iPad o MacBook Air 11.6″ ?


Suposo que molts de vosaltres coneixeu els iPad i els MacBook Air, els dos aparells ultra portàtils d’Apple i ambdós objecte de dessig de molts usuaris. Però ¿què val més la pena? Comprar un iPad o bé un MacBook Air 11.6″? Quin dels dos s’adapta més al que necessitem com a usuaris? Amb quin treuré més suc a la web 2.0, les xarxes socials o la universitat? He utilitzat ambdós aparells i m’agradaria compartir amb vosaltres aquesta comparativa on, sota la meva opinió, hi ha un clar guanyador.

· Ofimàtica: Mac Book Air.

Tot i que l’iPad incorpora, com l’iPhone, un teclat virtual que apareix i desapareix segons el necessitem o no i que en tamany és molt semblant a un teclat normal, la velocitat d’escriptura es lenta, ja que està plantejat pel públic de parla anglesa, que no utilitza accentuació. Podem connectar via bluetooth o físicament un teclat, però l’iPad no és un aparell pensat precisament per l’edició de textos o realització de presentacions. Per a més problemàtica l’us de GoogleDocs o alguns editors de text de WebMail o forums es restringeix o té un accés complicat.

El MacBook Air és un ordinador i no només té un teclat físic incorporat, sino que a més ens permet fer servir la eina d’oficina que ens sembli: Microsoft Office, iWork, OpenOffice, gDocs… mentre que a l’iPad és restringit a iWork per iPad, una sencilla com limitada suite desenvolupada per Apple. El MacBook Air esdevé un aparell fabulós per al seu us a la universitat, sigui en campus real o virtual, o l’oficina.

· Navegació Web: MacBook Air

Una de les primeres coses que impressionen l’iPad és la seva capacitat tàctil. Tens la sensació de ‘tocar’ internet… peroòuna navegació normal i prolongada ens demostra que per molt que Steve Jobs ho negui, Adobe Flash és necessari a la web 2.0 (ja veurem què passarà a la web 3.0) i pel moment l’HTML5 no sembla arrencar. En el meu cas m’he trobat que bona part del material amb el que la UOC abasteix als seus alumnes és en Flash o Java. Safari per iPad es va revel·lar inutilitzable amb Java, igual que en el seu us amb un Mac normal, el que no em va permetre fer un dels ‘quaderns virtuals’ d’una de les assignatures. El vaig haver de fer en un iMac normal i corrent. A més, la restricció que Apple aplica al software instal·lable al seu iPad fa que l’usuari s’hagi de conformar amb Safari, li agradi o no, i personalment prefereixo Firefox més que no pas el Safari.

· Correu electrònic i xarxes socials: Empat tècnic.

Sóc usuari de les xarxes socials, com alguns sabeu, i un dispositiu portàtil m’ha de permetre accedir no només a Twitter o Facebook, sino també al meu bloc. A l’iPad, les aplicacions de Facebook i Twitter no tenen gaire distància de les que es tenen a un iPhone o un Android, en el cas de Twitter la seva aplicació oficial és idéntica en iPhone, iPad i ordinador de sobretaula.

A diferència de l’iPhone o l’Android, l’iPad no ens permet afegir-hi nativament imatges ja que no té càmera de fotos (per ara). En aquest cas o bé hi connectem un accessori USB per afegir-hi una càmera de fotos on previament hem fet les fotos que volem pujar, la volquem al programa de Fotos de l’iPad i finalment la pujem a Facebook o Twitter, o no en fem i punt. A més, encara que portem un aparell Smartphone a la butxaca, l’iPad tampoc ens permet connectar-lo i vocar-hi la foto en qüestió… sigui dit que en aquest cas serà més ràpid i sencill pujar la foto directament des de l’Smartphone. Tot i això, considero que l’iPad és la via més ràpida per a ‘piular’ o per escriure un comentari al Facebook.

El MacBook Air 11.6″ sí que incorpora una càmera pensada per a video conferència… i tot i que no veig a gaire gent fent servir aquest aparell com a càmera de fotos, la opció existeix. El MacBook Air, tot i no ser tan ‘inmediat’ com l’iPad, també pot ser eficaç per a contestar un twitter o comentar una publicació a Facebook. Considero, però que en aquest punt per simple inutilitat o massa complicació de tots dos aparells per a poder utilitzar les xarxes socials amb totes les seves possibilitats, tenim un empat tècnic.

