Apunts a la llibreta 13.2.2012


– Els treballadors de TMB convoquen vaga els mateixos 4 dies en que es celebra el Mobile World Congres. Se’ls acusa de ‘privilegiats’ i es clama per a regular el dret a vaga per a que no afecti el bé comú. ¿Un Mobile World Congress carregat de subvencions per a quatre empreses del sector és el bé comú? ¿Tenir feina en temps de crisi és un ‘privilegi‘? La casta política ha convertit els interessos d’aquells que hi paguen les campanyes i obtenen subvencions en el bé comú mentre la sanitat pública, l’ensenyament públic, el ferrocarril i ara fins i tot tenir feina es converteixen ‘privilegis’ que, per tant, són prescindibles. ¿Fins quan abusaran de la nostra paciència?

– Primer condemnat pel cas Gürtel: el jutge que els va voler jutjar. El corrupte és al carrer, el jutge és inhabilitat. La justicia espanyola al revés, si és que queda justícia.

– La reforma laboral ja és una realitat i és la constatació de que ens tracten com a idiotes. Per a lluitar contra l’atur, un acomiadament més barat. Per a lluitar contra la precarietat laboral juvenil, encara més precarietat… i encara penso que s’han quedat curts: sona de fons regular encara més el dret de vaga. Ja se sap: vaga, sí, però només els diumenges d’agost i a partir de les 22h. I CiU encantada.

– Ahir el Parlament Grec va aprovar el segón paquet de mesures d’austeritat mentre Atenes cremava. Les televisions espanyoles simplement van desconnectar: el 3/24 hi dedicava 20″ (per una vegada una notícia sobre ciclistes atropellats durava més que la notícia principal) i eren per parlar de l’aprovació de les mesures no per parlar dels disturbis. El canal 24H de RTVE emetia reposicions. Estàvem davant d’una apagada informativa en tota regla. La tele ha de tornar a ser incolora, insabora i inocua. Blanca, simple, acrítica i al servei del ‘bé comú’. Tremolem perque el bé comú té molt poc a veure amb el ‘bé públic’ i, en conseqüència, entendre la tele pública com un ‘servei públic al ciutadà’. Torna, CNN+!

– M’ha agradat el darrer video d’Annonymous penjat a la web jackejada del PP de Foz.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s