Bon viatge, Steve.


Aquest és un d’aquells articles en aquest modest blog que no esperava escriure tan d’hora. Avui ens ha deixat Steve Jobs, fundador d’Apple Computer, NeXT Computer i Pixar Studios. Als 56 anys el càncer s’ha endut el més gran visionari del segle XX i primers anys del segle XXI. Aquest artícle, però, no serà una biografia ni un repàs a la seva obra, només és el meu particular homenatge a un dels meus ídols i, sense dubte, un model a qui seguia, segueixo i seguiré.

Poques vegades un home revoluciona amb la seva idea o la seva visió el món. Steve Jobs l’ha revolucionat 4 cops. Al 1984 amb el Macintosh quan els ordinadors van deixar de ser pantalles verdes amb fons negre i comandaments impossibles i els hi va donar una pantalla amb dibuixets i ratolí. Al 1989 quan va crear Pixar i va canviar per sempre la manera com es feien les pel·lícules d’animació. Al 2001, quan va presentar un aparell del tamany d’un paquet de cigarrets amb una pantalla i quatre botons on carregar les nostres col·leccions d’MP3 anomenat iPod i, finalment, al 2007 quan va presentar un telèfon tàctil i intel·ligent, l’iPhone.

Però Steve Jobs és, per davant de tot, l’ideal d’emprenedor i lluitador perseverant. Una figura només comprensible a través de la seva obsessió de fer allò que més li agrada, perseguir somnis i entendre el treball com el vehícle per aconseguir-ho. La seva mort, doncs, lluny d’entristir-nos ens ha de fer veure que és en la perseverància, en l’esforç, en la feina, en no dubtar de la nostra capacitat i en ser capaços d’assumir les nostres limitacions per a explotar-les fins al final.

Entre Macs, iPads, iPhones, iPods, Toy Storys, iBooks i tots els fruits d’un cap brillant i irrepetible, em quedo amb les paraules de Jobs a Stanford al 2005 com el resum perfecte d’una vida que tot just s’ha apagat: hem de fer allò que ens agrada,perseguir  allò del que estem enamorats. Encara que la vida ens golpegi fort al cap, encara que tot estigui contra nostre i ens sentim uns fracasats, hem decontinuar endavant i lluitar per allò que volem ser, que volem fer i estimem a tots els nivells. Hem de ser inconformistes, no deixar que ningú altre pensi per nosaltres ni viure la vida d’un altre encara que això ens faci trencar amb tot. Hem de seguir endavant, hem de pensar diferent.

Gràcies per tot, Steve, i bon viatge.

Advertisements

3 thoughts on “Bon viatge, Steve.

  1. Així que aquest és el benefactor de la humanitat amb el qual em sento en deute.

    No sé què faria sense el meu ordinador. I això que no en trec gaire profit: només em serveix per navegar per Internet, recopilar dades, escriure i guardar els meus arxius.

    Però, tot i així, Déu n’hi do els munts de paper que em permet estalviar!

    Bon viatge, Steve.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s