L’us dels dos aparells en la redacció de blocs decanta lleugerament la balança cap al MacBook Air. En el cas de WordPress existeix una potentíssima i completíssima aplicació per iOS que permet tant escriure com publicar i aprovar comentaris al nostre bloc. Desconec si altres plataformes com Blogspot ténen aplicacions similars o si bé l’iPad permet entrar a l’edició de comentaris via web. Aquí tornariem a parlar del problema del teclat virtual que hem comentat anteriorment i que és repetitiu en tot allò que té a veure amb l’iPad i l’edició de textos.

El correu electrònic també provoca un empat entre els dos aparells. MacBook Air i iPad ténen dos gestors de correu electrònic fantàstics per defecte. L’iPad podria decantar la balança pel fet de la seva inmediatesa d’accés i resposta en un correu relativament curt, la redacció d’un correu llarg planteja els mateixos problemes que redactar un text llarg: teclat incomplet i virtual. Problema que en un MacBook Air no existeix, però aquí l’accés al correu és més lent.

En definitiva, m’és difícil decidir-me per quin dels dos aparells és millor per les xarxes socials, blogs i correu electrònic. Ho deixo en un empat tècnic, sense un clar guanyador.

· Música, video i fotos: iPad

Veure una pel·lícula a l’iPad és fantàstic. Es tracta d’una pantalla individual molt bona, fàcil d’instal·lar i versàtil que ens permet veure un film a un vol, al cotxe o al sofà. La seva connectivitat amb qualsevol televisor permet veure la pel·lícula en pantalla gran, pero sense arribar als 720p. Visualitzar un video-podcast també és una gran experiència, ja que l’iPad en això es sembla més a un iPod Touch o un iPhone que a un ordinador com el MacBook Air. Potser el punt dèbil és que no podem visualitzar videos en format AVI. Apple va considerar que el programa tot-terreny ‘VLC Media player’ no debia funcionar a l’entorn iOS. L’aparició recentment d’una botiga de pel·lícules a iTunes dona un nou sentit a la visualització de videos a l’iPad. L’únic punt diferencial a favor del MacBook air és que la seva pantalla d’11.6″ s’adapta perfectament al format panoràmic, mentre que l’iPad, pel seu tamany de pantalla, no és totalment panoràmic i és més a prop del 4:3 que del 16:9.

En el cas de la música també l’iPad guanya al MacBook Air. Tot i que l’iPad no té la portabilitat d’un iPhone o iPod, el seu us com a reproductor de música és millor que el de un MacBook Air. Finalment la visualització de fotografies és inmillorable, a més com he comentat abans, l’iPad permet connectar-hi un adaptador a USB o lector de targetes SD per volcar-hi les fotografies que hàgim fet la nostra càmera digital, manipular-les i fins i tot editar-les amb la versió per iOS de Photoshop.

Però davant de tants elogis hi ha un ‘però’: el so. L’iPad, tot i que supera al MacBook Air, només compta amb un únic altaveu monofònic, molt limitat en potència i amb una tendència marcada a fer més agut el so. Tot això fa que sense auriculars, l’iPad tingui un so deficitari. El MacBook Air, en canvi, incorpora dos altaveus sota el teclat, amb el que el so és sempre estèreo. A més, el seu tamany, superior al que incopora l’iPad, permet un so lleugerament millor. Tot i ser superior en qualitat dista de ser un so perfecte com el que podem obtenir en un ordinador de sobretaula o connectant’hi uns altaveus externs d’una certa qualitat.

Connectivitat mòbil (WiFi i 3G): MacBook Air

Sense dubtes la connectivitat 3G s’ha convertit en el punt que més valorem molts usuaris d’aparells mòbils i és un element clau quan l’usuari és, com en el meu cas, necessitador d’una connexió permanent: iPad i MacBook Air són dos aparells candidats per a ser la base d’una oficina mòbil, més encara que l’iPhone o un SmartPhone.

Quan un usuari s’enfronta a comprar un iPad ha de decidir-se per un només amb connexió WiFi o amb WiFi i 3G. Si es decideix pel primer guanyarà en preu, ja que és 100€ més barat que el model amb 3G d’idèntica capacitat, però no pot esperar fer-lo servir a tot arreu, a no ser que pugui utilitzar tots els WiFis disponibles. L’iPad sense connexió a internet és com un cotxe sense benzina. Perd el sentit pel que va ser creat i es converteix en un aparell molt maco, però limitat per totes bandes.

