Un president vulgar


Espanya viu una festa constant amb aquest govern. Tot just quan es recuperava del cop assestat per Argentina al nacionalitzar el 51% de YPF, arriba Bolivia, un país amb una pes internacional molt inferior al de l’Argentina, i nacionalitza Transportadora de Electricidad, filial de Red Eléctrica de España, i a més en ple dia dels treballadors. La diplomácia espanyola que tant habien criticat i parodiat en els anys d’oposició del PP, brilla per la seva absència.

Rajoy segueix amagat. Ni està ni se l’espera. No dona la cara, no existeix, no hi ha president i els ministres ja no saben quina cara posar. I només portem 5 mesos. El despropòsit segueix endavant: un retall de 10’000 milions d’Euros anunciats amb un simple comunicat de premsa enviat un diumenge per la tarda als mitjans, pressupostos mal fets i pitjor anunciats, ministres que es contradiuen entre ells i van a Alemanya a ser tractats com el servei domèstic, asfixia de l’economia productiva, augment de l’atur descontrolat, 52% d’atur juvenil, ritme de destrucció de llocs de treball més alt del món occidental, mesures aprovades a cop de majoria absoluta i contradient no només el programa sinó campanyes anteriors, pujades d’impostos… I el pitjor de tot: Rajoy no dona la cara. Tant és així que fins i tot es planteja suspendre per primera vegada a la història de la democràcia el Debat sobre l’estat de la Nació. A aquest pas farà que Zapatero, qui al menys era conseqüent i donava la cara, sembli un bon president.

La crisi requeria polítics amb talla, capaços d’explicar-se, homes i dones d’estat, experts, que diguin la veritat i no caiguin en demagògies barates. Ens hem trobat al pitjor funcionari possible, al més vulgar dels polítics de província i al més mediocre dels equips de govern. Ens hem trobat una ferralla derivada d’un sistema polític que promou la mediocritat i no pas el mèrit, la adul·lació per sobre de la valentia i als covards per sobre dels necessàris. El millor que li podria passar a Espanya és que Mariano Rajoy s’esgoti i marxi, per que a aquest pas la situació serà irrespirable en pocs mesos. Som masses els que creiem que si no en sap, convoqui eleccions i en possem a un que en sàpiga.

Advertisements

3 thoughts on “Un president vulgar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s