ERC busca corrupte, trànsfuga i neoliberal.


Que Paris Hilton es passeja pel canal Fox americà per vendre les ruines de la sevadignitat no és cap secret, no ens enganyem. Ella s’ha convertit en la viva imatge d’una diva que es creia molt més del que ella creia ser. Però què passa si Paris Hilton entra en política? Doncs que política es converteix en un instrument per a seguir ocupant minuts televisius, els ‘15 minutes of shame‘ que tota diva vinguda a menys necessita. Ara parlarem de Joan Laporta.

Sembla mentida que només faci 4 mesos de la impressionant entrada al Parlament de SI. Un partit que sense tenir programa, base ideològica o res que pugui ser equiparat a una idea clara de partit o de projecte de país, més enllà de repetir com a lloros ‘independència’, irrompia i superava en escons a Ciutadans. En va optindre 4, però el seu lider era algú massa semblant a Paris Hilton. Ja la nit electoral Laporta no va tenir problema en apareixer davant les càmeres de TV3 amb símptomes d’haver begut una mica massa. Potser volia deixar clar que ell i el seu estil havien arribat. Una operació semblant a quan Paris Hilton, ignorada per la premsa rosa que li dona de menjar, va apareixer a una festa sense calces. Que quedés clar que per estar a primera linea de la notícia sempre, s’han de fer alguns ‘excessos’.

Com era d’esperar, l’ego de Laporta (i totes les seves excentricitats dignes d’una diva vinguda a menys) és massa gran i l’espai electoral de SI, massa petit. Vaig comentar en un dels darrers articles del bloc que l’independentisme ni vol polítics, ni espera gestors, sinó màrtirs per la causa, i l’acumulació de tants aspirants a màrtir en tant poc espai electoral (López-Tena, Bertran i Laporta) anunciava una legislatura mogudeta. No anava tant errat.

Laporta ja ha fotut el camp i ha sigut fitxat per un Jordi Portabella en hores baixes, deixant clar que Esquerra Republicana de Catalunya enterra, definitivament, l’ideologia d’esquerres per a abraçar, del tot, el neo-liberalisme que propugnen Laporta o Sala i Martí que passa, entre d’altres coses, en que la futura Catalunya independent sigui un paradís fiscal amb un 11% de pressió fiscal. A partir d’ara ens haurem de referir al partit de Puigcercós com ‘RC’ (Republicana de Catalunya) o ‘DRC’ (Dreta Republicana de Catalunya) o simplement ‘Dreta’. A Solidaritat encara no s’ho creuen. La seva folklórica, aquella que va fer creure a un nombre considerable de votants que el Parlament és com la Llotja del Camp Nou, que Catalunya és més que un Club i que si va guanyar 6 copes, ¿què no farà per Catalunya?, ja no hi és. ¿Qui el substituirà? Santiago Espot, aquell que el treuen cridant com una histèrica a l’APM? Clara-Simó? Bertran? López-Tena, que insinua que Duran i Lleida fa el que en el cas de Laporta és una certesa absoluta? Quin panorama…

En un acte de coherència indiscutible amb la seva manera de fer i demostrant que les ruïnes de la seva dignitat, com les de Paris Hilton, tenen un preu, Joan Laporta ha optat per quedar-se l’acta de diputat al Parlament. D’aquesta manera podrà cobrar per no fer res ni al Parlament, on ocuparà una plaça d’il·lustre diputat trànsfuga (vacant des de 1995 quan Pilar Rahola, reina dels modelets de ‘mercadillo‘ i actual Consellera de Demagògies, Àngel Colom i el propi Joan Laporta van fugir d’ERC per muntar-se un xiringuito anomenat Partit per la Independència), ni tampoc a l’Ajuntament de Barcelona, on serà el número 2, darrera de Portabella. Al lider dels Republicans per l’Ajuntament de Barcelona no li cau la cara de vergonya per haver fitxat a un corrupte, trànsfuga i neoliberal. Al contrari: està encantat d’haver fitxat a Laporta i d’haver-se conegut. Un altre espectàcle lamentable per a un partit que, a totes llums, ha perdut el nord.

¿Esquerra? Republicana ha tocat fons definitivament amb el fitxatge de Laporta. Dels origens ideològics d’esquerres no en queda res. Ara ¿E?RC recolça la intervenció a Líbia i les retallades convergents a canvi, només, de discutir al Parlament la independència. ¿E?RC és còmplice, juntament amb el PP (curiosa i indigesta ‘zarzuela’ parlamentaria) de donar carta blanca a un govern obsessionat amb destroçar l’estat del benestar,  privatitzar-lo i repartir-lo entre els amigotes. No se si aquest gir és causat per l’estrés post-traumàtic del 28N, però sempre que ¿E?RC ha volgut copiar les formes de CiU, la coalició carlista ha recollit els seus vots. Recordem l’etapa negra dels 80, sinó. ¿Assistim a un nou descens als inferns? ¿Tornarà ¿E?RC a ser una força testimonial al Parlament mentre CiU pendrà, quan l’interessi, el discurs salva-pàtries?

No ho podem saber encara. Pero que tremolin els militants del partit de Puigcercòs, perque Laporta diu no tenir intenció d’assaltar la direcció del Partit. Que tremolin, perquè tampoc tenia la menor intenció d’abandonar el projecte de SI. Per si les mosques, jo proposo des d’ara un redisseny del logo d’Esquerra per a adaptar-lo al nou rumb que l’ego de Laporta aplicarà sense dubtes al partit.

Advertisements

60 thoughts on “ERC busca corrupte, trànsfuga i neoliberal.

 1. No deixa de ser curiós com des d’un bloc d’Iniciativa assenyaleu a Erc com a partit de dretes. És d’una cara dura sense límits que des d’ICV doneu lliçons sobre com ha de ser l’esquerra, lliçoncs de moral de gent que no en té. De gent que ha demostrat sobradament que la política d’esquerra se la passa pel cul quan accedeix al poder. Tampoc seria noticia, tothom fa el mateix, el problema el tenim amb els polítics, tots i cadascún d’ells. Els que semblàven més propers (ICV) han fallat i han tornat a demostrar que són gent de perfil baix, com tots.
  L’espectable de Laporta és una pena, els Ciudadanos s’apoderen d’un troç del pastís, PxC quasi treu escons, el PP puja, Unió entra amb força i mentrestant ICV diu molt i fa el contrari, amb gent tan lamentable com Baltasar, Boada, Sauron… van trigar tots just uns dies en mostrar l’autèntica cara dels polítics quan manen.
  L’esquerra no existeix, quan mana deixar de ser-ho, el PSC ho ha fet, ERC ho ha fet, i ICV tb ho ha fet, el cas d’aquests és més sangrant perque el ruc de l’Herrera de cada 5 paraules que diu 2 d’elles és “esquerra”. I per si no fos poc es dediquen a donar lliçoncs sobre les bones polítiques d’esquerres.

