TV3 i la Comunitat Valenciana


Twitter i Facebook van ben plens: la Generalitat Valenciana ha tancat l’emissió de TV3 al País Valencià. Eliseu Climent llença la tovallola. Acció Cultural del País Valencià ha tancat l’emissió de la televisió autonòmica catalana per evitar les multes milionaries, com informen els diaris Ara i Avui, a més de la premsa local del grup editorial El 9, així com el diari Levante. Els motius pels quals la Generalitat Valenciana ha tancat TV3 vènen de molt lluny: oficialment TV3 no tè llicència per emetre a la Comunitat Valenciana i ho feia de forma irregular a través d’una associació propietaria dels repetidors des de els que s’emetia. La Generalitat Valencia habia intentat clausurar moltes vegades aquests repetidors, normalment durant campanya electoral. Exigia a més aquest tancament per a poder negociar amb la Generalitat de Catalunya l’emissió recíproca de Canal 9 a Catalunya i de TV3 a la Comunitat Valenciana.

A la vista de l’escàndol que s’ha muntat a Twitter, ens hauriem de fer unes quantes preguntes. Els hashtag: #volemtv3 i #sensesenyal són Trendig Topics a tot l’estat i serveixen per canalitzar la decepció de molts valencians al haver perdut l’emissió dels canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals. Sempre serà una mala notícia que, pel motiu que sigui, es tanqui un mitjà de comunicació indiferentment de la seva tendència, però hem de recordar que en el seu moment, allà l’any 2000, es va acordar que les llicències de TDT i ràdio analògica i digital d’emissió autonòmica serien otorgades únicament pel govern autonòmic d’aquell territori. És a dir: són la Generalitat Valencia i Catalana les que decideixen a qui i de quina manera s’otorguen les llicències d’emissió.

De la mateixa manera que a Catalunya no es toleraria l’emissió irregular de TeleMadrid o Región7 TV de Murcia, entenc que la Generalitat Valencia no toleri l’emissió de TV3 en el seu territori de forma irregular, ja que és una competència exclusiva que nosaltres no estariem disposats a cedir. Hem oblidat què va passar l’any 2009 quan esRadio, l’emissora del grup ultradretà LibertadDigital, va començar a emetre irregularment des d’una finca del Carmel cap a la ciutat de Barcelona? En aquell cas l’emissió d’aquesta radio va ser tallada en poques setmanes amb l’aplaudiment general, la convicció que és la Generalitat de Catalunya qui ha d’otorgar les llicències d’emissió i que qui vulgui emetre s’ha d’amotllar a les seves normes. Per què ara parlem de censura i feixisme i en aquell moment vàrem parlar de justícia? Jo crec que en ambdós casos es tracta d’aplicar la legalitat vigent, ens agradi o no. Res més: ni persecució ni genocidi cultural.

Potser seria millor per a tots, Valencians i Catalans i la resta de ciutadans de l’estat, utilitzar aquestes Estat de l'emissió de Canal9 a Catalunya (Multiplex 44 UHF)energies que es veuen a Twitter i Facebook per a aconseguir que les conselleries de Cultura del País Valencià i Catalunya tornin a seure per a negociar la reciprocitat d’emissions. És possible fer-ho ja que entre les Balears i Catalunya ja es veuen de forma recíproca IB3 i TV3, encara que sigui en les seves versions internacionals. Ja posats seria millor exigir que d’una vegada per totes i aprofitant les possibilitats que ens ofereix la TDT, es creés d’una vegada per totes un canal d’emissió a nivell espanyol on es poguèssin trobar tots els canals autonòmics públics associats sota les sigles FORTA. Ara per ara, aquesta institució televisiva només serveix per a negociar drets televisius del futbol i repartir-se programes. A més, ja que estic disposat a somiar-ho tot: ¿per què no gastar aquestes energies per obligar a Canal9 a emetre informacions amb transparència i sense les tergiversacions a les que estem acostumats? No em digueu que no es pot fer. Per què no demanar una televisió Valenciana de qualitat, transparent i imparcial enlloc d’aquest Canal9 tergiversat i farcit de gales televisives cutres produides per José Luís Moreno?. Per què només pensem en la llibertat d’expressió a la Comunitat Valenciana quan toquen TV3 i no quan des de la seva televisió pública es tergiversa obertament la realitat?

