Notes a la llibreta 1.04.2012


  • La vaga general no ha sigut un fracàs absolut com s’empenya en demostrar la tronada i antiquada patronal, però tampoc l’èxit sonat que volen exhibir els sindicats. La vaga ha tingut més repercussió per les manifestacions que pels tancaments. La desconnexió entre els petits empresaris liberals i els sindicats és evident. 
  • El petit empresari urbà, la que jo anomeno ‘nova burgesia del segle XXI’, amb inquietuds molt diferents a la de la burgesia habitual no connecta amb els sindicats. El percentatge d’activitat econòmcia que representa la indústria va a la baixa i el percentatge que representa el petit empresari va a l’alça però els sindicats ni volen ni poden connectar. Són pols que s’ignoren mutuament.
  • Els sindicats han de reflexionar en veu alta. Que la vaga no hagi sigut un èxit es deu, en bona part, a la visió que tenen molts ciutadans sobre que els sindicats mentre es destruien llocs de treball callaven i cobraven. Part és exageració intencionada, però part és real. ¿Què van fer els sindicats per a evitar els 5 milions d’aturats? Res de res. ¿A què esperen per a canviar
  • Mariano Rajoy porta 100 dies governant i està a un pas de ser un cadàver polític. Europa li demana més i més retalls mentre el carrer demana més i més manifestacions i protestes. El caldo de cultiu per a que tot esclati en uns anys s’està coent. No serà un esclat inmediat, serà progressiu. Rajoy té només 3 mesos per a que la seva doctrina del xoc surgeixi efecte, si no passa això tot volarà pels aires. El seu govern inclòs.
  • El Pressupost General de l’Estat confirma que la dreta neoliberal està en guerra contra l’estat del benestar Europeu. La doctrina del shock i el dogma de que no es pot fer res més que retallar els serveis públics s’imposen com una realitat inconstestable. El PP està cavant la seva propia tomba política i cada cop són més els que creuen que el gobern Rajoy, per molta majoria absoluta que tingui, no acabarà la legislatura.
  • Eurovegas marxarà a Madrid. El govern de Catalunya el dona per perdut, però lluitarà fins al final. Em sembla bé que aquesta monstruositat de joc i prostitució marxi a la capital d’Espanya. Si el govern fos intel·ligent optaria per usar la carta d’Eurovegas per a captar d’altres inversions interessants per a Catalunya enfocades al I+D+i, les noves tecnologies i la biomedicina. No entenc perquè, amb l’inmens potencial que té Catalunya, no es juguen aquestes cartes.
  • Un amic monàrquic em reconeix durant un dinar que la monarquia està acabada a Espanya. El Matrimoni reial sembla que no es parla, la Infanta Cristina està ficada fins a les celles en els escàndols del seu marit i el Príncep no té, ni de bon troç, el carisma del seu pare. Tot allò que representa la Corona d’Espanya cada cop vol dir menys. Si ja ni els monàrquics es creuen al Rei ni als Borbons, ¿per què seguim suportant la institució monàrquica?
Advertisements

One thought on “Notes a la llibreta 1.04.2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s