  Jo sóc d’esquerres de tota la vida, convençut, i em trobo buit i sense representació útil. La crisi la tenim a l’esquerra, el problema que cal afrontar és el paper residual de l’esquerra al Parlament i al Congrés. L’independentisme és un moviment que va per lliure, amb alts i baixos, però no ens afecta massa.
  Cal refundar l’equerra catalana, és el millor moment, i refundar-la de veritat, fora gent extranaya com Gomà, Herrera, ERC sencera, montilles, garrins d’olot… fora aquesta gent que són tots la mateixa porqueria. No només erc té problemes de direcció, també els té ICV i per descomptat el PSC

 2. Per acabar-ho de rematar (E)RC va celebrar el seu aniversari amb un discurs de la jove promesa Heribert Barrera, conegut per les seves declaracions neo-nazis:
  A Amèrica els negres tenen un Coeficient Intel•lectual inferior als blancs”

  “S’hauria d’esterilitzar als dèbils mentals d’origen genètic”

  “Es més important salvar Catalunya que la democràcia”

  “La immigració es la principal amenaça de Catalunya , varem aconseguir superar les onades d’andalusos, però ara el català està en perill. A mi m’agradaria una Catalunya com la de la República: sense immigrants”

  “Ningú em convencerà que és millor una Rambla amb gent mestissa que una on tan sols hi passegi gent de la raça blanca”

  “Quan Haider (líder neonazi austríac) diu que hi ha masses immigrants, no és racista, diu la veritat”

  “No estic en contra de la pena de mort: s’hauria d’obrir aquest debat”

  “Em mereix més respecte un assassí d’ETA que un delinqüent comú, ja que l’etarra mata per conviccions nobles, no per diners”

  “Si hagués estat diputat hauria votat la llei d’Estrangeria del PP”

  “Les onades migratòries son un pla per descatalanitzar Catalunya”

  “La solució per l’atur es expulsar els immigrants que ens roben el treball”

  “Jo no sóc racista ni xenòfob”

 3. Vaig penjar això a Twitter i Anna Simó em va contestar airada de que era això de comparar ERC amb els nazis i després d’una estona de discussió em va donar a entendre que Barrera era una gran persona i un militant històric de tota la vida bla, bla bla..

  Per altre banda a Hospitalet es presenten en coalició amb un grupuscle de “Esquerra Verda” que s’oposa a la urbanització de Can Trabal, impulsada per Laporta in person!

  I per acabar-ho d’adobar pacten amb els ultres de Reagrupament la principal proposta dels quals és que Catalunya tingui exèrcit propi i que ens aliem amb el Papa i EUA per que ens ajudin amb la independència.

  1. Barrera és una rèmora que ERC ha d’arrossegar, pero representa gran part del qe pensa l’electorat d’ERC a les zones de comarques, per això cada cop em costa més considerar (E)RC com un partit d’esquerres.

   Crec que tot es deu a un estat d’estrés post-traumàtic. Puigcercòs ha aconseguit lo impossible: dilapidar 21 diputats al Parlament en només 4 anys i estar a un pas de tornar al grup mixt al Congrés. És normal que vulguin salvar els mobles a les municipals pactant amb tota una plèiade de grupuscles que van des de ‘Esquerra Verda’ a l’H, fins a papanates com Laporta. Tot per a aconseguir recuperar-se i intentar lider el procés independentista… però jo tinc molt clar que el pla de Laporta és fer el que Pilar Rahola no va poder als 90: convertir-lo en una marca blanca de CDC.

   Temps al temps!

 4. Em sembla genial, Arquèoleg, aquestes cites del Nazi Barrera, que no per conegudes han de caure en l’oblit, Si, aquest senyor és un racista, amb un odi cap als castellans, que voreja la patologia…

  D’altra banda, Pere, no sé si has volgut dir això, però quan fas referència al PI, sembla com si en Laporta també fos diputat, i no ho era.

  I, Joan Francesc, no vas desenvaminat quan dius que l’esquerra en aquest país necessita una refundació, perquè tots, tots els partits polítics d’esquerres estan descolocadíssims. El PSC, sense comentaris, ERC, ja ho ha dit el Pere, i ICV és un partit amb un discurs molt parcial, jo l’he vist , cada cop mñes, com un producte d emàrqueting, presentant-se com els més verds, els més d’esquerres, però a l’hora de la verita ja ho hem vist. Però curiosament dels tres del tripartit va ser el que menys es va desgastar, perquè va ser el que va conservar una, ni que fos petita, coherència, reclamant un altre tripartit. De totes formes, tenen un problema, perquè és un producte enfocat exclusivament a l’àrea de Barcelona i a un sector de població molt definit.
  I l’esquerra necessita algú, com ara, eeee, mmmmmm, no se, collons és que a ladreta no és que tinguin una meravella de polítics precisament… ¿dónde está nuestro error sin solución?

  1. Sobre si Laporta va ser diputat. No se si ho donat a entendre, però no, en cap moment ho va ser tot i haver sigut número 3 per Barcelona a les eleccions de 1999.

   Sobre la refundació de l’esquerra. Saps que n’estic plenament d’acord, però serà un procés llarg, molt llarg. ICV crec que va salvar els mobles a les autonòmiques per saber reivindicar el tripartit, mentre el PSC i (E)RC en buscàven distanciar-se. I sí, estic d’acord que hi ha un trencament molt acusat, que ve de l’època de Pujol, entre àrea metropolitana i la Catalunya de Comarques i que les dues no s’entenen.

 5. Carai! Algú d´aquests intel.lectuals que tomben per aquí, que van titllant de racistes i xenofogs.. que s´honren de ser més d´esquerres i progres que ningú, em podria explicar, com es poden fer polítiques socials amb l´endeutament que té la Generalitat de 40.000 milions d´euros.. milor no posar-ho en pessetes pq la xifra espanta, i sense els 23.000 milions d´euros que només el 2009 ens va ROBAR España, de la qual ells volen formar part?
  i ara si us plau, no us insulteu a vosaltres mateixos i em digueu que voleu una España federal.. que és totalment IMPOSSIBLE.
  L´únic camí és la Declaració Unilateral de l´Estat Català, i després ja decidirem quina mena d´Estat volem.. fins llavors.. parlar de dretes o d´esquerres és fer volar coloms. O quines polítiques es poden fer si Catalunya és una CCAA de règim comú robada, expoliada i menyspreada?

  1. Les polítiques socials es poden fer amb impostos justos i fent pagar més a qui més guanya. Si mentre dius ‘les finances són una merda’ i a la vegada treus l’impost de successions als més rics, perds credibilitat i potser et trobis que el deute de la Generalitat no el vol ningú. O és això o es que realment les finances no estan tan malament ni la situació és tan catastròfica, però clar si el que vols és privatitzar-ho tot per a repartir el país entre els amigotes, bé has de presentar la situació com un desastre total.

   Que no, senyors, que Espanya no és la culpable d’absolutament de tot! Bona part de la responsabilitat de la nostra situació la té un sistema de contribucions a l’estat injust per nosaltres. CERT i s’ha de canviar. Però n’estic fart de que TOT sigui culpa d’algú de fora i nosaltres no fem mai res malament. N’estic fart que no es parli de la mala planificació i execució de les obres públiques o que per parlar de corrupció urbanísitica ens treguin imatges de València i no dels Pirineus, Salou, Lloret o Calella. ¿Per què no es diu què va pactar el Pujol (que ara resulta que és un kaleo-borroka) amb aquell Aznar al 96 sopant al Majèstic? T’ho explico: el sistema de finançament català que ha estat vigent fins al 2009, ah! I aixecar el peatge de la A2 i el compromís de NO FER OBRA PÚBLICA finançada per l’estat fins a 2003. Per ser concret: de 1996 a 2003 es va inaugurar en tot Catalunya una estació de metro (Trinitat Nova) i algunes carreteretes de segona.

