És que no hi ha ningú més?


Fa temps que no segueixo ‘Polònia‘, crec que van deixar la mossegada àcida contra la política catalana a la vegada que els polítics es passejaven pel plató on es grava el programa. Opinions televisives a part, algú em va explicar que l’equip del Toni Soler retratava al Conseller d’Interior amb un bat de bèisbol a la mà, com un skin-head o un latin king qualsevol. Potser perque en Puig, la viva imatge de la prepotència pija catalana, dóna per a fer un retrat com aquest: el d’un ‘xulo’ qualsevol amb un únic objectiu, la revenja contra els seus grans enemics: els pijipis d’Iniciativa, contra els que reclama mà dura, duríssima afegeixo jo.

Divendres al matí la brometa del bat de bèisbol i la imatge de broma de ‘jo sóc la llei‘ i ‘el carrer és meu’ va arribar massa lluny. La operació de dessallotjament encobert orquestrada amb l’excúsa de netejar la Plaça Catalunya, va acabar amb 122 ferits, dos d’ells greus, i algunes imatges que perseguiràn a aquest Conseller per la resta de la seva vida política. L’actuació va ser tan dura, que va aconseguir possar d’acord a gent de dretes i d’esquerres a twitter sobre la desproporció policial. Les imatges, duríssimes, no les esperava ningú i encara menys venint d’un cos de Policia, els Mossos d’Esquadra (ara rebatejats a twitter com a ‘Orcos d’Esquadra’)pel que s’havia lluitat des de Catalunya i que havia aconseguit la imatge social de ‘policia de proximitat’, allunyada de la estigmatitzada Guàrdia Civil.

Aquesta imatge resumeix visualment què té al cap el conseller: carta blanca. S’han acabat els Mossos d’Esquadra propers i amigables i democràtics que va intentar crear el Conseller Saura a l’anterior legislatura. La Conselleria d’Interior està dirigida per algú que confon la ‘fermesa’ amb la violència i la ‘decisió’ amb el linxament.

A més la vergonyosa roda de premsa de Felip Puig el mateix divendres va deixar al descobert que el Conseller no té arguments, ni rumb ni decència. Va arribar a afirmar, no se si va ser el subconscient que el va traicionar o bé una declaració intencionada, que esperava una ‘reacció menys pacífica‘. Aquesta frase ve a donar arguments als que pensem que la intenció real d’aquesta ‘operació de neteja’ era provocar un brot violent en la Plaça de Catalunya que donés, ara sí, arguments per a fer una càrrega policial en tota regla i aconseguir, de pasada, criminalitzar per sempre més al moviment del 15M.

Com ja vaig apuntar en un article ahir, la jugada ha sortit completament al revés. Si el Conseller, en lloc de voler apuntar-se una victòria mediàtica i poder sortir a TV3 ‘marcant paquet’ per la seva ‘fermesa’ contra els ‘antisistema’, hagués esperat una mica el campament s’haguès dissolt sol possiblement el dilluns. Per cert, la cobertura de TV3 dels incidents mereix una reflexió a part: el tractament a ‘Els Matins’, que donaven una imatge dels ‘indignats’ previament passada pel filtre demagògic de Pilar Rahola, o com el seguiment en general dels incidents va ser desterrat al canal 3/24, van fer creure a molts que TV3 és cada dia més a prop de ser una simple copia amb més pressupost de Canal 9.

Ens mereixem aquest Conseller d’Interior? Realment a tot Convergència i Unió o a Catalunya sencera no hi ha ningú més capacitat, més dialogant i, sobretot, menys prepotent i xulo per a ocupar aquest càrrec? No es tracta de qüestionar la legitimitat del govern o dels resultats electorals, CiU va guanyar merescudament les eleccions del 2010 i les municipals del 2011 i és Artur Mas qui decideix qui ocupa cada Conselleria. No és això. A una Conselleria tan delicada (en paraules textuals del Conseller) com Interior, no pot haver-hi un xulo amb ànims de revenja que es passeja per Catalunya amb un bat de bèisbol que mostra amb l’orgull dels cretins, com un sheriff racista de Nevada qualsevol, com un skin-head qualsevol, com un hooligan qualsevol. Hi ha d’haver-hi algú amb prou sensibilitat com per a entendre que els ‘conflictes’ d’una Catalunya tan complexa com aquesta s’han de resoldre, li agradi o no, amb diàleg. El llenguatge dels trets a l’aire, de les porres, de les pilotes de goma i de les càrregues policials és més propi d’estats totalitaris més que no pas d’aquesta Catalunya democràtica i europea en que vivim. Massa gent ha resaltat la semblança entre les imatges que vàrem veure a Plaça Catalunya el divendres 27 de maig amb les de les càrregues dels grisos contra les demandes de democràcia i autonomia dels anys 60 a la mateixa plaça.

