Són 40.000.000.000 €: ¿Rescat o abordatge?


Ja és oficial. L’FMI ha avançat el resultat de l’auditoria a la banca espanyola. La banca espanyola requereix 40.000.000.000€ i dos ous durs. El rescat de Bankia i els anúncis de més i més bancs que necessiten, de cop i volta, uns diners en abundància que li són negats a la ciutadania i a l’economia productiva, han dut a l’Estat al precipici.

Els diners els posarà el BCE i l’FMI i serà injectat a la banca espanyola a través del FROB. La gran estafa dels bancs, l’Espanya de la fatxenderia, el luxe, les urbanitzacions… ha arribat a la darrera fase. La crisi, com diu el llibre del gran Manuel Fontdevila, és un èxit. Aquesta factura de 40.000.000.000€ i dos ous durs no la pagaran els bancs i banquers causants de la crisi, no veurem en els propers mesos a cap banquer assegut al banc dels acusats. No veurem a cap president de comunitat autònoma o alcalde donant explicacions davant les ruïnoses inversions fetes al llarg i ample de la pell de toro.

No és un rescat, és un abordatge i els bots salva-vides estan preparats per a rebre als seus il·lustres passatgers: banquers, corruptes, polítics, capellans, família reial i els seus paràsits, senadors… ells sortiran d’aquest vaixell del que no han deixat ni el motor per a fer-lo avançar i deixaran que s’enfonsi amb nosaltres a dins. Som nosaltres els que haurem d’aguantar la col·lecció de frases fetes que van aguantar els grecs primer, els portuguesos després i els irlandesos abans que nosaltres. Serem nosaltres el poble d’aquest país que amb els seus impostos ha finançat les idees boges d’uns pocs polítics inútils, incapaços, estúpids i tantes vegades sense estudis però amb molt orgull, qui en patirà l’ajust. Serem nosaltres els qui patirem l’abordatge del FMI que es llençarà com un tauró famolenc contra l’estat del mig estar. Mario Draghi ens ho va dir ben clar: l’estat del benestar europeu ha de morir. 

Aquesta tarda es discutirà entre cafés i pastes dolces i saldades a quin ritme es desmantellarà l’estat del benestar espanyol, el que queda, per a convertir-lo en taules de planxar les camises i corvates dels membres del FMI i el BCE. El programa de rescat és en marxa i evoluciona favorablement. La reunió de l’Eurogrup d’avui dissabte a les 16h serà la que, segons tots els pronòstics, donarà llum verda al rescat i a les contrapartides. A partir d’aquí pot passar qualsevol cosa.

  • ¿Quines mesures exigirà la troika europea? ¿A l’estil grec o seran les del ‘rescat suau’?
  • ¿Què passa ara amb Grècia? S’havia especulat amb un rescat el cap de setmana del 18 de juny, posterior a les eleccions gregues. ¿És possible una sortida imminent de Grècia de la Zona Euro?
  • ¿Per què ara? ¿Tan greu és la situació que no s’ha esperat a tenir totes les auditories que s’havien sol·licitat?

Aquest inútil, mentider, farsant i estúpid que patim com a President del Govern ens deia fa només 10 dies que el rescat era impossible. La baixada de la prima de risc dels 550 punts als 480 de dijous dia 7 de juny en va allunyar el fantasma, però era tot mentida i els que governen ho sabien.

Indignar-se és l’estat natural de qualsevol persona que encara conservi la capacitat de pensar, però fa masa temps que estem indignats. El rescat ja és una realitat i tot apunta que vindrà amb unes contrapartides que poden provocar estralls al teixit social. ¿Fins quan aguantarem? A què estem esperant per a sortir i acabar amb aquesta estafa monumental que estan perpetrant indistintament PP i PSOE per a salvar precisament a aquells que ens han portat fins aquí? Se’ns acaba el temps. El vaixell s’enfonsa amb nosaltres a dins.

ACTUALIZACIÓ

9/6 @ 16.30: Reuters informa que el rescat estaria entre els 60M i 100M milions d’Euros.

Advertisements

One thought on “Són 40.000.000.000 €: ¿Rescat o abordatge?

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s