   ¿Declaració unilateral d’independència? En la Catalunya que treu per la tele TV3 o per la ràdio RAC1 seria possible, en la del dia a dia no. Us ompliu la boca de dir que hi ha un 50% d’indepes (per que es sumen intencionadament indepes i federalistes com jo que volem un estat propi pero no independent) i un 50% que no ho són. Pretendre crear una Catalunya independent ara és donar lloc a un estat socialment mort. Així de sencill. A més: el dia que ens fem independents ¿a qui donarem la culpa dels nostres problemes? ¿Els de Girona als de Barcelona? ¿Els de Lleida als de Tarragona? Que no veieu que voleu que siguem un Estat i no ens deixem de comportar com una província?

 6. ICV va salvar els mobles…? perdó però ni en broma, van perdre 50mil vots eh, si no em falla la memoria. Estem vivint uns moments on la dreta més liberal ataca als treballadors, espanya retalla i retalla la despesa social, l’atura creix, les grans empreses foten al carrer a treballadors mentre els beneficis segueixen creixent, els bancs són cada vegada més rics cobrant dels pobres, l’atur no para de creixer i va i a Catalunya guanyen les liberals!!!
  algú s’ho explica? doncs si, l’esquerra esta en una crisi profundissima. Han manat 8 anys i els hem vist fer el liberal, s’han fumat l’esperança que tenia la gent d’esquerra, el tripartit va trair els seus principis d’esquerra (si els va tenir) i ara ho ha pagat a les urnes. ICV per mi són els que han fet més el ridícul, pq es posen l’etiqueta d’esquerra progresista… va, per favor! per demanar monuments als gais? se m’acuden moltes altres polítiques d’esquerres i progresistes que ens farien més fàcil la crisi a tots eh.
  Hi ha un moviment brutal de gent d’esquerres que s’esta movilitzant en contra del liberalisme, del segrest de la democracia per part de les grans empreses, de les injusticies socials… i els partits d’esquerra que fan? RES, absolutament RES. Criticar-se entre ells, clar. Com sempre la societat va per endavant dels polítics i ells no estan a l’alçada, ni ho estaran. Cal fer net de tota aquesta colla de politiques de poca monta que tenim.
  ICV podria realment posar-se el vestit d’esquerra i actuar, podrien fer moltes coses, però en comptes d’això segueixen pregonant el què no són, però sembla que si dius moltes vegades la paraula “esquerra” realment t’hi tornes…

  Lamentable, mentre a Islandia l’esquerra s’ha revoltat i ha pres el poder als liberals, bancs i el poder economic aqui seguim amb tonteries que no van enlloc, amb una esquerra que va cada vegada a menys, que no surt ni quan la dreta (vestida de PSC i/o POSE) tortura als ciutadans… ah si, només surt a dir imbecilitats de pseudoecologista que no serveixen per a res.

  Això si, és molt divertit ridiculitzar el moviment independentiste clar, dient que necessita un mesies… no estaria de més que l’esquerra sencera busqui un mesies.

  Es poden fer moltes coses per recaptar diners, ara mateix qui els té són els bancs, és on cal posar els impostos, tasses (com la Tobbin), penalitzacions contra l’especulació, apujar els tributs a les grans empreses… però no, en comptes d’això el gran problema de catalunya és l’impost de succecions, aquell que els superesquerres us penseu que és de rics… mare meva, m’ha tocat de ple això, he patit molt i vaig haver de malvendre casa meva per poder-lo pagar. Quasi acabo al carrer… en fi, només l’ignorant pot dir això, amb l’actual reforma alguna cosa s’ha guanyat. Però clar, si ho diu l’HErrera serà veritat… és un venut més al capital, com els altres, l’esquerra no existeix ara mateix.

 7. Catalunya és una CCAA de règim comú i no té competencies en el IRPF ni en l´impost de societats com tenen els Estats.
  L´impost de successions afecta a tothom. Saps quan s´ha de pagar si heretes una vivenda valorada en 300.000 euros? Això són els més rics?
  Saps quan paga una Simcav? saps que Catalunya no té competencies per modificar els impostos als més rics?
  La situació és catastròfica. Catalunya deu 40.000 milions d´euros. I l´any 2012 ha de fer front a retornar 12.000 milions d´euros.
  Quines polítiques socials es poden fer sense calers? A part, que com que Catalunya no té veu a Europa, i et recordo que el 60% del comerç internacional es fa entre empreses per no pagar impostos.. només queden les classes mitjanes i baixes qui suporten tot l´Estat del Benestar.

  España ens roba 23.000 milions d´euros només el 2009. Saps quantes politiques socials es podrien fer? No es pot canviar, pq per canviar-ho cal modificar la Lofca i calen 235 vots al Congreso de Diputados. Catalunya només en té 45. IMPOSSIBLE canviar-ho. I a la Constitució del 78 em remeto.
  Recuparar els peatges són uns 6.000 milions d´euros.. pensa que només el 2009 es van robar 23.000 milions d´euros.
  Si vols parlar de Corrupció.. malhauradament… tots els partits i inclòc ICV tenen casos de nepotisme, col.locació d´amics.. i familiars. etc.

  Només amb l´Estat Català, s´aconseguirà millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya.
  1.-Pq tindrem veu a Europa
  2.-Pq tindrem poder per fer lleis
  3.-Pq podrem gestionar els recursos que ara se´ns neguen.

  El federalisme? em pots explicar quina tradició federal té España? Negues els drets històrics de Catalunya? saps que desde el 1714 el concepte d´España està agafat per Castella on Castella no té cap mena de tradició federal?
  “Pretendre crear una Catalunya independent ara és donar lloc a un estat socialment mort.” A si? i França que té un Estat és socialment mort? i Dinamarca? i Holanda? pots donar raons per aquesta afirmació que has fet?

  El dia que tinguem l´Estat Català, i no ho dubtis que el tindrem, tindrem els mitjans per millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya. Ara és impossible. Llavors, només nosaltres serem responsables dels problemes que tinguem.. ara no.
  Ara som una CCAA de règim comú, sense poder per fer lleis com tenen els Estats, sense calers per aplicar les competencies que ens han donat, i a sobre ens roben 23.000 milions d´euros només el 2009.
  L´Unic camí és l´Estat Català.
  Sense l´Estat Català… no hi ha res a fer.. i només cal que et repassis una mica les dades economiques de Catalunya pq ho vegis.
  I finalment series tant amable d´explicar-me aquesta frase “com jo que vull un Estat Propi però no independent”? hi han Estats propis però no independents al món?

  1. Coincidint amb el 10A escriuré un article sobre aquest tema. Et convido a que vinguis a debatre i a exposar les teves idees.

   Per ara només et contestaré la última frase: ¿Saps què és un estat federat? Doncs això vull jo per Catalunya i per Espanya.

  2. Vaja, un altre xarlatà de fira que ens vol vendre un remei miraculós a tots els mals anomenat Estat Català.

   En fi, sempre hi haurà algun desesperat que n’hi compri.

 8. Mentre tinguem els polítics que tenim, una Catalunya independent no ens portarà res de nou. I sóc indepe eh, però primer uns bons polítics, dp les polítiques… em moro de pena de veure el que esta passant.
  I sóc indepe per la via nacional i per la via administrativa, però trobo que els poltiics d¡avui dia són corruptes TOTS (no només Laporta) i incompetents TOT (no només Montilla).

