TV3 i el final d’ETA


Ahir va ser un dia històric per a tots els demòcrates i va quedar clar qui pot i sap estar a l’alçada de les circumstàncies i qui no. Ahir Tv3 va demostrar que ja no és la televisió pública de qualitat, premiada a tota Europa i referent d’informació plural: mentre es succeïen les reaccions a aquest moment històric, TV3 ens oferia la inauguració de la Masia del FCB en riguròs directe i per dos canals: Esports3 (que normalment emet el mateix que la tele oficial BarçaTV) i TV3. La informació quedava relagada a un trist especial al 3/24. L’opció per estar informat era, simplement, canviar de canal, cosa que vaig fer per veure l’especial a La1. Quan va arribar l’hora de l’informatiu, la el temps dedicat al FCB va ocupar un bon troç, com si no n’haguèssim tingut prou i l’objectiu de la redacció d’informatius fos provocar una indigestiò de somriures perfectes de Sandro Rosell i d’Artur Mas parlant de barcelonisme… el Molt Honorable President no va tenir una sola paraula pel final d’ETA. Le retallades han arribat a la decència dels seus discursos i actes.

A twitter es podien llegir comentaris de tota mena (la majoria entre sorpresa i indignació). En destaco els de periodístes com Sergi Mas, Toni Clapés, Francesc Valls, David Valenzuela… polítics com Joan Ferran i de molts anònims (com aquest o aquest) que denunciaven que TV3, la nostra tele pública, no feia cap excepció i emetia integrament la ‘jarana‘ culé.

La pregunta que em faig és fins quan haurem d’aguantar l’espectàcle cutre i barretinaire de veure com TV3 es va convertint a pasos de gegant en la ‘tele de Barça’, en una ‘tele provinciana’ més? De què serveix que la ‘corpo‘ hagi creat un canal específic d’esports si, al final, els esports ¡perdó! EL BARÇA pesa més que notícies històriques com el final d’ETA o gran calat social com el terratrèmol de Lorca? Rercordem que TV3 va ser l’únic canal de televisió de l’estat que no va enviar cap càmera a Lorca (Múrcia) i va posar la notícia per darrera del fet que el Barça era campió matemàtic de lliga. Les càmeres no eren a Lorca, eren perseguint l’autobús del Barça de l’aeroport de El Prat al Camp Nou en rigoròs directe per TV3. Per fer el que fan, sincerament que el tanquin i estalviem aquests diners per a una altra cosa i no per a entregar-lo alegrement al FCB.

Vull recordar que per molt menys es va destituïr a tot un cap d’informatius, quan l’any 2000 Ernest Lluch va ser assessinat i TV3 no va oferir la notícia en directe. En aquell moment s’emetia com a fals directe el programa ‘Sense titol‘ d’Andreu Buenafuente i interrompre la programació haguès suposat reventar el programa i que la ‘trampa‘ del fals directe es veiés. ¿Què hauriem de fer ara que s’ha primat la fastuosa inauguració de la Masia a un fet indubtablement històric? Algú demanarà disculpes per l’espectàcle provincià? Per la falta de visió? Per posar pel davant un club de futbol al final de 41 anys de violència sectària? Em temo que no.

No vull creure que la solució és privatitzar TV3 i que definitivament la compri el Barça. És cert que, total, seguirien emetent partits del Barça, notícies del Barça (que si Messi això, que si Guardiola allò, que si el Madrid ¡ui! què lleig…), curses de Fòrmula 1 i notícies de Fòrmula 1 per sobre tot. Vull creure que la solució és una bona gestió i reconsiderar de dalt a baix el finançament de TV3 i acabar amb la ‘barçadependència‘ que pateix, així com reconsiderar si els canals de TDT són necessaris. Al final tanta TDT pública només ha servit per a que les sèries bones estiguin desterrades al 3XL, les notícies al 3/24, els documentals i programes culturals al 33… això sí el futbol ¡perdó! el Barça i la fòrumla 1 segueixen ocupant hores i hores de preuada televisió pública, tot relegant la informació i la qualitat a la franja horaria de les 23h com el Sense Ficció.

Crec que sí, mereixem una disculpa.

Advertisements

5 thoughts on “TV3 i el final d’ETA

  1. Totalment d’acord. Des de fa ja força temps, TV3 s’ha convertit en una espècia d’altar blaugrana. D’aquí poc veure’m el logo de la caden en colors blaugrana. Em sembla molt bé que facin la retransmissió d’això de la massia, però per això es van crear canals com l’esport 3. És molt trist que a Catalunya tinguem 5 canals de televisió pública i a cap es faci un anàlisi del que ha passat amb ETA. Però no ens enganyem, que ja fa temps que s’està coent això. Amb el tripartit ja passava quan el barça va guanyar les sis copes. S’està perdent tota l’objectivitat.

    1. TV3 necessita d’un revulsiu com va ser per TV1 la retirada de la publicitat. La1 va sortir de la mediocritat heretada de la fosca època del PP (Noche de Fiesta, Murcia que hermosa eres i altres vòmits) i convertir-se en una tele de nou respectada i independent.
      O TV3 abandona la barçadependència, o s’acabarà convertint en una tele cutre, un succedani del ‘Punto Pelota’ però en blaugrana. És molt cutre veure que es dedica el mateix temps a parlar del Barça que de tota la resta de l’actualitat en un informatiu.

  2. Potser algun el responsable de TV3 ha assumit aquella tesi nacilnal-localista segons la qual això d’ETA és un afer exclusiu entre l’Estat espanyol i Euskadi. El que va passar amb Hipercor, Ernest Lluch i la caserna de Vic era només perquè els nois de la banda no sabien situar-se en el mapa…

    Això sí, amb la fi de la violència d’ETA molts espanyolistes, basquistes i catalanistes han perdut una bona coartada ideològica.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s