Ens haurem de preguntar si la tornada de CiU a la Generalitat suposarà una tornada al teatre dels enfrontaments constants amb el govern de la Generalitat Valenciana per causes folklòrico-lingüístiques, en que la una s’empenya en dir que la seva llengua no és català i l’altra s’empenya en tractar a la una com una província, enlloc de buscar una col·laboració estreta entre dues comunitats que comparteixen llengua i interessos econòmics comuns a Espanya i Europa.  Ens hauriem de preguntar també si les negociacions per aconseguir la reciprocitat d’emissió entre les conselleries catalana i valenciana seguiràn i tornarem a veure Canal9 a Catalunya i TV3 a la Comunitat Valenciana, o no. Jo crec que, passades les eleccions del 28 de maig, TV3 tornarà a emetre a València.

Vull que TV3 es torni a veure al País Valencià i Canal 9 a Catalunya, com també espero que algún dia TeleMadrid es pugui veure a Catalunya i TV3 a Sevilla, TeleGalicia a Múrcia i Canal Sur a Madrid. Tot seria més fàcil si ens possèssim d’acord d’una vegada per totes i deixèssim els odis i les prepotències guardades a un calaix durant una bona temporada. A poder ser per sempre.

Advertisements

23 thoughts on “TV3 i la Comunitat Valenciana

 1. Bon dia.
  Haig de dir que jo no comente mai però hui ho faré.
  La Tv3 es veia abans que existira Canal 9 gràcies a Acció cultural,que va pagar els repetidors de la seua butjaca,i quan es va decidir fer una televisió valenciana ells van ser els primers que la van publicitar amb això de “per una televisió amb la nostra llengua i de qualitat” inclús en els pobles castellanoparlans.Amb els repetidos de AC es veia Canal 9 a Tarragona també.
  Però Canal 9 de defensar la llengua poc i de qualitat cada vegada menys fins arribar on ha arribat a ser una femà(perdó per l’expressió però no hi ha un altra).
  Del tema de la reciprositat et diré que s’ha intentat molt que fora així però gràcies al PPCV no ha pogut ser,ja que durant un temps sí que es podia vore Canal 9 a catalunya però es va deixar de vore farts d’esperar que el Sr. Camps fera el mateix amb Tv3.
  I estic d’acord amb tu en una cosa totes les autonomiques s’haurien de vore i que cadaú veja el que li done la gana.

  1. Jo vull que s’entengui el contex del meu article: el tancament de TV3 respon a una legalitat i que hem d’arribar a poder veure TV3 al País Valencià i Canal 9 a Catalunya i totes les autonòmiques a tota Espanya. Que cadascú decideixi què vol i què no vol veure.

   Em nego a caure en el joc, però, de vendre això com una persecució cap a ningú. Aquí a CAtalunya quan una emissió no ha complert els requisits legals establerts a la llei, s’ha clausurat i no ha passat res. Tothom ha entés que és la llei i que s’ha de complir. No entenc per què TV3 al País Valencià ha d’estar per sobre de la llei o al marge.

   Moltes gràcies per comentar i llegir la meva opinió a aquest bloc i no dubtis en entrar quan vulguis a dir el que vulguis.

   1. Hola,
    La legalitat ja sabem que de neutral no en té gaire a Espanya, amb un index d’independència judicial pitjor que Aràbia Saudí o Nigèria, segons el Foro Econòmic Mundial.

    Mira, al 1989, C9 va començar a emetre sense avisar en la mateixa freqüència que TV3… hi ha una motivació política en tot això, i no és realista negar-ho. Per descomptat que els catalans també ho hem fet malament en tot això.