  Per cert, si bé sóc indepe, respecto d’una manera més que profunda les altres posicions, com el federalisme. No em semblen idees de confrontació, si no de complementació.
  Vagi per edavant

  1. Jo t’he de dir que personalment no sóc anti-indepe. Em passa com a tu: hi ha uns polítics nefastos, tret d’alguna excepció (et reconec que m’agrada com parla l’Herrera i m’identifico amb el seu missatge, pero aquest no és el tema). Sóc profundament federalista, el model actual no m’agrada no per Catalunya ni per La Rioja, el trobo injust, molt injust. Però és ben bé el que tu dius: son idees que es complementen, no es repel·len.

   Et convido a que, més endavant, sobretot de cara al 10A quan tinc pensat fer un post sobre el tema i la meva postura, entris i opiniis i hi diguis la teva. D’acord?

   Salut sempre.

 9. Cadascú té les preferències que té amb els polítics, les idees d’ICV em semblen molt bones en moltes coses, però els liders em fallen. L’Herrera té un bon to, però només sap repeterir i repetir allò de “esquerres”… i dp alhora de manar “d’esquerres” res, una llàstima.

  Fa temps que segueixo el bloc, en principi el seguiré pel 10A, hi seré. No sé si ets anti inedepe, però per tens un bon reguitzell d’entrades i referències on bàsicament ridiculitzes el moviment. De fet, només cal veure tb el teu twiter per saber que si no hi tens mania com a mínim hi tens al.lèrgia. I em sembla molt bé, però demostra un cop més pq l’esquerra mai anirem junts.

 10. el problema aquí a CAT crec jo que és el següent:

  no existeix ni dreta ni esquerra, existeixen nacionalistes i no nacionalistes, o potser més exacte, nacionalistes catalsn i nacionalistes espanyols. I l’esquerra ha primat el ser catalanista, abans q ser esquerra, i no. No, no i no.

  1. Potser més exacte? exacte del tot, pràcticament només hi ha nacionalistes catalans i nacionalistes espanyols. La gran majoria que es defineixen com a no-nacionalistes catalans ho fan defensen el nacionalisme espanyol.
   El cas més extès és PP i Ciudadanos, que diuen no ser nacianolistes i són el nacionalisme espanyol més ranci que existeix.

 11. Esquerra ja no és el mateix patit des que ha defenestrat en Carod-Rovira, que, per molts defectes que tingués, era un líder pragmàtic. Però les bases (una part significativa) no li ha perdonat que fes part dels dos tripartits.

  Ara veurem com li va a les municipals amb en Laporta, que es creia un gran líder i ha resultat un gran fantasma. En pocs mesos, s’ha cremat com un misto i ha deixat orfe aquest invent de Solidaritat, que també veurem com se’n surt sense ell i amb l’Espot de cap de llista.

  Encara resultarà cert que Laporta és un agent de Convergència amb la missió de destruir les formacions nacionalistes que li poden disputar l’espai electoral. perquè, si ho fos, no ho podria fer millor.

 12. existim una petita partde la població que no som nacionalistes… o potser és una partde la població més gran del que sembla… no ho se…

  el nacionalisme català és igual de ranci que el nacionalisme espanyol, de fet només hi trobo dues diferències substancials: la forma de combinar el groc i el vermell en una bandera i i que on uns dien Catalunya /català els altres diuen Españaa/español….

  i consti que jo sóc català i espanyol..ais… pero on on tan uns com uns altres hi veuen quasi un insult (o sense el quasi) jo hi veig riquesa.

  1. Estic amb tu: jo visc amb la meva complexitat de ser espanyol i català o català i espanyol. Crec que aquest sentiment segueix sent el majoritari a Catalunya, els que només senten com a propi una cosa o l’altre són minoria.

   Pero ja dic, ens estem desviant del tema, que no era criticar l’independentisme sino el gir a la dreta d'(E)RC. Us convido a tots a que en parlem d’aquí uns dies, quan falti poc pel referèndum de Barcelona del dia 10A.

 13. Companys, una pregunta: sou democratics? creieu en la democracia?

  Pq voleu formar part d´un Estat com España que no permet un Dret recollit a la Carta Magna dels Drets Humans com el dret a l´Autodeterminació ( i ara no vingeu que es només per les Colonies, pq us insulteu a vosaltres mateixos)

  Us heu llegit la Constitució del 78? Sembla que NO.
  Quan us la llegiu, sabreu quants vots són necessaris per canviar una coma de la constitució del 78. 235! Queda clar? són necessaris 235 vots. Referendum i 235 vots més. Ho veus factible? pq si ho veus factible?
  Segon, al Jeipi:
  Quin fart de riure que m´has fet!!

  Pq creus que volem l´Estat Català? per viure pitjor que ara? saps quan ens ROBEN per viure a Catalunya? saps què és l´expoli fiscal? saps quina veu té Catalunya a Europa? al llarg de l´història, algun territori que s´ha convertit en Estat ha volgut tornar a l´Estat a on pertenyia? Saps què Catalunya és una CCAA de règim comú amb el mateix pes polític que pugui tenir Murcia o la Rioja?
  Aixi creus que es poden arreglar les coses?

  Tercer, els que és diuen federal? saben alguna cosa d´història? saben que aquesta España castellana que governa España desde el 1714 no té tradició federal? Negueu la Nació Catalana com fa el TC governat pels hereus dels feixistes?

  Perdoneu, però comparar el nacionalisme Català amb l´Español.. és simplement un insult a l´intel.ligència del que ho diu.. Catalunya ha prohibit alguna vegada el Castellà? ha tancat les institucions de Castella? sabeu com reconqueria Catalunya? amb el model federal… i com reconqueria Castella? amb el model centralista.

  I finalment…

  1.-Pq vols formar part d´un Estat que es diu España si et nega el dret democratic recollit a la Carta Magna dels Drets Humans com el Dret a l´Autodeterminació? ets democrata?

  2.-Pq vols formar part d´un Estat que et nega una qualitat de vida que et pertoca?

  3.-Els polítics? els polítics són el fidel reflexe del poble… sense el poder que tenen els Estats, sense els calers dels Estats… no hi ha res a fer… dins a España no hi ha res a fer.

  4.-Ser Català i español, cadascú és pot sentir com vulgui.. el que no es pot entendre, es com no pugui veure.. que per les Institucions d´España, sempre serà considerat un ciutadà de segona i al nivell d´inversions em refereixo i al respecte a la llengua em refereixo.. etc..etc…

  PQ voleu hipotecar el futur dels vostres fills per un sentiment?

  La Generalitat deu 40.000 milions d´euros. 12000 milions a pagar l´any que vé. Només el 2009, ens VAN ROBAR, 23000 milions d´euros… sabeu quantes polítiques socials es podrien fer?

  Torno a fer la pregunta.. a veure si em contestes… CREUS EN LA DEMOCRACIA?

  1. Pren-te una til·la, que et veig un punt massa exaltat, llegir segons quines parrafades a les 9 del matí és dur.

   Tradició federal castellana: ¿Coneixes ‘Tierra Comunera’? ¿Las Comunas de Castilla? ¿La Chancillería de Valladolid? ¿La història de la I República? ¿L’origen del cantonalisme, federalisme i anarquisme? ¿Què feia Catalunya mentre tot això s’intentava dur a terme? ¿Quina ha sigut la posició de Catalunya sobre el federalisme/independentisme els darrers 100 anys?

