El perfecte inspector d’Hisenda


No nego les virtuds de Mariano Rajoy. Estic segur que don Mariano seria un excelent jutje d’escacs o d’un concurs d’Scrabble, seria un gran jutge que es limita a estar callat en una posició dominant, seguir la jugada i només obrir la boca quan alguna cosa no està bé. En conseqüència, estic segur que Rajoy seria un gran funcionari de presons, o un gran president d’alguna diputació gallega, o un gran inspector d’hisenda. Fins i tot seria un gran secretari general d’algún ministeri com el d’agricultura, educació o esports.

Tots hem donat per fet que Rajoy serà el nou president del govern d’Espanya, les enquestes marquen que el votant socialista es quedarà a casa o, en el millor dels casos, votarà a IU o UPyD. Però focalitzem-nos en la figura gris que transmutarà el 20% d’atur en plena ocupació, la falta de crèdit en una cascada de bitllets de 500€ i la desconfiança dels mercats a la solvència nacional en un ‘guateque’ on Espanya en serà el centre de la festa. Ens ha promés el miracle del pà i els peixos i emulant al profeta (el que vulguis), no ens explicarà on és el truc fins que es produeixi el miracle.

Les espectatives generades per Rajoy són moltes i molt complexes. Exemples? Un dels més concrets és la construcció d’un McDonald’s a Ceuta. Els altres són més dispersos com donar la felicitat (¡¡pobre de nosaltres si a partir del dia 21 de novembre no passem els dies amb un somriure d’orella a orella!!), crear feina a través d’incentivar la construcció (cosa molt lògica quan tens 1 milió de pisos buits sense vendre), promet un AVE aquí i un altre allà i fets espectaculars com prometre un dia desobeïr a Europa i al següent jurar-ne obediència absoluta. Pero per sobre de totes les promeses una: ‘Hacer lo que hay que hacer’. ¿I què és el que s’ha de fer? Misteri, silenci, opacitat… alguna cosa s’ensuma a l’ambient i no té pinta de ser res positiu.

Rajoy i tot el seu partit s’amaga darrera l’ambigua frase de “Lo que hay que hacer”. ¿Què vol dir? Pot ser qualsevol cosa: des d’aplicar una política socialdemòcrata, aplicar el ‘model Feijoo‘ i enfonsar del tot Espanya com està passant a Galicia,  fins a demanar el rescat d’Espanya a la UE o fins i tot fer-la amb capital xinès. Jo em decanto per considerar que Rajoy aplicarà mesures salvatges de privatització dels serveis públics i de reforma del mercat laboral instaurant el somiat i anhelat acomiadament lliure el que, efectivament provocaria manifestacions i molta gent al carrer. El problema és que ara per ara, tal i com estàn les coses, seria complicat tirar-ho endavant. ¿Com ho justifiquem si fins i tot els votants del PP hi estàn en contra de les retallades?. Eureka! ¿Què millor doncs que demanar un rescat parcial a Europa? La patronal madrilenya ja va alertar que la millor manera d’aplicar les mesures seria amb un rescat. Així a Espanya ens trobariem amb la situació grega o italiana: la creació d’un govern de tecnòcrates incapaços que es limiten a obeïr ordres. I qui millor per a dirigir aquest govern de tecnòcrates que un tecnòcrata insuls i opac que anava per funcionari d’hisenda i es va trobar a les portes de la Moncloa? Qui millor que algú fàcil de controlar?

Ànim, votant d’esquerres. Treu, com he fet jo, la teva cara més sadomasoquista i busca una butaca de cuir negre i còmode des d’on contemplar els propers 4 o 8 o 12 anys. Prepara’t per a veure com aquest funcionari d’hisenda, fent veure que governarà Espanya, es menja sense cuinar, sense sal i sense pà l’atur juvenil i l’estructural, les imposicions europees, la maleïda “prima de riesgo”, les exigències de Merkozy, les vagues a la sanitat i l’escola pública, el càstig dels mercats, els ‘merders’ legals de canviar lleis com les del matrimoni gay o l’abortament… mentre exigeix a la vegada un suport que ell, com a líder de l’oposició, va negar en tot moment. Sempre li quedarà el recolçament de l’altre funcionari de la política, en Duran i Lleida, el politic que demana un ‘bombardeig democràtic’ de vots el de 20N. Així qualsevol és més fàcil convertir la democràcia i les eleccions en un simple tràmit administratiu.

Preparem-nos també per veure com aquest funcionari d’hisenda que fa veure que governa Espanya, es vesteix com una ‘dominatrix‘ i destroça el poc estat del benestar que ens han deixat els socialistes. Preparem-nos, estimat votant d’esquerres, per a sortir al carrer, per a dir d’aquí a uns mesos a tots aquells amics que votaran al PP ‘Yo, ya te lo dije’, com ja hem fet amb molts que van votar a CiU. Jo de tu portaria les banderes i pancartes que vàrem guardar a l’armari el 15 de març del 2004 a la tintoreria, no fos cas que la barra morada de la bandera republicana hagi destenyit i ara sembli vermella. Ànim!

Actualització: M’han avisat que l’enllaç on parla de la promesa electoral de Rajoy de construir un McDonalds a Ceuta és una broma dels amics de WikiCeuta. Una llàstima, perque jo volia trobar promeses electorals de Mariano Rajoy i que la única promesa minimament concreta que apareix a google sigui una broma, diu molt de l’inspector d’hisenda que ens governarà. Insisteixo amb els ànims, votant d’esquerres.

Advertisements

4 thoughts on “El perfecte inspector d’Hisenda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s