    Salutacions

  2. Jo crec que hem de canviar el punt de vista. Insisteixo que hem d’imaginar què passaria si fos al revés. Si fos Telemadrid la que demà comencés a emetre de forma irregular per TDT a tot Catalunya. Segurament el govern català faria tot el possible per treure aquesta emissió, ja que la competència de repartir llicències de TDT autonòmica és exclusiva seva. Tots ho trobariem normal i ningú parlaria de genocidi cultural ni d’atac a la llibertat d’expressió.

   Camps no és sant de la meva devoció, pero el que hauriem de fer no és presentar TV3 com The Voice Of America, sino criticar com es reparteixen les llicències de TDT a algunes comunitats. Per això jo en aquest tema estic amb els de Ciutadans: s’ha de crear un multiplex a nivell de tota Espanya on hi siguin totes les autonòmiques i que cadascú esculli què dimonis vol veure. Això s’ha de fer, però, amb el recolçament de tots i la reciprocitat Canal9-IB3-TV3 seria un bon primer pas.

   Sobre la justicia… bé no diré que és per tirar cohets… mira en Millet què còmode dorm a casa seva o com CiU ha aconseguit que no s’imputi a ningú del seu partit.

   Salut i gràcies per comentar!

 2. Molt assenyat, tot el que dius, i molt comprensible, però el cas és que ja tenim una nova excusa per al victimisme. Ha començat la competició per veure qui la diu més grossa, i de moment els sequaços d’en Laporta han posat el llistó a un nivell difícil de superar.

  http://comunicacio.e-noticies.cat/solidaritat-titlla-lapagada-de-crim-contra-la-humanitat-50189.html#ancla_list_comen

  Jo també penso, en matèria de comunicació, que no es poden posar portes al camp
  i que no hi ha cap raó tecnològica perquè qualsevol canal autonòmic no es pugui veure des de tots els racons de l’Estat, o del món.

  A més, aquesta situació (que desitjo que sigui breu) també és propaganda per incrementar l’audiència de TV3 al País Valencià quan torni a emetre. Si no tingués l’encís de la fruita prohibida, quants valencians la voldrien veure?

  1. Creu-me company, estarem ben entretinguts fins l’abril amb la pàtria, la senyera i qui té l’estelada més gran. Jo lamento i condemno que es tanqui un canal de TV, sigui esRadio o sigui TV3, pero se que en ambdós casos es van tancar per no complir la normativa d’emissions.

   Jo espero, i així li he dit a l’Albert Ribera via Twitter, que espero porti la seva proposta de crear un multiplex amb tots els canals autonómics al PArlament per a que la trameti al congrés.

   Sobre els latin-kings 2.0 de Laporta… puajs… entenc que els valencians no traguin aquesta vessant del nacionalisme català. Els tractem com si fòssin els germans pobres del sud, com si no sapiguèssin fer res del dret i fem veure que viuen en una dictadura on TV3 venia a ser com The Voice of America pel bloc de l’est. És repugnant com tracta Catalunya al País Valencià i amb el tema de TV3 ho estem veient, ens importen res osties que Canal9 tergiversi, aquí el que preocupa es que vegin la nostra tele.

   1. Benvolgut Pere,

    Sovint estic molt d’acord amb tu, i m’agrada molt com escrius i les teves reflexions. Però no sempre estarem d’acord, òbviament. Un parell de coses: Si esperes q C’s arregli quelcom a aquest país, crec q has perdut la brúixola.

    I d’altre banda, fa molt q no vas per València, oi? T’ho diu un nét, cosí, nebot i amant de València, la seva terra i les seves gents. I q ha d’aguantar com alguns dels seus millors amics li diuen “q a Catalunya perseguimos castellanos”, “q imponemos la lengua”, “q los catalanes queremos quedarnos con los recursos de los españoles”, ” q somos la peste y queremos imponer nuestra lengua”….i la millor, xl final: “q el valenciano se hablaba antes de la llegada de Jaume I ( q óbviamente, se llamaba Jaime!)”.

    Jo no sóc militant de cap partit, però t’asseguro q el PP ha aconseguit implantar un ampli sentiment anticatalanista a València i d rebuig a tot allò q és català.