   Si tot ho mires des d’un punt de vista de l’argumentari polític habitual, tot és ben clar: Castella és tot això que comentes. Si llegeixes la història des de tots els angles i intentes veure-ho amb perspectiva, apareixen coses que potser no t’agraden tant: carlisme, recolzament a Franco, regionalisme, el ‘Visca Espanya’ de Companys al Congrés… Jo intento analitzar la nostra història i me n’adono que aquesta idea tan provinciana de la Catalunya dels bons, que parlen català, i la Catalunya dels dolents, que parlen castellà i vénen ‘de fora’ cau a trossos i es dissol com un terrós de sucre al cafè.

 14. Oh si, i tant que creiem en la democràcia… però com ja s’ha comentat, mentre els infinits (seguint la vostra lògica independentista, uns dels altres, etc) projectes independentistes no diguin quin tipus d’estat volen, em sembla com a mínim de ser un inconscient (i podria dir altres qualificatius menys amables) voler, si o si la independència.
  Sobre lo de que ens roben, ens roben, espanya ens roba oh pobrets de nosaltres (el dia que senta una sola autocrítica dins el món naciionalista aniré a tocar les campanes del Sant Crist, us ho juro), et diré que hi ha una altra comunitat autònoma a la que roben més que a CAT(crec que n’hi ha més) saps quina és? no eh? Madrid. I tu sents als madrilenys estar tot el sant dia ploriquejant? NO.

  Segons vosaltres, si Espanya no ens robés, Catalunya seria l’únic estat europeu que no hagués patit cap crisi; en aquesta hipotètica realitat paral.lela França Alemania, etc haguessin patit la crisi, però a CAT els pensionistes tindrien pensions de 2000 eurus en amunt. Si. Claríssim. Ni Marx (Grocho of course)

  de totes formes jo demano: REFERÈNDUM VINCULANT D’AUTODETERMINACIÓ, JA

  Sobre el gir a la dreta d’esquerra, Pere, jo crec que sempre hi ha estat flritejant.Només recordar q d’alla hi van sortir animals polítics com en Carretero….

  1. Tens raó: el flirteig d'(E)RC amb la dreta hi ha sigut sempre, però amb en Carod la ‘dreta’ sortia i muntava un xiringuitu propi (Reagrupament), ara hi entra.

   L’Arqueòleg, a més, ha possat els comentaris del president de les JERC, Heribert Barrera, on es veu que aquest home d’esquerres no en té res. És més, a Catalunya, igual que a Flandes, l’independentisme es nodreix especialment de sectors de dretes. A Flandes tant el Vlaams Belang (ultra-dreta) com la CD&V (dreta cristiano-demòcrata) són independentistes (bé, reformats a confederalistes ja que no volen perdre Brusel·les), i aquí comença a passar el mateix: existeixen grups indepes d’esquerres, però es comencen a agrupar unicament sota les sigles de les CUP.

   Per desgràcia l’associació ‘indepe = esquerra’ segueix tant vigent com equivocada, ja que no són coses sinònimes. ¿Què té d’esquerres algú com en Laporta o Sala i Martí o Carretero o el Bertran? Res, però hi ha qui s’empenya en dir que sí, que són d’esquerres mentre defensen idees tan neo-liberals que ni l’Esperanza Aguirre s’atreveix a pronunciar. Com a resultat ens trobem que no ser indepe és el mateix que ser de dretes. I aquí seguim.

 15. Noi, estic totalment relaxat.

  La Tierra Comunera? Si, una revolta com moltes que hi va haver a Catalunya contra la Monarquia absolutista. Les Comunas de Castilla, més del mateix. La I República va durar 1 any. 1 Any. Parles de flors enmig d´un desert. Si de 300 anys poses com exemple màxim 10 anys, et serveix de model?

  I què feien els Catalans? L´origen del federalisme, s. XII va amb la Reconquesta de la Corona Catalana de Ramon Berenguer IV al adoptar diferents regnes als llocs on conquerien. Aragó, Valencia, Mallorca, Murcia, Mallorca, Napols i Sicilia.
  Figures com Pi I Margall, demanant un Estat Federal dins a España.
  Fins el 1931 on ja es van cansar.. de lluitar amb aquesta España centralitzadora i unificadora i es va anar per l´Estat Català.
  Noi, Castella, com a Institutució, mai ha tingut tradició federal. O com reconquistava Castella?
  En Companys, el “visca España” i després proclama l´Estat Català? d´on llegeixes història del Mundo?
  No hi ha Catalunya dels bons o dels dolents. Simplement hi ha una Catalunya de ciutadans que creuen que ja n´hi ha prou de voler arreglar España, quan España no vol ser arreglada. I els catalans, dins a aquesta España tant poc democratica, tant unificadora, no hi tenim lloc.
  T´has llegit la Constitució del 78? Es cert o es falç que calen 235 escons per modificar la Constitució?
  Per cert, Catalunya entre el 1960-1975 va rebre 1,5 milions de ciutadans. I pq et creus que Franco va posar fàbriques com la Seat a Catalunya? Pq no va fer la Reforma Agraria a Andalusia?
  Saps que el 1931 en Macià va guanyar per majoria absoluta les eleccions i va proclamar l´Estat Català?

  Et convido a llegir en Raul Romeva, un federalista que enlloc de voler un Estat federal a España.. que ha vist que és totalment impossible, vol l´Estat Català dins un federalisme Europeu.

  Pq vols formar part d´un Estat que et nega el dret a l´autodeterminació recollit en la Carta Magna dels Drets Humans?
  Pq vols formar part d´un Estat que no permet que el Català sigui llengua oficial a la UE?
  PQ vols formar part d´un Estat on et nega la qualitat de vida que et mereixes al no invertir a Catalunya i que et roba només el 2009, 23.000 milions d´euros?

  t´agrairia que em contestesssis.. com jo he fet…

  1. Sintetiza company, sintetitza.

   L’Estat català es va proclamar dintre de la ‘Federació de Repúbliques Ibériques’, és a dir, no era un ‘estat’ independent sino ‘federal’ que en aquell moment es volia unir a Portugal, que era república des de 1911. ERC al 1931 era federalista, no independentista. Companys era federalista, mai va ser independentista. L’estat català que proclamà l’octubre del 34 era un de Federal, no d’independent. El ‘Visca Espanya’ de Companys el va proclamar al Congrés dels Diputats al 1931, mentre l’Estatut de Nuria estava en tràmit parlamentari, quan un diputat monàrquic de la CEDA el va acusar de ‘romper España’. El diputat va haver de rectificar. Ja et miraré quin diputat en concret va ser, perque ara mateix no em ve al cap.

