Rajoy no em fa cap por


Mireu-lo, pobre. Fa 5 dies que el seu partit va obtenir la majoria absolutíssima i ningú sap on és en Rajoy. Deu estar amagat sota el llit o dins d’algún armari, pregant per a que Angela Merkel no el trobi. Lluny queden les imatges d’un triomfal Aznar que es pasejava a munt i avall amb el seu ‘cuaderno azul’ on, deia, hi tenia els ministrables. Mentrestant les promeses que de que un cop el PP guanyés, tant la prima de risc com l’atur serien aigua pasada.

De veritat Rajoy us fa por? Mireu-lo, amb la seva carona de no saber per on van les coses, a l’ombra de l’etern José María Aznar, esperant a que arribés el seu moment i, al final ha arribat. Us fa por algú que ha perdut dues vegades contra qui ha perdut dues vegades abans? Rajoy no és Aznar i, en aquests 7 anys els liberals ja no són a Madrid.

A mi en Rajoy no em fa cap por perque sap ell igual que se jo, que quan comenci a retallar sortirem al carrer. ¡Ganes no ens en falten de lluitar pels nostres drets col·lectius, oi?! A mi em fan por els que tenim aquí: els de les 9 senyeres, els del ‘pacte fiscal‘, els de ‘els homosexuals han d’anar psicòleg‘, els de ‘jo no sóc racista, però hi ha masses inmigrants‘, els que penjen ‘estelades‘ els diumenges després del dinar de costellada i d’acabar-se les reserves de ratafia de tota la Garrotxa, i dilluns pacten amb el PP a Barcelona, Badalona o la Diputació. En aquests 7 anys el partit que va crear, no ens enganyem, l’estat del benestar català ha decidit desmantellar-lo i vendre’l per peces als seus col·legues. Aquests són els que hem fan por.

El Govern de Catalunya, el que es suposa que hauria de ser el govern de tots però només ho és d’uns pocs privilegiats, té la darrera paraula en sanitat i educació, tarifes de transport, salaris dels funcionaris autonòmics… Les seves accions han sigut, oh sorpresa, tirar endavant una nova tanda de retallades i amenaces. Les retallades sembla que inclouran més baixades als sous dels funcionaris, més retalls a la sanitat (sembla que amb dues pressumtes víctimes del ‘tancament’ de quiròfans i serveis d’urgència i proximitat no n’hi ha prou), més retalls a l’escolta pública (acompanyada, naturalment, d’una pujada en la inversió de la concertada) i sobretot el gran gol: el repagament en sanitat, conegut eufemísticament com ‘copagament’. Algunes notícies parlen de que CiU i PP haurien pactat la introducció del copagament abans de les eleccions. I a sobre s’indignen quan alguns parlem de ‘frau democràtic‘. Tot i que ERC, o com ha rebatejat l’Arqueoleg Glamurós “Ex-querra + Recopagament.cat”, no sembla fer-li gaire mania pactar amb CiU al Parlament les retallades socials, encara que Anna Simó des del seu twitter s’empenyi en dir que en Jonqueres no ha dit el que tots hem escoltat.

No senyors, a mi no em fa cap por en Rajoy. A mi em fa por en Mas, i el seu sèquit de liberals embolicats en senyeres que tapen al poble. Amb el nivell de traspassos que tenim (un dels més elevats d’Europa, sense arribar al sistema confederat suïs) en Rajoy no té res a dir en sanitat o educació. A més a més, per si tot això no fos prou, els Convergents llencen una amenaça molt seriosa: si el Pacte Fiscal no s’aconsegueix i en Duran no compleix el seu somni de ser ministre, les retallades continuaran endavant. Això sí, el Conseller d’Economia, en Mas-Colell, posarà cara de pena i de fer-ho a contracor, quan tots sabem que aquestes retallades estan al full de ruta que la dreta mai ens ensenyarà. Ho va dir molt bé en Duran a un mítin “Si jo digués el que faré, ningú em votaria”.

Aquest és el nivel de cinisme dels salvapàtries convergents. Insisteixo amb la pregunta ¿De debó us fa por el PP? A què esperem per a treure’ns la vena dels ulls i adonar-nos que la dreta salvatge, neoliberal, ultraconservadora i llepaciris la tenim instal·lada a la Generalitat des de novembre de l’any passat? Reflexionem-hi i, sobretot, treiem-nos l’anestèsia.

Advertisements

3 thoughts on “Rajoy no em fa cap por

  1. Completament d’acord!

    Rajoy és un “maricomplejines” que sap que ni en la millor conjuntura de la història ha pogut superar els 10 milions de vots; que ha guanyat a la 3a i de rebot; que té a la caverna mediàtica en contra i a PRISA i Mediapró amb moltes ganes de saltar a la jugular i el més important: no té ni idea de com sortir de la crisi, mentre que nosaltres tenim al 15M, als sindicats i tota la oposició esmolant les eines.

    Artur Más, pel contrari, com dius, és la dreta més perillosa pq es la q se sap camuflar, passar desapercebuda darrera una bandera

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s