La bici 2.0


Barcelona està considerada la 10ª ciutat del món per a la bicicleta, per sota de Berlin i per sobre de Basilea (Suïssa). Amb un 3% de desplaçament diaris en bicicleta, estem més a prop de Berlín (5%) que d’Àmsterdam (45%) o Copenhage (55%), però l’augment espectacular de les bicicletes a Barcelona ha donat lloc a opcions 2.0 per a utilitzar i promoure la bici a la ciutat comptal. Fem-ne un repàs:

· Via Bicing

És un servei molt desconegut i, francament, únic. Via Bicing ofereix un planejador de rutes en bicicleta per a Barcelona, tenint en compte els carrils bici, carrers amb prioritat inversa, zones 30 i l’ubicació de les parades de bicing en origen i destinació. A més, com l’interficie utilitzada és Google Maps, aquest servei és accessible des de iPhone, Android o iPad.

Primer hem d’introduir les direccions d’origen i destinació per a que el sistema les validi. En l’exemple he escollit anar des de el carrer Diputació 200 fins al Camp Nou. Un cop el sistema ha validat les direccions, podem fer click a ‘Cercar ruta’. El sistema ens tornarà la ruta més curta i accessible per a nosaltres, marcant el trajecte a peu (fins a la parada del bicing), el trajecte per carril bici (en vermell) i per calçada (en verd). Podem imprimir la ruta en forma de mapa o en forma escrita, marcant cada carrer que hem de recòrrer. A més, ens informa de quines bicis disponibles tenim en origen a les parades més properes i quines places lliures tenim en la destinació.

Tot i que està enfocat per al bicing, no és gaire difícil adaptar el sistema als usuaris d’una bici privada. Però, si usem una bici privada ¿on l’aparquem? Res millor com tenir a mà el nou mapa d’aparcaments per a bicicleta al carrer.

· Barcelona Cycle Chic

Moda i bici a Barcelona han d’anar de la mà i ‘Cycle Chic’ busca promoure la moda i les tendències sobre les dues rodes. Nascut a Copenhage al 2006, ha arribat a Barcelona de la mà de Txell Hernàndez, iniciativa de la que El País es va fer ressó al desembre de 2010. Durant aquesta setmana de la bici, l’habitual cita de l’esmorzar ciclista es convertirà en el Cycle Chic Breakfast, on els bloggers dels diferents blogs de Cycle Chic decidiran quin serà el o la ciclista més elegant o chic. Això serà el proper divendres 17 de juny de 07h30 a 10h30.

· #BiciBCN

La bici a Barcelona també té el seu hashtag a twitter. Promogut per l’oficina de la bicicleta a twitter, serveix per a canalitzar totes les piulades sobre la bici a la nostra ciutat. Si sou a twitter i/o voleu seguir l’actualitat sobre les dues rodes, aquest és el vostre hashtag. A més, els amics de @EnBicixBCN han creat una galeria oberta a tothom per a que hi poguem pujar les nostres fotos sobre la bicicleta a la ciutat de Barcelona.

· I a Facebook?

Són molts els grups que s’han creat els darrers anys a la mare de totes les xarxes socials. Primer he de parlar del Bicicleta Club de Catalunya, que a Facebook compta amb prop de 700 seguidors i que és l’entitat associacionista ciclista més gran de Catalunya i és un dels principals organitzadors de la setmana de la bicicleta. També hi trobem altres grups, com els veterans Massa Crítica Barcelona. No són cap organització, ni associació sinó un grup de gent que vol poder usar la seva bicicleta cada dia i que són crítics amb la situació actual. Sense perdre de vista la moda, Ramonas BCN és una botiga de complements per a la nostra bici que a Facebook actua com a promotor de les dues rodes.

· I Love Bicis

No em penso quedar sense parlar del blog de Pablo León i Pilar Álvarez a El País.com. Aquesta iniciativa és molt important ja que és el primer blog d’aquest tipus plantejat des d’un diari espanyol i que busca informar, des de la perspectiva personal d’un ciclista urbà madrileny, de l’actualitat i tendències al voltant de la bicicleta.

Advertisements

One thought on “La bici 2.0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s