No és un rescat ¡Ens ha tocat la loteria!


Tinc dues noticies. Una bona i una excel·lent.

La bona noticia és que no ens han rescatat. De Guindos ahir ho deixava claríssim:

És un ‘Apoyo financiero en condiciones muy favorables’, amb uns ‘Interessos molt baixos’. Que també  ‘es bueno para la economía española y es bueno para el euro’, ‘ayudará a las familias y a las empresas’, ‘es el camino a la recuperación y al empleo.

¡¡Una ganga, escolti!! Dilluns la crisi haurà acabat.

De Guindos ahir  va comunicar-nos una victòria comparable a la de la selecció en el Mundial de 2010 o a que Madrid construeixi el macro puticlub de Sheldon Adelson. Si és que ho exagerem tot. El no-rescat no tindrà contrapartides de cap classe, no té la temuda lletra petita, ni vindran els homes de negre. Això fins i tot sabent que aquests 100.000.000.000€ no són deute bancari, sinó sobirà i, per tant, responsabilitat de tots. Aquest premi que l’FMI i el BCE injectarà en la banca espanyola no ens afectarà en res tot i que el dèficit de l’Estat, que a l’inici de la crisi era el més baix del món occidental, passarà del 80% del PIB al 90% del PIB. Sense dubtes és el millor que ens podia pasar.

Portades que reflexen desesperació.

La segona notícia és la gran noticia i que només La Razón reflexa a la portada. Aquest rescat demostra que estem tots equivocats: Mariano Rajoy és un gran president. En només 6 mesos ha aconseguit el que tots creiem impossible: tornar a col·locar Espanya dins l’elit de les potències mundials. ¿Quin país és capaç d’aconseguir 100.000.000.000€ en forma de préstec, sense cap contrapartida ni lletra petita? ¿Quin president ha posat de genolls a la Merkel, el BCE i l’FMI? ¿Quin? Només l’Espanya del PP, que torna a brillar amb la llum dels grans imperis. Només aquest gran estadista és capaç d’aconseguir com a préstec sense contrapartides més diners que els que van requerir Portugal i Irlanda com a rescat amb unes contrapartides draconianes. Només els necis de la premsa d’esquerres i de la premsa internacional, que ens tenen mania i enveja perquè ells no tenen ni el nostre sol ni les nostres platges ni una selecció de futbol campiona d’Europa i del Món, poden dir que Espanya està humiliada i rescatada i el sistema econòmic naufragant i paral·litzat.

Tot és mentida. Perquè el rescat, ¡Ups! ¿he dit rescat? Volia dir que el préstec que ens ha negociat tan bé Rajoy i De Guindos és tan bo, tan favorable i té tan poques contraprestacions que fins i tot França, Itàlia i Alemanya s’estan pensat demanar un per a ells.

Per això Rajoy avui es dona un merescut premi i marxa a Polònia a veure el partit de debut de la Selecció Espanyola de futbol. Perquè això no és un rescat, es com si ens hagués tocat la loteria. Rajoy se’n va a veure el futbol no perquè sigui un impresentable, un funcionari gris i estúpid superat per la magnitud de la crisi. Un poca vegonya que viu desconnectat de la realitat, un frívol immutable, sense honra ni dignitat, sense vergonya ni decència que ho aposta tot a que ‘La Roja’ guanyi l’Eurocopa. Rajoy no és el covard incapaç de donar la cara ni quan el seu país s’enfonsa. Rajoy se’n va a veure el futbol perquè no ens han rescatat, perquè aquí no pasa res. Ens ha tocat la loteria, perquè això és el millor que ens podia pasar i a partir de dilluns ho veurem tots. Tots tranquils, mireu el futbol i calleu, collons.

No oblideu de deixar els vostres comentaris.

Advertisements

4 thoughts on “No és un rescat ¡Ens ha tocat la loteria!

  1. […] el país se va a la mierda por el camino más corto: el que lleva a Grecia. La letra pequeña del rescate que no es un rescate sino un préstamo en muy ventajosas condiciones para nosotros, se ha traducido en un paso decidido hacia la recesión que se podría alargar hasta 2014. Andrea […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s