12M: Els meus motius per sortir


Aquest dissabte 12 de Maig a les 18h estem convocats a recuperar l’esperit de rebelió del 15M contra la situació actual. Ciutats de tot el món es sumaran a un moviment cívic, apartidista i social que reclamarà, de nou, més transparència, més democràcia i un repartiment equitatiu de la riquesa i la responsabilitat davant la crisi. Aquests són els meus motius per assistir a aquesta manifestacio.

  • Ni un Euro més pels bancs: acabem d’assistir a la pseudonacionalització de Bankia. Un rescat que costarà, segons diversos càlculs, gairebé 90.000 milions d’Euros. Paral·lelament, el govern no es cansa de dir que no hi ha diners ni per a la sanitat pública o serveis socials ni per a l’ensenyament. Hem d’aturar la socialització de les pèrdues, fent responsables a aquells que ara volen que tots els ciutadans carreguem amb les pèrdues d’un sistema insostenible d’enriquiment.
  • Sanitat i educació públics i de qualitat: S’ha d’acabar amb el desmantellament de l’estat del benestar i l’aplicació sense cap classe de bàlsam de les tèsis més neoliberals vistes a Europa des dels anys 20. No és acceptable ni ética ni estèticament que es retallin milers d’euros en partides destinades als serveis a la ciutadania, mentre es despilfarren recursos públics en cimeres absurdes, ajudes a empreses amigues i, sobretot, el manteniment dels privilegis d’una oligarquia que acumula a les seves mans ni més ni menys que l’equivalent al 80% del PIB espanyol.
  • Per un repartiment de la responsabilitat davant la crisi: Com és possible que els únics impostos que es pugin siguin els que graben als més desafavorits? Augmentar les rentes del treball o l’IVA fa que la responsabilitat davant la crisi recaigui a la classe treballadora, la més perjudicada pels impostos indirectes. Mentre això passa, les classes altes i aquells que no paguen impostos veuen per un costat reduida la seva pressió fiscal i, per l’altre, poden acollir-se a una amnistia fiscal si declaren. S’hauria de posar fre a la fugida de capitals i al frau, pero l’esforç de la dreta és premiar als rics i apretar el cinturó als més humils.
  • Polítics a l’alçada: Tenim una classe política que es limita a mirar pels seus interessos i coleguitza l’estat repartint càrrecs, concesions, subvencions i ajudes encobertes entre amcs, familiars i coneguts. Els casos de nepotisme, coleguisme i acumulació de càrrecs per part d’una sola persona salten cada dia a la premsa i la llei de transparència és més una pamema pensada per a deixar-ho tot tal i com està. Els polítics corruptes, a més, són presentats com a herois tot i haver malgastat els diners públics. Hem d’aconseguir fer canviar encara més als polítics, encara que hi hagi polítics que demostren que no tots són iguals.
  • Prou privilegis!: La Transició s’ha revelat com una estafa ciutadana on els privilegis otorgats durant el franquisme es van mantenir sense modificació. Aquell sistema ha derivat en l’actual, on el Parlament serveix als privilegiats i s’oblida del poble. Per si això fos poc, assistim al desprestigi de la Monarquia i veiem com el Rei marxa de vacances a Botswana mentre l’Estat es troba en recessió i en mig d’unes retallades que asfixien l’economia i els serveis socials. El sistema monàrquic, doncs, apareix com el sosteniment dels privilegis, ja que fer negocis en nom de la Corona garantitza inmunitat i sometiment del Parlament als seus dessitjos.
  • Vivenda digna, renta bàsica garantitzada, no invertir més en l’exèrcit que en ensenyament, recuperar la inversió en I+D+i, repartiment equitatiu de la riquesa i no pas de la pobresa, depurar responsabilitats de la ruina bancària, obertura d’un procés constituent

Tenim motius de sobres per a seguir indignats amb el que està passant, pero ara toca passar a l’acció. El dissabte 12 de Maig a les 18h ens trobem TOTS a Plaça Catalunya de Barcelona. I si no pots venir a Barcelona, aquí tens la llista de ciutats on s’han convocat manifestacions.

Advertisements

One thought on “12M: Els meus motius per sortir

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s