    Fa un temps vaig escriure una mica d València i la seva història, et deixo el link x si vols fer-hi un cop d’ull:

    http://blogs.sapiens.cat/historiadorvital/2010/04/11/valencia-roja/

    Salut i visca la república federal, Pere!

   2. Conec València i hi vaig tot sovint, ara molt menys però aviat hi tornaré a passar un cap de setmana. M’encanta la ciutat i la seva gent i és una de les meves favorites de la Península, juntament amb Lisboa i Donosti, de veritat. Coneixia la història de com la burgesia rural ultraconservadora que va fer diners durant el franquisme va anar de les zones agrícoles cap a les ciutats a partir dels anys 80. De com el PSPV va convertir Canal 9 en un canal folklòrico-tradicionalista volcat en la figura del lider i de com el PP, al cultivar el sentiment ‘blavero’ (molt anterior al franquisme o al Segle XX i que es troba ja al segle XVI per la rivalitat comercial València-Barcelona), s’ha acabat convertint en un partit regionalista que va per lliure i que si es separés del PP seguiria dient i fent el mateix.

    Crec que els tòpics que es diuen a València, o a la resta d’Espanya, no ténen massa diferència en els tòpics que es diuen a Catalunya sobre Espanya o València. Si no, pregunta pel Twitter i veuràs que els nacionalismes promouen les mateixes bestieses. Igual que crec que des de Catalunya es tracta massa sovint a València com una província pobre. Més enllà de que hi surti a El Temps, les notícies de TV3 marginen la comunitat valenciana o només la fan sortir per aconteixements d’interés folklòric. No es tracta, sota la meva opinió, amb gaire respecte a la realitat Valenciana des de el nostre país.

    Sobre C’s reconec que no estic gens entusiasmat amb ells. Ja són part de l’establishment i es dediquen a queixar-se només pels habituals temes folklòrics i a sorprendre’ns mesclant en un cocktail imbebible proclames liberals amb socialistes. Ara estàn preocupadíssims perque a BCN s’hagi d’anar a 30km/h per les vies secundàries. Quin horror, la veritat. Sí que crec que ja toca fer una emissió de totes les autonòmiques públiques (CyLtv, CLMtv, Región7Murcia o Extremadura TV són privades!) i si és C’s qui ho proposa doncs els penso recolçar. El que vull és que ho recolcin PP i PSOE i CiU i ICV i IU… i es faci d’una maleïda vegada.

    Salut i com sempre gràcies per llegir-me… i Visca la República Federal Sempre!

 3. Estic d’acord: és una pena que es tanqui un mitjà de comunicació, quin sigui!
  Ara bé crec que en aquest cas és una mostra més de la propotència del Govern Camps: jo SI veig Canal 9 a la meva TDT (per desgràcia): que els hi costava arribar a un acord?
  Doncs perquè el PP valencià fa anys que viu exclusivament del nacionalisme anticatalanista. Quina casualitat, oi, que això succeeixi just quan Camps apareix imputat pel cas Gürtel? Es evident que a València aquestes mesures populistes d’odi espanyolista tenen tan d’èxit com aquí les manifestacions patriòtiques per les retallades de l’Estatut.

  I a sobre això ve a donar ales als victimistes d’aquí, no fos cas que algú parés atenció en l’holocaust que està perpetrant Rigau en Ensenyament

  1. El govern valencià porta molts anys intentant tancar les emissions de TV3 al País Valencià. Ho va fer al 2007, casualment abans de les eleccions, i va ser quan van començar les negociacions per a obtenir la reciprocitat d’emissions entre Canal9, IB3 i TV3, el que havia de ser el gèrmen d’un multiplex a nivell espanyol de canals autonómics. Però, com pots veure, al Multiplex 47, el reservat a TV3 i IB3, Canal 9 no emet i en el seu lloc hi ha les barres de colors.