   L’organització medieval de la Corona d’Aragó i la Corona de Castella a la península fou més o menys igual: regnes units que mantenien els furs. La centralització Borbónica del S.XVIII va provocar la supressió dels furs catalans, valencians, aragonesos, mallorquins i sicilians al setembre del 1714. Castella també s’organitzava en furs, preses a imatge i semblança dels furs guipuscoans. Dintre de Castella, Lleó i Castella en sí van tenir furs fins al 1536 o 1540 (no ho recordo exactament), quan es va revoltar contra l’emperador Carles V per una pujada d’impostos agrícoles. El Rei Enric VIII d’Anglaterra, quan els escocesos es van revelar contra ell a causa de les reformes religioses, va fer el mateix que Carles V havia fet a Castella: suprimir els drets forals com a càstig. La ‘Chancillería de Valladolid’ era una especie de ‘Generalitat’ a la Castellana on el ‘Chanciller’ era el conseller en cap del Rei de Castella, precisament fou el Chanciller de Valladolid qui va encapçalar la revolta. Des de llavors el moviment ‘comunal’ castellà ha existit i va pendre moltíssima força al segle XIX amb la I República i després amb les revoltes agraries i vagues sistemàtiques, i XX aliat amb l’anarquisme. A la web de Tierra Comunera trobaràs més informació.

   Anys més tard, al 1837, Isabel I va suprimir els furs vascos y navarresos com a represàlia pel recolzament que feien de l’aspirant al tro d’Espanya, el seu oncle el Rei Carles (d’aquí lo de Carlistes). Carles, monarca absolutista, a prometre a Catalunya, Navarra i País vasc la recuperació dels furs a canvi, això sí, d’aturar les reformes liberals i retornar a l’antic règim amb tot el que això hagués suposat: inquisició, gremis, monopolis, ‘tercer estat’, fi de la ‘sobirania del poble’… D’aquí que a Barcelona, on la burgesia industrial recolzava a la Reina i les reformes, no volgués ni sentir a parlar del Rei Carles l’absolutista.

   La constitució l’he llegida, estudiada i m’hi he examinat i tens raó amb el que dius, però aquesta mateixa fòrmula existeix a molts altres estats europeus, no s’ho va inventar pas Espanya això.

   ‘Reagrupament’ d’esquerres? Ara sí que he rigut i de valent. I en Laporta també, oi?

   A Raül Romeva el llegeixo, però no estic d’acord amb ell amb l’estat català dintre d’una europa federal.

   Sobre el tema de la independència insisteixo: faré un article al respecte aviat. Et convido a que t’hi passis i en parlem, si vols.

 16. Per cert, abans de parlar tant alegrement de Reagrupament, et convido a que et llegeixis el seu programa.. que veig que no has fet.
  T´has llegit el seu programa?
  Dir que Reagrupament és de dretes.. és totalment una fal.lacia.
  Pq llavors el PSOE és un partit d´esquerres? ICV és un partit d´esquerres? què són les esquerres? quines polítiques es poden fer si et ROBEN 23.000 milions d´euros només el 2009?
  Parlar de dretes o esquerres dins a Catalunya, sense poder per fer lleis, sense veu a Europa, i sense calers per portar a terme cap mena de política, a part de l´endeutament que patim… és no entendre la realitat economica, política i social que patim..

  Al company, Elubricacions,
  Primer, s´ha de tenir l´Estat Català, i unir a tothom que vol l´Estat Català. Després democraticament, decidirem quin Estat volem.. La casa és comença pels fonaments.. no per la teulada. O no veus com tenim el pais?
  Noi, t´agrairia que abans d´opinar tant alegrement t´informessis una mica del que parles. Has estat mai a Madrid? saps què és l´efecte “seu social”? Saps que les grans empreses tributen a Madrid?
  Ves a Madrid i compara infraestructures.. i quan parlo de Madrid parlo de la Comunidad de Madrid.. i després mira qui té competencies i qui les executa.
  Després ho compares amb Catalunya. En economia 2 i 2 són 4 i a tu també et roben.. per molt que no ho vulguis veure.
  Noi, Tu saps quan són 23.000 milions d´euros només el 2009? saps que Alemania va deixar a Grecia 20.000 milions d´euros pel rescat? saps quin nivell d´economia tindriem si Catalunya fos un Estat?
  Abans d´opinar tant alegrement, t´agrairia que t´informessis una mica.. amb dades reals.. http://www.ccncat.cat i després en parlem..

  Dins el marc legal d´España, Catalunya no té competencies per fer un Referendum vinculant. Ha quedat clar? que no t´has llegit la Sentencia de l´Estatut?

  Abans d´opinar tant alegrement de´n Carretero, et recomano que t´informis de com ha actuat.. no sé qui votes, però et recordo que en Carretero el 2006 el van fotre fora de la Conselleria per denunciar la corrupció i el nepotisme que hi havia a la Generalitat..

  1. Totes les dades econòmiques que mostra el Cercle Català de Negocis es sustenten en les actuals importacions-exportacions i PIB generat pels fluxes econòmics actuals, que s’han enmarcar en una Catalunya dintre d’un marc de relacions amb les altres comunitats d’Espanya.

   Per a parlar de quin PIB REAL tindria Catalunya com a estat, hem de treure totes les exportacions a Espanya, França i la UE. ¿Què queda? Doncs a dures penes un 20% de l’actual, que és el que es correspon a les exportacions actuals als mercats asiàtics. Tot això no surt enlloc.

   Més detalls, a l’enllaç que t’he passat.

  1. coi, dp de llegir el teu post el més normal és parlar de la independència i del suposat gir a la dreta de erc…
   què vols? portes un munt de posts dedicats a rajar del moviment, el més normal és que se’n parli… dic jo eh

   1. No crec que raji de l’independentisme, dono la meva opinió. Aquesta opinió la mantinc en al meu bloc i també quan parlo amb colegues que hi estàn molt ficats en el moviment. Sincerament, els animo a que defensin la seva opció i que lluitin per ella, pero jo no la comparteixo.

    Aquest post critica una altra cosa, no la independència (que a vegades penso que és intocable!) sino el gir a la dreta d'(E)RC, que amb Puigcercòs és més que evident i que no hauria de ser així, més encara quan Reagrupament o SI són els equivalents catalans d’Eusko Alkartasuna.

    Salut!

   2. Tu no creus que rajis de l’independentisme, pero jo crec que si. Nomes cal seguir el teu blog i el twiter, te’n fots bastant i fins i tot el ridiculitzes. La teva opinió pot ser aquesta i no hi ha problema, jo me’n foto i ridiculitzo moltes coses.
    No és intocable, és un tema sensible, on tothom té molt a dir, per tant quan fas un post on se’n parla tens les visites assegurades. Això no és bo ni és dolent, passa amb mols altres debats. Aquest és un, fa anys entrava en un forum de musica on de tant en tant es parlava de politica (era a nivell estatal espanyol) i els debats donaven molt de si. No és intocable, és un tema que tothom té molt a dir. No val allò de “és que no es pot dir res que no em salit tothom”. Pensa que si el fas en sentit contrari et sortiran els espanyolistes a la jugular.
    el pots el volies fer anar en un sentit però ha sortit en un altre. Tampoc m’extranya, com a força quasi residual que té ara ERC fixar-se en si puigcercós ha girat a la dreta (sense estar al govern) és una mica… no sé, curiós… o de “molt observador”. El PSC una mica més i canvia les sigles per PP, CiU ja els coneixem, erc el mateix, i si si, també iniciativa han perdut el nord. Les esquerres ja no existeixen com a tal, quan entren al govern se centren, si mai van estar a l’esquerra.
    La politica esta a punt de podrir-se, li queda un pas, i els partits que abans eren d’esquerres no fan res

 17. Bé,
  Ja tenim un punt:
  La Constitució no és pot canviar pq ni el PP ni el Psoe tenen en el seu programa una España federal. El federalisme és una UTOPIA dins a aquesta España centralista.

