L’increïble cas del Dr. Duran i Mr. Lleida


El Doctor Duran

El Doctor Duran ha sigut durant molts anys el polític més ben valorat d’Espanya i ha demostrat a Madrid una admirable indentitat d’Home Estat. El nostre Doctor sempre ha sabut navegar entre les dificils aigües del bipartidisme i aconseguir el millor per a Catalunya, o això ens han explicat. Algunes de les seves intervencions han destacat per sobre de les del propi President del Govern o del lider de la oposició.

Sempre disposat a col·laborar, el Doctor Duran té la fòrmula màgica per a resoldre tots els problemes d’Espanya: els vots del seu grup. Per desgràcia el plà sempre s’esguerra. O bé els socialistes no deixen que el Dr Duran ofereixi els seus serveis al bé comú que és l’Espanya tradicionalista, o, quan ho aconsegueix, ve un malvat comunista i es carrega el seu suport.

Home ben valorat pels seus coneguts i amics, el Doctor Duran ha sabut mantenir cohesionat el seu partit, Unió Democràtica de Catalunya, fins al punt de que tots parlen amb una sola veu: la seva, i mostren un sol somriure i passió per col·laborar en la governació d’Espanya: el seu.

El Doctor Duran és un gran home d’Estat, sempre diposat a ajudar i al servei del ‘Señor Presidente’ o ‘Su Majestad, Don Juan Carlos’.

Míster Lleida

Però quan el Doctor Duran torna a Catalunya i deixa de pendre les pastilles que li donen al Congrès i a la Moncloa, es transforma en algú totalment diferent. En Mister Lleida és un ‘senyoret’ de casa bona que no dubta en agafar el discurs més ranci i tradicionalista de la dreta catalana regional: llei, ordre, Déu, pàtria i el Rei.

Mr Lleida no tolera que els homosexuals es casin i s’empenya, obsessivament, en enviar-los al psicòleg per a que es curin. En conseqüència va votar, per a vergonya dels Convergais, en contra del matrimoni homosexual. Això sí, en Mister Lleida es troba a gust i content davant la perspectiva de que en Mariano Rajoy dissolgui la llei del matrimoni, i amb ella els matrimonis entre homosexuals pecadors. Naturalment que Mr Lleida creu que els homosexuals es poden juntar (la inquisició ha d’estar per qüestions més importants com la construcció de Mesquites o la propia immigració), però el Matrimoni el va concebre Dèu pels senyors de cognom català i són ells, i no Dèu, qui n’administra el dret a aquest món, prou van tolerar ja amb el matrimoni civil.

Mister Lleida, home i treballador, no suporta la gent que no fa res. Per això Mister Lleida és implacable contra els camperols andalusos perque són, a totes llums, uns paràsits que xuclen els diners dels bons, estalviadors i treballadors catalans. El PER serveix, tots ho sabem, per a que a Andalusia es passin el dia al bar fent cerveses mentre els Camperols catalans treballen sense rebre res a canvi que tractors i maquinaria, subvencions indirectes i diners per llençar a les escombreries les collites. Clar! Una cosa és que els andalusos tinguin PER i vagin al bar i una altra és que els camperols catalans rebin més diners que els andalusos amb el PER, per llençar les collites. Però això, com ja sabeu és un altre tema del que, oh!Sorpresa, mai es parla.

Mister Lleida, per si no ho sabieu, està en posessió de la veritat absoluta i ho demostra quan vol fent callar a qui sigui. Només així s’aconsegueix el control absolut d’un partit com Unió Democràtica durant més de 20 anys, on l’oposició interna és sistemàticament cremada a la foguera. De les donacions anònimes en podriem parlar durant un article sencer. Però això no s’acaba aquí. Míster Duran necessita, sí o sí, que al seu voltant hi hagi gent que no només sàpiga que està en posessió de la veritat absoluta, sinó que li ho faci saber i el defensi com un fidel escuder. Mister Duran no està disposat a que ningú, absolutament ningú, li faci ombra, es digui Martinez, López o Pujol. Però per sobre de tot ELL, en majúscules, com a ‘Caudillo‘ d’una Catalunya que només va ser, és i serà digne mentre es voti a CiU. Dit d’altra manera: no voteu al PP perque arribat al moment ja els votarà Duran i farà, si cal, un o mil ‘pactes del Majèstic‘.

Epíleg

Aquest és l’increible cas del Doctor Duran i Mister Lleida. Alguns dirieu que són dues cares d’una mateixa moneda, però aquí no hi ha moneda ni cares. En Josep Antoni Duran i Lleida ha sigut, és i serà un polític sobrevalorat, presumit, encantat d’haver-se conegut i que únicament destaca perque a la política espanyola i catalana s’hi multipliquen els incompetents, trepas i mediòcres.

Duran no parla, pontifica. Duran no opina, senta doctrina. Duran no fa declaracions, diu la veritat.

Ara que ja no és el polític més ben valorat, l’és Rosa Díez (insisteixo amb allò de la mediocritat), i que les enquestes pronostiquen que CiU seria la segona força política però per molt poc, o fins i tot ser-ne la tercera, en Duran i Lleida (Doctor i Míster en una sola persona) perd els papers. Apareix davant el públic com un personatge histèric davant el vertigen de no pintar res si es compleix el pitjor escenari possible, on IU podria ser la 3a força al Congrés, superant a CiU en escons o quedant-s’hi molt a prop. El seu somni de ser Ministre s’esfuma, perilla la segona posició a les eleccions del 20N a Catalunya i la seva ‘força’ pot quedar reduida al que va ser durant l’época Aznar, una simple crossa que es limita a dir ‘Sí, señor presidente‘. Duran és conscient que, si es confirma el pitjor escenari, ell serà assenyalat com a responsable i sap que s’ha creat molts enemics dintre de la seva propia coalició. Duran i Lleida està nerviós, molt nerviós. Duran i Lleida podria rebre una patada al cul que realment va dirigida a Artur Mas i a les seves retallades.

Advertisements

6 thoughts on “L’increïble cas del Dr. Duran i Mr. Lleida

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s