El ‘Cara a cara’


Unes notes ràpides:

 • Rajoy: Ha llegit una barbaritat, hi ha hagut moments en els que semblava que les ulleres li podien caure de tant mirar als ulls. Al primer bloc del debat, el dedicat a l’economia i el treball, Rajoy només ha llegit. Ha sigut dispers en les propostes i practicament no n’ha fet cap. Tota la seva base argumentativa era ‘quan es crein lloc de treball es pagaran impostos, taxes… i així assegurarem pensions i sistema social’, però no ens ha explicat en cap moment com es crearan aquests llocs de treball. M’ha sorprés negativament que quan era interpel·lat directament per Rubalcaba semblava perdre els papers. Positivament puc dir que ha dominat el segón bloc, el dedicat al tema social, i que sap perfectament que serà el guanyador de les eleccions. Ha sigut poc arriscat, però realment no necessitava fer gaire més.
 • Rubalcaba: Agresiu. En un principi ha semblat anar a fer una entrevista a Rajoy i se’l notava amb pressa per controlar els temps. Ha dominat clarament al 1r bloc i al 3r, però ha estat molt dispers al segón bloc, el dedicat al tema social. No m’ha agradat que tregués gràfiques que  m’han semblat exagerades (el de les pensions, per exemple). El candidat del PSOE sabia perfectament que tenia molt per a guanyar, però ha estat massa agresiu amb el seu contrincant i això li ha fet perdre ocasions per a dominar. Rubalcaba es coneix perdedor, ho tenia tot per a guanyar i crec que no ha guanyat tan com m’esperava
Qui ha guanyat el debat? No ho tinc gens clar, crec que ha sigut un empat però per molt poc. Si Rubalcaba no hagués estat tan agresiu l’hagués guanyat clarament.
 • Manuel Campo-Vidal: Ha sigut l’home de cera. En alguns moments m’ha semblat que estava llegint algún llibre de 1000 pàgines com ‘Los pilares de la Tierra’, pelant patates o tallant unes mongetes verdes. La presentació del debat en italià i portugués ha donat el toc Eurovisión graciós. Fora bromes, és un gran professional, llàstima que el seu paper al debat ha sigut testimonial
 • Twitter: crec que molts hem consumit el limit diari de tweets, al menys jo sí (i en conec a d’alters tweeters a qui també els hi ha passat). A partir de les 23h45 twitter ha enmudit poc a poc.
Altres preguntes
 • Per què Rajoy s’ha tenyir les canes amb un color marró-caoba digne d’un tint de supermercat a l’estil Lady Grecian?
 • Per què s’ha possat un focus que ha iluminat la calva de Rubalcaba durant tot el debat?
 • Afectarà aquest debat al vot?
 • Què en penseu?
Advertisements

One thought on “El ‘Cara a cara’

 1. En una enquesta de valoració del debat que publica “El País” Rajoy obté una puntuació del 46% i Rubalcaba del 41%.

  http://politica.elpais.com/politica/2011/11/07/actualidad/1320703153_571094.html

  Que quedi clar que s’ha preguntat per la valoració del debat, i no pas la intenció de vot, Però això podria significar que Rubalcaba ha estat prou convincent i pot escurçar la diferència amb el seu competidor i que aquest no tingués la majoria absoluta.

  És clar que encara queden molts dies de campanya…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s