   Això del sentiment anticatalà de la generalitat valenciana no me l’acabo de creure. Valencia i Catalunya necessiten de tant en tant aquests xocs folklòrics de zarzuela de barri. Fixa’t que sempre es donen quan CiU és al govern, durant el tripartit, amb ERC al govern, es va aconseguir donar els primers passos cap a la reciprocitat d’emissions. Sigui dit, la Generalitat Valencia va posar com a condició previa a la reciprocitat el tancament dels repetidors d’Acció Cultural. València i Catalunya, en el terreny econòmic s’entenen molt bé. Van a una en exigir el corredor del mediterrani i en connectar els ports de València i Barcelona. A part que els intercanvis comercials eren i són molt potents.

   Naturalment que no se m’escapa que això es faci abans de les eleccions i amb Camps a punt de seure al banc dels acusats, però el boom informatiu l’estem donant aquí. A Canal9 de la noticia ni es parla, només s’ha comentat alguna cosa al Levante. A més, sigui dit, TV3 al País Valencià tenia audiències del 2%, detall que no coneixia però que l’entenc: TV3 és un canal fet per a Catalunya i on el País Valencià apareix com una província pobre. Francament: TV3 i gran part del nacionalisme barretinaire maltracta i molt a València.

   I sí, això dona munició al front barretinaire per no parlar de com CiU està destroçant l’ensenyament, la sanitat i com ens han colat el gol de les nuclears i anar a 130km/h. És lamentable, Roger, és penós i peripatètic.

  1. Moltes moltes moltes gràcies Roger! Ho feu possible tots els que hi entreu. Estic molt content de que la gent se l’hagi llegit i l’hagi retwittejat.

   Salut!

 4. Hoy solo puedo decirte que estoy 100% de acuerdo contigo. Se debera poder ver y escuchar TODO, cuanto mas mejor, no solo las autonmicas… Por qu no se puede escuchar la COPE en el Tdt? No me van los curas, pero me gusta el carrousel deportivo, ms que nada por reminiscencias de la infancia, y de esto en Catalunya no hacen “causa belli”… En fin, de nuevo pattico… Enhorabuena Pere por tu repercusin en el debate.

 5. Jejejeje, vaya… No lo sabia… Pero lo que está claro es que la libertad de expresión es fundamental para una sociedad, y en la nuestra, la catalana, hay un mensaje “oficial” catalanista, y todo lo que difiere es “fascista”. Probad de entrar a cualquier organismo de la generalitat con el ABC o LA GACETA en la mano? Posteriormente hagamos otra prueba: vayamos a Sants, compremos el AVUI, cojamos el AVE rumbo a Madrid, y cuando lleguemos, vayamonos a NUEVOS MINISTERIOS… Comprobareis que el resultado es muy similar, y como catalán y español, me da mucha pena…

 6. Hola Pere,

  em sembla que està mal informat. Hi ha algunes dades al teu article i comentaris que cites malament i que fan que no entenguis part del problema:

  1. Les converses de reciprocitat estan encallades per manca de voluntat política del govern valencià, qui no té cap interès en que arribin a bon port i que utilitza el tema de forma electoralista (els dos tancaments coincideixen amb l’arribada d’eleccions).

  2. A Catalunya es podria vore Canal9 si este pagara el lloguer del satèl·lit Hispasat. Si existix el canal a la teua televisió és perquè CCMA li ha cedir l’espai, si està amb unes barres és perquè RTVV no emet. Aixina, en este cas, la culpa és totalment unilateral.

  3. L’excusa del Govern valencià dient que la culpa és de Madrid perquè no li dóna un altre multiplex és certa a mitges. El multiplex no és necessari per cedir un espai (bé CCMA li cedix), però a banda, tant el PSOE com el PP juguen als rols de pol bo poli dolent amb un objectiu compartit: evitar la vertebració d’un espai cultural i comunicatiu català únic. La prova és la negativa a acceptar la ILP Televisió sense Fronteres recolzada amb 650.000 signatures (un 20% de l’electorat valencià, el PSOE preferix perdre a València que acceptar que catalans i valencians ens posem d’acord).