  Economia: Sóc llicenciat en economia. Quins estudis d´economia tens?
  L´expoli fiscal: “Clar, no ens diuen que el que el CCN considera expoli, són en realitat les cotitzacions i la pressió fiscal amb el que tots els estats socials es financien (despesa social, infraestructures, pensions, interior…).” Això no es CERT!
  L´expoli fiscal, segon de carrera, assignatura Macroeconomia,
  La balança fiscal és el que la diferencia entre el que es recapta en un territori, menys el que s´inverteix en un territori. Espanya no publica les balances fiscals… no fos cas que massa ciutadans obrissin els ulls. Et deixo les que van publicar el 2008 en dades el 2005.. pq vegis que Catalunya pateix un ROBATORI del 10% sobre el PIB, dades oficials: només el 2005, 15.000 milions d´euros. Saps quantes polítiques socials es podrien fer a Catalunya amb aquesta quantitat?
  “L’actual pressió fiscal mitja a Espanya és del 37,7% (al 2009 segons Eurostat). Dinamarca o Suècia ténen una pressió superior al 45% del PIB.”
  Això no diu varies coses que afecten a la qualitat de vida dels ciutadans:
  1.-El nivell de sous mitjà a Dinamarca i Suecia és com a mínim el doble que a Catalunya i a España.
  2.-A diferencia que a España, pq Catalunya no té competencies en materia d´habitatge, hi ha una política de llei del sol que no fomenta l´especulació com a España. Saps quan val una casa a Dinamarca o a Suecia?
  3.-l´Estat del Benestar és gestiona coherentment.
  4.-España, està carregant d´impostos indirectes als seus ciutadans, que no distingeixen el nivell de rentes.
  5.-Si vols exemples de mala gestió d´España n´hi han a cabaços.. AVE, corredor del mediterrani, Aeroports, autopistes. Titularitat D´España.
  6.-La pressió fiscal és igual a tot España, pq España té competencia en recaptar impostos. El que és diferent és el grau d´inversió pública que ha Catalunya només el 2009 va ser de -23.000 MILIONS D´EUROS.

  En Xavier Trias, pertany a un partit que no té en el seu programa l´Estat Català.

  En resum, 2 curs d´economia: Macroeconomia,
  Catalunya pateix un robatori del 10% sobre el PIB, dades reals el 2005, 15.000 milions d´euros.
  Saps quantes polítiques socials es podrien fer?
  http://www.meh.es/Documentacion/Publico/GabineteMinistro/Varios/BalanzasFiscalesCCAA.pdf
  Et repeteixo, quan tinguem l´Estat Català, llavors entre tots els ciutadans de Catalunya decidirem quina mena d´Estat volem. Això se´n diu democracia.

  Sobre Reagrupament: Primer llegeix-te el programa que veig que no ho has fet.
  Reagrupament és una associació amb 2 punts bàsics, REGENERACIÓ DEMOCRATICA I ESTAT CATALÀ.
  Enlloc diu que és d´esquerres ni de dretes, pq dins el marc actual d´España, i Catalunya és una CCAA de règim comú, que té la mateixa financiació que Murcia per la Llei de la Lofca, no serveix per a res ser de dretes o d´esquerres.. pq no hi han calers, no hi ha veu a Europa, ni té els mecanismes d´Estat per fer cap mena de llei com les que fan els Estats.

  I per cert, també és de 2 de carrera confondre Balança comercial amb Balança fiscal.
  I per cert, quan el Parlament de Catalunya proclama unilaterlament l´Estat Català, pq així ho hagim decidit democraticament els ciutadans de Catalunya, de veritat et creus que perdrem el dret INDIVIDUAL de ciutadans de Ple Dret de la UE?
  Que no t´has llegit la Sentencia del Tribunal Internacional de Justicia de la Haia en el cas Kosovo?

 18. Referent a en Companys, Circular tramesa a la premsa:
  “En nom del poble de Catalunya proclamo l´Estat Català, sota el règim d´una República Catalana, que lliurement i amb tota la cordialitat anhela i demana als altres pobles d´Espanya llur col.laboració en la creació d´una Confederació de pobles ibèrics i està disposada al que sigui necessari per alliberar-los de la monarquia borbònica”
  No sé on veus que en Companys era federalista, si de cas era confederalista. Com ho és en Romeva, que enlloc de centrar-se només amb la Peninsula Iberica ho fa amb tot Europa. Es possible dins el marc legal d´España? NO.
  I com va acabar tot el tema? Intervenció de l´Exercit, potser? En Companys afusellat? i qui va proclamar hereu de l´actual rei borbonic d´españa? I quina fortuna tenia aquest rei el 1975 i quina té ara, segons la revista Forbes?
  D´aquest Estat vols formar part?

  PQ vols formar part d´un Estat que et nega el dret recollit a la Carta Magna dels Drets Humans com el Dret de l´Autodeterminació?
  Pq vols formar part d´un Estat que ens ha separat la llengua i que no permet que el Català sigui oficial a la UE?
  Pq vols formar part d´un Estat que et tracta com un ciutadà de segona al no invertir a Catalunya? saps que els Lands Alemanys tenen el 4,5% d´expoli fiscal i ho volen treure?
  Referent a la resta d´història…. et recordo que la Monarquia sempre ha prohibit el català, cosa que no ha fet amb el castellà..
  Aquesta obsessió que teniu en associar l´Estat Català amb el neoliberalisme no l´entenc… el video de la noia de Borges… no és més que una forma de promocionar l´Estat Català. Quin dret et dona per menysprear la forma de guanyar-se la vida d´una persona? Ella creu en l´Estat Català i ho expressa com creu que és la millor manera. O es que a Dinamarca no hi han Streepers?

  Fa temps que això de l´España plural.. no s´ho creu ningú i a la sentencia de l´Estatut em remeto.

 19. ondia, noi, no tinc tant temps com tu, però en Carretero és la nostra Esperanza Aguirre particular

  I la noia és de Mollerussa, no de Borges…

  No tindrem els estudis d’economia que tens tu, però no es precismanet una cipencia que disfruti d’una gran reputació en aquests últims anys
  i en el cas concret que parles, no se, si em dones dues o tres fonts més, que no siguin independentistes, potser m’ho començaré a creure.

  però duros a quatre pessetes, enlloc, i CAT independent, o es monta com les Caiman, o seria una mica més que Albani i prou.

  Però no cal seguir discutint d’aquest tema, ni nosaltres et convencerem a tu, ni tu a nosaltres. Per això, la solució seria el referèndum.

  ja en parlarem en el proper post sobre la consulta

  economia, no, pero història per aquí hi ha gent que n’hem llegit molta, moltíssima, i les quatre dades, tergiversades, falsejades i inexactes que tu vomites aquí, em mereixen la mateixa atenció que els llibres de Cesar Vidal: 0.

  1. No es que no vulgui profunditzar, és que fa estona que he deixat de llegir les teves parrafades. Són repetitives, avorridíssimes, dogmàtiques i sectàries i no tenen res a veure amb el tema de l’article. Crec que hi ha molt per profunditzar i ho penso fer de cara al ‘butiferrèndum’ de Barcelona del 10A. Insisteixo que llavors podrem parlar d’aquest tema tot el que vulguis.

 20. coneixement en economia és dir que tens tota la rao? si? doncs ja està, tens tota la rao. Catalunya independent serà el millor estat del mon, el mes ric (repetir fins a la sacietat)

  que no nene, que no.