Només hem queda animar-vos a que signeu la petició d’Actuable per a demanar el relleu de Felip Puig al capdavant d’Interior.

Advertisements

8 thoughts on “És que no hi ha ningú més?

 1. Acabo de colgar esta carta abierta al Conseller Puig en mi muro del Facebook. Estaba pensando mandársela a su mail del Parlament, que es público ( felip.puig@parlament.cat )pero ese señor me da miedito. Bueno ahí va mi carta abierta a Felip Puig, Conseller d’Interior de la Generalitat (Felip, el breu)

  Querido Felip, muchas gracias por ser el activo propragandístico más grande que tiene el colectivo de indignados. Gracias a tu incompetencia en tu cargo has colocado a Catalunya en el centro del mundo. Ahora todos miran a Plaça Catalunya. A pesar de que tu amiguita Mónica no para de bombardear con el Barça en TV3, hoy millones de dedos de todo el mundo te apuntan, porque saben que has sido tu… Además resulta impagable tu cinismo en las ruedas de prensa, llamando sucios a los acampados. Sin duda no apareció por allí. Mire ud. como queda la Rambla cada noche y comparela con Plaça Catalunya estos días… No olvide que por mucho que se esfuerza en tildar de antisistemas y perroflautas a los indignados la gente ya es consciente de que ud. intenta ocultarnos la verdad, pero no puede… No, la gente con las camaritas de sus telefonos esta dando luz y taquigrafos de lo que sucede. Hoy, quien quiere saber lo que pasa no pone las noticias. Se conecta a twitter y ve lo que se cuece. Hay cientos de miles de imagenes corriendo por la red, así que Sr. Puig, deme una sola prueba de comportamiento incivico de los indignados y yo mismo pediré que se vayan de allí. Pero ud. no lo va a hacer porque no tiene esas pruebas. Porque ud. Ha mandado cargar contra la ciudadanía manchando la imagen de Barcelona, de Catalunya y de su pueblo. Es ud. Una vergüenza para Catalunya, así que no me vale con que dimita, yo preferiría que se fuera ud a Siberia a un lugar donde no pueda hacerle daño a nadie

 2. Por cierto Pere, pero desde Cornellacampa me llega que son + de 200 heridos civiles, 122 son los atendidos en Cruz Roja y SEM. El resto en CAP’s y casas particulares y mutuas no han sido contabilizados

 3. El 27M quedarà gravat a la memòria de molta gent. Va ser un espectacle lamentable que ens va servir per veure moltes coses. Ara bé, els “indignats” que sortiren després al carrer, per què estan indignats? Estan indignats pel sistema o només per l’actuació de la policia? També poden estar indignats per les dues coses.

  Salut!

  PD. Si per casualitat vols llegir això… http://paranoiclefou.wordpress.com/2011/05/27/senor-no-quiero-mas-pan-cates/ Està en català i castellà.

 4. Ho subscric plenament! Ara mateix no podria decidir-me sobre quin dels consellers del govern em provoca més indignació i fastig: el torturador Puig? la opusina Rigau? el neolibral Ruiz? L’escurçó sionista?

  En fi, espero que això serveixi per impulsar el moviment 15M!

  1. Estic com tu. Si aquest és el govern dels millors, com deu ser el dels pitjors, igual però sense careta?

   Tot i així crec que les acampades estaven tocades de mort i que era qüestió de temps que desapareguèssin. Estic d’acord que no es pot mantenir una acampada al centre de Barcelona eternament i que ha de trobar altres vies (que les hi ha) per canalitzar el moviment. En Puig ha aconseguit que potser es prolongui una setmana o quinze dies més l’acampada. Això sí, el moviment 15M segueix més viu que mai i, compte, amb l’embrencida que pot aconseguir de cara a les generals. Ho haurem de seguir.

   Salut!

 5. El polítics han d’apendre una cosa dels acampats:
  DIALOGAR, fer assambleees escoltar-se els uns als altres treballar plegats.
  Podem criticar amb moltes coses als acampats, però amb democracia real i saber escoltar, parlar, sense crits per torns, ens poden donar moltes lliçons.
  I no em crec que es va intentar parlar amb ells i no es va ariivar enlloc, ell buscaven un lider per a fer algun acord, així no, si volen parlar amb ells es presenten devant de tots fan propostes ed debat, i segur que arribaben a trobar una solució sobre les perilloses bombones de butà.

  1. Sí, haurien d’aprendre a dialogar. Però crec que no els interessa. Prefereixen aquesta disciplina de vot que acaba amb el sentit dels debats al parlament o provoca escenes tan penoses com la de la Chacón. Ella, el dia que es votava allò dels diners de Catalunya (El fons de competitivitat), va arribar just a l’últim moment per votar. Sense haver escoltat cap intervenció ni res. Ens trobem els parlaments buits, amb quatre gats xerrant perquè aquí no s’ha de convèncer de res a ningú. Tothom ja sap què votar.

   Salut!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s