  4. La llei que ha permès tancar TV3 és una llei feta a mida per eixe cas (de la mateixa forma que la Llei de Partits està feta per a un sol partit). Al País Valencià emeten desenes de televisions il·legals sense que ningú hi faça res.

  5. Al País Valencià hi ha un ampli moviment que de forma continuada i insistent demana un Canal 9 plural, de qualitat i en valencià i que suma des de la societat civil, als treballadors de l’ens, oposició món de la cultura.

  O siga que a la teua norma general i simple hi ha tantes excepcions que és normal que la gent pense malament.

  I sobre el que dius que des de Catalunya es maltracta el País Valencià, doncs tens raó, i el teu escrit n’és un exemple més de la mania de comentar sense informar-se.

  1. No puc estar més d’acord amb aquest últim comentari d’en Joan.

   I tampoc no em puc estar d’afegir que l’argument segons el qual aquesta és la norma i ens hi hem d’adaptar no em sembla justificat. La justícia està lluny de ser justa i imparcial, i acatar-la sense més significa acatar la seva arbitrarietat. Aquesta decisió no ha estat judicial sinó política, o com a molt d’una justícia polititzada.

   També hi ha alguna altra inexactitut al teu article i a algun comentari: TV3 no emet al País Valencià, són els repetidors d’ACPV que ho fan. Jo entenc que si fins ara ho han fet no és per un amor especial a TV3, que tota i la seva qualitat en alguns aspectes dista molt de ser perfecta (sobretot, com dius, en la representació de tota la llengua, però no només de la valenciana sinó també de les altres variants), sinó per la impotència de veure com Canal 9 es degrada més i més. No podent aconseguir, com diu en Joan al comentari anterior, un Canal 9 plurar i de qualitat, suposo que opten —optaven— per emetre TV3.

   A mi també m’agradaria que es poguessin veure totes les televisions, no només de la resta de l’estat sinó també d’altres països. Suposo que permetre l’emissió de totes és impossible, tot i que amb la TDT sí que hi hauria d’haver més espais. Però la diferència en aquest cas és tenir l’opció d’accés a una televisió en llengua catalana. El problema, en el fons, surt de la visió autonomista, o provinciana, que hi ha tant per una banda com per l’altra, i que ha estat alimentada amb escreix pels governs de tots els colors. No només beneficia a Camps. També beneficia al PSPV, o això creuen, i també beneficia aquí. És anacrònic i absurd estar encara amb aquests problemes, però tristament són els que tenim.

   Esperem que tot plegat serveixi almenys per visualitzar el conflicte i situar-lo al debat públic. Si alguna cosa li cal crec que és justament això.

   1. És la vostra opinió, la respecto però no hi estic d’acord.

    Primer conec molt bé el panorama televisiu a Espanya, com s’han repartit les llicències televisives i quines legislacions s’apliquen a cada comunitat, de la mateixa manera que, com he comentat, TV3 al País Valencià tenia una audiència mitja del 2%. O sigui que no és cert que la gent que no volia veure Canal 9 escollís TV3. Per sort, allà i aquí a part dels canals públics autonòmics els espectadors podem escollir veure La1, Telecinco, La Sexta o apagar la tele (que habitualment és el més sensat) si ens ve de gust. Tantmateix TV3, com he comentat en diverses respostes a comentaris, no era ‘The Voice Of America’, no era la veu de la llibertat salvadora de València. Ens agradi o no, a al PPCV se l’escull amb un 55% dels vots. Ens hi podem entendre o ficar’ls-hi el dit a l’ull amb la senyera cada dos per tres com ara. Per sort, el conflicte entre València i Catalunya és limita a ridículs xocs folklòrics. Economica i socialment hi ha un bon enteniment, com s’ha vist en el cas de l’eix mediterrani ferroviari.