 21. Elocubracions,
  Coneixement d´economia vol dir haver fet l´esforç per adquirir un coneixement, aportar dades reals i contrastades i una argumentació definida.
  La raó? jo no la vull pas la raó.. jo només em prenc la llibertat de donar-te informació.
  T´omples la boca amb polítiques socials.. i la pregunta del milió és “com les pagaràs si no hi ha un duro de calaix? endeutante? no pots.
  L´única solució possible és l´Estat Català. La resta, és fer volar coloms.
  O quan tu vas el metge li discuteixes el diagnostic que et fa?
  L´Estat Català, serà molt millor que ara, segur. Ara et recordo que hi ha un 20% d´atur, un 40% d´atur juvenil. La Generalitat deu 40.000 milions d´euros i l´any 2012 n´ha de pagar 12.000. Que té una baixa qualificació crediticia, cosa que vol dir que ha de pagar més per endeutar-se.. cosa que vol dir que MENYS POLITIQUES SOCIALS.. PQ NO HI HA CALERS.
  El més ric, no, però millor que ara.. segur.
  Aquesta és tota l´argumentació que pots aportar? fent afirmacions sense cap fonament?
  Nosaltres proposem l´Estat Català. Tu què proposes? què aportes? a part de dir que la noia és de Mollerussa i no de les Borges Blanques?

 22. com que malgrat tot no m’has aportat encara cap argument, i si molta propaganda, (encara espero alguna font més, de fora de CAT), i per la forma en què t’expresses em sembla que estic algú que parla des de la fe, més que des de la raó. Fe en aquest estat català. Molt bé. Igual que no li discutiré mai la fe a un cristià, a tu tampoc ho puc fer. Que vagi bé.

  jo que aporto, i que proposo? doncs per començar, i des de ja, autocrítica. la culpa no es només d’españa, senyors. La majoria de la culpa és de la dolentíssima gestió dels polítics catalans. Quan existeixi la mínima autocrítica, aleshores podrem començar a fer. Però de que estic parlant… autocrítica, a tu que ets un home de fe, que tens tan clar quin és l’enemic, que tens el teu personal jesus en un paio com en Carretero, un senyor que vol un estat amb la població dividida en nacionalitats… la llàstima (per vosaltres) és que sou una minoría minoritària dins la minoria independentista.

 23. Elubricacions, anem a pams:
  a) la Maria Lapiedra va neixer a les Borges Blanques i es va traslladar a Mollerussa. M´has fet riure!
  b) Balançes fiscals del 2005 publicades el 2008. Pq et creus que no les publiquen?
  Existeix o no l´expoli fiscal que tu com a ciutadà de Catalunya també pateixes?
  http://www.meh.es/Documentacion/Publico/GabineteMinistro/Varios/BalanzasFiscalesCCAA.pdf Pagina 13. Això també es d´una font Independentista?
  Més d´economia.. pq adquireixis coneixement. En Santiago Niño Becerra denuncia l´Expoli que patim els ciutadans de Catalunya.
  http://www.reagrupament.cat/catosfera/la_realitat_economica_de_catalunya
  Les dades són totalment contrastades…
  Faràs l´esforç de llegir-ho?
  En què no tinc raó? es falç el tema de l´Expoli fiscal? es falç que Catalunya no tingui veu a Europa? Pq no raones les teves afirmacions?

  Autocritica? que no has escoltat en Pujol? President de Catalunya durant 23 anys fent autocritica? http://www.avui.cat/noticia/article/3-politica/17-politica/361798-pujol-ja-no-veu-arguments-per-oposar-se-a-la-independencia-de-catalunya.html

  Si t´haguessis llegit el programa de Reagrupament, cosa que tampoc veig que has fet.. a part de l´Estat Català hi havia la Regeneració democratica.
  La gestió no es gens diferent a la que es fa a España.
  Llegeix-te abans el programa de Reagrupament i després podràs opinar.
  T´ha quedat clar que dins el marc legal d´España no hi pot haver un Referendum a Catalunya? Fes el favor de llegir la Sentencia de l´Estatut.
  Jo no sóc independentista, jo sóc Català i com a Català vull l´Estat Català, com que no hi han españols independentistes, pq no hi ha españols que no vulguin que España no sigui un Estat.
  El temps dóna i treu raons…

 24. i amb això acabo (o ho pretenc, fins al proper post):

  espero i et desitjo de tot cor, que amesura que vagis fent anys (pq tinc clar que ets algú molt jove, dius que ets llicenciat, no m’ho crec, ho sento) vagis aprenent a fer autocrítica, a no seguir consignes dictades per altres, i puguis pensar una mica més per tu mateix, no repetint el programa (?) de Reaplegament fins a la sacietat…

  1. He optat per substituir els comentaris del ‘troll’ anomenat Pere per videoclips de folklòriques, no pel seu contingut polític sino pel to en que estàn escrits i per dedicar-se a dir-me fatxa.

   Com es pot llegir a aquest enllaç:
   https://fonsesquerra.wordpress.com/2010/08/22/usos-normes-i-costums-daquest-bloc/
   Sóc jo personalment qui aprova els comentaris que es fan als articles i fins ara els he aprovat tots, sense excepció. Pero no em dona la gana a que un ‘pajillero’ d’erasmus a Groningen vingui al meu bloc a repartir carnets de demòcrata, de català i a mofar-se d’altres comentaristes per no tenir la mateixa opinió.

   Queda dit.

 25. M’avorreix molt el tema Laporta. Laporta me la porta fluixa. Com la resta de polítics (tots xupatintes) del país. Els d’ICV-EUiA, també. 600.000 aturats, un 30% de famílies a BCN han d’anar a menjadors socials, i els polítics segueixen cobrant (els d’ERC i ICV, també).

  I el meu barri (el preciós Raval de BCN) cada dia més brut, més pobre, més turístic i menys obrer, menys popular, menys nostre.

  I la resta em dòna igual (Pere, igual ens estem capficant amb el tema Laporta? Vull dir, de manguis hi han a tot arreu).

  Salut i república!

 26. […] Esquerra, com fa temps vaig avançar des d’aquest blog, està fent un viratge cap a la dreta. El gir de 180º en la política i en l’actitud dels independentistes sembla proba de que, per desgràcia, la independència és una qüestió de la dreta. Sembla que no hi ha sortida d’esquerres ni projecte d’independència social, ans al contrari. Esquerra ha acceptat les retallades com a inevitables i és dòcil hostatge de CiU, qui no ha fet res més que confondre les seves sigles amb Catalunya. Una llàstima que Oriol Junqueras s’hagi encaparrat en fer d’Esquerra un trosset de la dreta neo feudal que representa CiU i no pas formar part de l’alternativa d’esquerres, potser sí sobiranista, a les retallades i el saqueig de l’estat social. […]

 27. El tal Laporta és un feixista: això si, és català. La Muriel Casals, ex comunista, una tránsfuga. El tal Ferran Mascarell, un tránsfuga, ex socialista. Són gent venguda. Són patriotes, com l’Artur Mas, el cap del padrí Pujol, la mafia catalana. A tots ells: el patriotisme és la darrera trinxera dels canalles (Samuel Johnson. També al film “Senderos de gloria”. Jo porto la patria a la sola de la sabata, com deia Proudhon. I les banderes les tinc al WC. Salut a la gent llibertaria.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s