aparèixer bicicletes a anuncis d’assegurances, de moda, de cervesa… i al carrer la imatge del ciclista poc ‘glamurós’ és substituïda per ciclistes, elles i ells, vestits a la última moda, amb vestits d’home a l’estil Mad Men i elles, sortides d’un catàleg de roba. La bici està de moda a Barcelona i la moda, poc a poc, marxa cap a la resta de l’Estat.

Pastas Gallo ha captat que la bici enganxa i què millor que sumar als macarrons, pastes de colors o pasta amb formes per a nens que una pasta amb forma de bicicleta. Ara podrem trobar-nos la bici a la sopa, a l’amanida, amb tomàquet, pesto o a l’agliolio e peperonccino… Segons Clara Blanchar, periodista a la secció d’economia de El País a Barcelona i ciclista, la pasta amb forma de bicicleta era la favorita en un test de producte per davant de les que tenien formes de pilota, telèfons o animalons. Ah! La proba no es va fer amb nens, no, es va fer amb adults d’entre 35 a 49 anys. ¿Pijipis? Segur, segur…

San Miguel, la marca de cervesa més coneguda d’Espanya i amb seu a Lleida, s’ha apuntat al carro de la vida sana i què millor que ensenyar-nos hàbits saludables a més de vendre’ns la seva cervesa 0,0? Al darrer anunci per a televisió, estrenat aquesta mateixa setmana, San Miguel ens ensenya que anar en bici a la feina és saludable. ¿En bici a la feina? Wow! Què està passant? Ja no ens ensenyen gent guapíssima i acabada de sortir de la perruqueria al gimnàs fent veure que suen i vestits amb malles híper apretades muntades sobre una bicicleta estàtica, no. Ara ens diuen que anar a la feina en bici és saludable i mola. Això s’ha de celebrar, oi?

La darrera bona notícia per a aquells que consideren que la ciutat és territori exclusiu del cotxe i el fum és el cop d’intel·ligència que Rabasa, la històrica fàbrica de Mollet del Vallès. L’empresa vallesana ha decidit tornar a fabricar bicicletes. Sí! Bicicletes. Els models són bicicletes pensades per a la ciutat amb un aire vintage i de 3 marxes o pinyó fix i es vendran segons demanda i per internet. A mi m’agradaria tornar a veure aquelles bicicletes Rabasa ‘de poble’, grans, amb porta paquets, llum i timbre com la que duia el meu avi, però en versió moderna. Temps al temps…

Aquesta notícia, la del retorn a la fabricació de bicicletes de Rabasa, m’ha fet recordar una notícia del novembre de 2006 publicada a La Vanguardia. Es feien ressò de com en plena crisi a Alemanya (2004-2009) i amb la conseqüent baixada de les vendes de peces per a motos i cotxer i motocicletes, moltes factories tornaven a fabricar bicicletes. Aquest negoci havia estat abandonat als 80 amb l’explosió final del ‘Deu cotxe‘. Els alemanys van veure on estava el futur de la micro mobilitat i van entendre que el canvi que molta gent estava fent, del cotxe, la moto o el transport públic a la bicicleta, havia de ser aprofitat per a vendre.

La revolució de la bicicleta sembla imparable. El ‘canvi de xip’ va arribant i poc a poc la bici va ocupant el seu espai a la ciutat, que com he apuntat sempre des d’aquí ha de ser a la calçada i no pas a la vorera. Cada cop són més ciutadans anònims els que pugen a la bicicleta, potser perquè un amic els hi ha dit o potser perquè ho van provar durant l’estiu i, com ens va passar a tots, arribat l’hivern ja no ho pots deixar. Podem llegir experiències de ‘la primera vegada’ en bicicleta a blogs o notícies d’algún polític que decideix anar en bici al Parlament, perquè el canvi també arriba a la política. ¿Algun dia veurem a l’Alcalde de Barcelona en bicicleta a l’Ajuntament com el Tinent d’Alcalde de Munic (Video en alemany)? Jo crec que sí.

Només puc afegir-vos que avui la Massa Crítica fa un esdeveniment ‘reflectant’. A les 20h a l’Arc de Triomf de Barcelona. Teniu més informació al seu grup de Facebook.

Bon cap de setmana i bones pedalades.

Advertisements

One thought on “Cambrer? Hi ha una bicicleta a la meva sopa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s