Els plans de Canal Català i Metropolitan TV


Tota una sèrie de mitjans on line informen des de fa dies dels moviments de l’empresari televisiu italià Nicola Pedrazzoli – que es mou entre l’independentisme xenòfob català, el socialisme d’aixella suada d’àrea metropolitana de Barcelona i el PP com peix a l’aigua -. Pedrazzoli treballa per a crear una ‘Intereconomia‘ independentista i una televisió fidel al PP a nivell Espanyol a partir de la base del Canal Català i Metropolitan TV. És la televisió al servei del poder en estat pur. És la italianització de la televisió catalana. 

La primera noticia va transcendir el passat mes de febrer, quan el Grup Godó i Metropolitan TV(propietat de Pedrazzoli i propietària de Canal Català i tot un reguitzell de canals locals a Madrid, Andalusia, Múrcia i València) van tancar la cessió a mode de lloguer de la freqüència que avui ocupa 105TV. El Grup Godó ha llogat 3 dels 4 canals de TDT propietat seva (Estil 9, BarçaTV i ara 105TV) focalitzant-se en 8tv. D’aquesta manera la ‘nova‘ Canal Català passarà a ser el segon canal privat generalista de Catalunya, darrera de 8tv, aspirant a l’1% de l’audiència total. Al panorama local i segons ha transcendit, Canal Català es quedarà amb les freqüències de Barcelona, Sabadell i algunes altres. Va ser precisament la televisió local de Sabadell la que va convertir-se en Canal Català, quan a principis dels 2000 l’antic Canal 50 va ser venut a Pedrazzoli. L‘alcalde de Sabadell, Manuel Bustos, qui mai ha dissimulat la seva amistat i tracte de favor a Pedrazzoli,  fa servir a Canal Català Sabadell, el mitjà més ranci de la dreta xenòfoba i independentista, com si fos casa seva. Tan és així que l’Ajuntament de Sabadell, administrat com si fos el cortijo privat dels germans Manuel i Paco Bustos, va finançar la producció de programes per a Canal Català amb diners públics. Aquests programes van ser declarats il·legals pel CAC, tant per la seva forma de finançament com per ser considerats ‘propaganda’. Però tornem al tema.

Segons una entrevista a Pedrazzoli, es busca crear un canal polític, de deretes, trabucaire, racista, classista i, sobretot, independentista, el que alguns anomenen una ‘Interecomia’ catalana. A la seva graella hi seguiran programes tan pintorescos com l’histriònic i populista ‘Catalunya Opina dirigit pel capellà catòdic Carlos Fuentes, els habituals programes de ‘teletienda’ i tarots, series refregidíssimes com ‘Compañeros’, Aída Nízar fent un programa de denuncies delirant… Sense oblidar la sopa de col·laboradors, que inclou opinadors que van de l’ultra-dreta espanyola a l’ultra-dreta catalanista: Salvador Sostres (vomitiu articulista a El Mundo), Juan Carlos GirautaMontserrat NebreraVicent Sanchís, Javier Nart, Quico Sallès (director del pamflet convergent NacióDigital.cat), Miguel Duran, Carlos ‘el Yoyas’ Navarro

La qualitat i el contingut són del tot indiferents. Ara o mai. És el moment de convertir la televisió catalana, que un cop va ser referent a Espanya en quant a pluralitat i diversitat, en una acumulació d’empreses mediàtiques al servei de la dreta. Els plans de Pedrazzoli, però, no s’acaben aquí.

Ahir mateix el confidencial ElPlural.com va publicar la notícia de que Pedrazzoli s’havia reunit amb Gozález-Pons per a tractar el naixement d’un canal fidel a la doctrina popular, aprofitant l’estructura de Metropolitan TV, versió espanyola del Canal Català. Sembla ser que el govern central donarà llum verda a aquest nou canal en els propers mesos. Aquesta televisió amb cobertura estatal absoluta, només quedaria per tancar el cost de la llicència a Castilla-La Mancha, es nodriria dels programes que Canal Català produeix ja avui per Metropolitan TV. És a dir, un programa que a Catalunya sigui independentista de dretes, a la resta d’Espanya tindria la seva versió espanyolista i de dretes. Una mescla d’hipocresia, “arribismo” i clientelisme feta amb prou elegància com per a ser aplaudit des de dos bàndols que semblen irreconciliables. ¿En quin vàrem deixar la televisió en mans d’aquesta gent?. ¿Aquest és el model de conversió de les televisions privades que promouen tant el PP, com CiU com socialistes d’aixella suada com Manuel Bustos? No, també és la conversió de la televisió en un instrument de propaganda al servei del poder.

El panorama televisiu català, i també l’espanyol, pinta molt malament pels que creiem que la televisió ha de ser plural i allunyada de sectarismes. El canvi de director a TV3 ja ha portat les primeres accions per a convertir la televisió pública de Catalunya en una ballada de sardanes en honor de Convergència i Unió. El passat dijous 17 de maig, quan es complia 1 any del 15M, TV3 va suspendre l’emissió d’un documental sobre el 15M i va substituir-lo per un altre sobre la persecució de republicans a la França ocupada pels nazis. També hem pogut veure com davant de les cassolades davant la seu de la CaixaTV3 guardava silenci. D’altre banda 8tv està rendibilitzant l’ajuda que CiU, des de la Generalitat, va concedir en forma de publicitat institucional, una via més discreta que la feta per l’Ajuntament de Sabadell per a finançar mitjans privats amics. Sense oblidar els favors que fa el propi President Mas al fer el mateix que en el seu moment el President Aznar va fer amb Antena3: convertir-la en el seu altaveu, ignorant la televisió pública, la que hauria de ser de tots.

Ara arriba un altre canal gris-dreta que ni vol ni pretén afegir color o pluralitat, sinó limitar-se a rebre un tracte de favor d’uns governants desesperats per a tenir els mitjans de comunicació sota control. Poc a poc, el panorama televisiu català es sembla més i més al madrileny on es pot escollir entre innumerables opcions que van des de l’ultra-dreta d’Intereconomía fins a la dreta ultra de Telemadrid. A més hi ha molta pressa per a fer tot això, perquè, tal i com us parlava fa unes setmanes, tot apunta a la celebració d’unes eleccions catalanes anticipades l’any 2013, on CiU podria perdre fins a 12 esconsA la gent d’esquerres ens queda La Sexta i ja veurem fins quan, perquè ara és propietat del grup Planeta, no pas de Mediapro.

Advertisements

4 thoughts on “Els plans de Canal Català i Metropolitan TV

  1. No és cap secret que les banderes les fan totes a les mateixes fàbriques i les venen a les mateixes botigues. Per tant, no ens ha d’estranyar que els canals més rabiosament espanyolistes i independentistes estiguin a les mateixes mans.

    Entra dintre de la “lògica” del mercat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s