    TV3 és un canal profundament centralista que, més enllà de El Temps, no té en gaire consideració ni a València ni les Balears… ni la resta d’Espanya. Allà hi ha una realitat que molt dificilment hi apareix, només es té en compte quan hi ha un acte pro-catalanista, que tant agrada aquí. Jo ho denuncio perque no m’agrada que tractem a València com una província pobra. Camps em pot semblar moltes coses, però és un president escollit democraticament i si de veritat TV3 vol ser una televisió de tots els territoris catalano-parlants, ha de tractar amb respecte institucional als seus presidents i no ignorar-los com fa habitualment. Potser per això TV3 té audiències tan baixes al País Valencià, potser perque la realitat valencia no hi apareix.

    Salut i gràcies per comentar. No dubteu en tornar-hi.

 7. Efectivament, poc afegiré al ja dit,..però no hi ha res com donar-se un tomb per la magnífica ciutat de València, o la agradable i més petita Castelló per adonar-se que la visió que tenen aquí alguns nacionalistes, sobre el tema dels Països Catalans, és quasi tan delirant com si creguéssim que existeix Mordor…

 8. Hola Pere,

  Jo no conec tant el panorama de llicències. Aquest 2% que comentes no el conec però suposo que em pot semblar creïble. Però és un 2% de què? Dels valencians, o dels valencians que tenien accés a TV3? Perquè a molts llocs ja no es veia, de fa temps. Igualment, sí que és ben segur que és molt minoritari, això no ho dubto. El que és ben evident, com dius, és que molta gent que no volia veure Canal 9 no posava TV3. En general, m’imagino que feien com solia fer jo i apagaven la tele (que com comentes ben sovint sol ser el més assenyat). També podien sintonitzar, com dius, un altre canal estatal. Al que em volia referir jo i potser no m’he explicat bé és que no hi ha una alternativa en català, i això és una llàstima. Com em pots argumentar fàcilment que és el cas aquí, evidentment.

  Amb això no em vull convertir en un defensor de TV3, res més lluny, i encara menys que TV3 sigui una mena de tele pan-catalana, perquè ni es comporta com a tal ni pot ser-ho si està controlada per Catalunya. TV3 és una televisió autònomica —i prou decent, si ho comparem amb les altres—, però res més que això. En molts casos, ja li costa ser això i no arriba a gaire més que a una televisió barcelonina. Tampoc m’agrada en general el tractament que es fa del País Valencià. Com tractin al Camps sí que més força indiferent; pot haver estat escollit tan democràticament com calgui, però el seu comportament és de tot menys això, democràtic.

  En tot cas, enhorabona pel post, estàs creant un bon debat 😉

  1. Suposo que el 2% sobre el que parlo, dada que em van passar el dissabte i que desconeixia, és sobre els valencians que podien veure TV3: Castellò i València.

   Sobre que no hi ha alternativa en català, bé no és del tot cert. Canal9 és cert que és bilingüe, però Punt2 és totalment en valencià. D’altra banda, no podem oblidar que el territori de valència no és com el català, on es parla català a tot arreu, sino que tens parts a l’oest i al sud on historicament no es parla valencià.

   Per últim, a Catalunya en català tampoc hi ha alternativa. Podriem parlar hores sobre perquè ha succeit això.

   Gràcies per llegir i escriure al bloc i si us plau torna quan vulguis!

 9. Deixant de banda el conflicte Catalunya-València, inventat per uns pocs però seguit per tots, estic d’acord amb tú en el tema de quina seria la solució ideal. El problema és que a Camps no li interessa el més mínim ni rebaixar la tensió ni trobar la solució al problema. Ell ja està bé obtenint rèdit electoral d’aquest tema (mentre que a l’altra banda electoralment els beneficis són minsos). Per aquest motiu, en totes les “negociacions” que hi ha hagut, Camps ha sortit amb exigències de tota mena. Des de les més bàsiques i comprensibles (la reciprocitat) fins a barrabassades (de l’estil de voler prohibir que es digui País Valencià forçant la denominació de Comunitat Valenciana) o coses que no depenen de la Generalitat Catalana (com la darrera, que diu que vol més canals per tenir-ne tants com Catalunya).

  Jo personalment, procuro no preocupar-me massa pel que passa allà abaix. És trist tot plegat, però si el poble valencià vol això, que ho tingui i ho gaudeixi.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s