La sorpresa per a molts usuaris arriba quan hom vol utilitzar la connexió 3G del seu Smartphone a l’iPad. L’iPhone, així com la majoria de terminals smartphone permeten compartir la connexió 3G amb un ordinador. En el cas de l’iPhone, no podrem connectar-lo de cap de les maneres per a utilitzar una connexió 3G que paguem mensualment com sí ho fariem amb qualsevol altre aparell. Es fa necessari adquirir, doncs, un iPad 3G amb l’augment de preu que suposa i la necessitat d’adquirir una connexió mòbil-3G. Un sobrecost en la meva opinió injustificat. Una altra opció seria adquirir un router Wifi-3G, com els que ven Vodafone o Orange, però el que ens suposarà contractar igualment un segón pla de pagament.

El MacBook Air permet connectar-hi qualsevol mòdem 3G, de qualsevol companyia, així com compartir la connexió 3G de l’iPhone o d’un altre Smartphone ilimitadament. El MacBook Air 11.6″ es presenta com la millor opció per aquells que requereixen una connexió permanent i una oficina mòbil, no només per la llibertat de poder connectar-hi qualsevol dispositiu 3G sino també per la seva versatilitat en l’us de diverses suites ofimàtiques, com he comentat anteriorment. Aquest punt, el de la connectivitat 3G, és el que està fent decantar a molts usuaris per aquest aparell que, tot i ser més car, permet connectar-se a internet amb qualsevol aparell mòbil 3G.

· Interfície i experiència d’usuari: iPad

L’iPad és un aparell que no necessita que l’usuari tingui idea alguna d’informàtica, és encendre i punt. L’iOs, el sistema operatiu d’iPad, iPhone i iPod Touch, és simple, modular i funcional. Les aplicacions s’instal·len facilment i s’obren i tanquen tot apretant el botó Home. L’experiència d’usuari, totalment tàctil i intuitiva, és insuperable en simplicitat i elegància.

El MacBook Air aquí es presenta com el que és: un ordinador en tota regla, amb la seva llibertat d’instal·lar el que ens sembli necessari però amb la complicació d’haver de conneixer mínimament l’entorn del sistema.

· Multitasca i aplicacions: MacBook Air

L’iPad va neixer com un aparell monotasca, desaprofitant ampliament el potent processador A4 que incorpora. La versió 4 de iOS va resoldre el problema fent-lo un aparell multitasca, però tot i la millora d’aquesta capacitat segueix molt per sota del MacBook Air o com de qualsevol ordinador. La novetat técnica que la memòria de tipus flash, la mateixa que té l’iPad, es trobi directament muntada a la placa mare fa que iniciar el MacBook Air o obrir una aplicació sigui ràpid com mai abans s’havia vist.

En qüestió d’aplicacions crec que el MacBook Air torna a guanyar. A l’iPad la censura d’Apple a certes aplicacions, excercint de ‘papà’ que vigila què conté cada aplicació, fa que molts usuaris optin o bé per jackejar el seu iPad (amb el famós Cydia) o decidir-se per la competència. A un ordinador com el MacBook Air, cada usuari decideix què vol o no vol al seu ordinador, sense que Papà Jobs decideixi si puc o no usar o mirar aquesta o aquella aplicació o contingut.

· Connectivitat amb perifèrics: MacBook Air

Poc després de que Apple llencés al mercat l’iPad els usuaris van comprobar que no permetia connectar cap aparell, o quasi cap aparell extern. És impossible ampliar la capacitat de l’iPad connectant-hi un disc dur extern o imprimir directament un text connectant-hi una impressora… per posar dos exemples.La connectivitat amb perifèrics es limita a teclats bluetooth i el teclat per iPad que fabrica Apple i impresores via AirPrint.

El MacBook Air 11.6″, tot i que només té una capacitat de 64Gb o 128Gb (poc en comparació amb altres Netbook o MacBooks) sí ens permet connectar-hi qualsevol mena de perifèric: impresores, disc dur, càmeres externes, escànners… De nou, el MacBook Air guanya a l’iPad.

· Per fardar: iPad

S’ha de reconeixer que treure un iPad en una reunió de feina o al tren o fins i tot tenir-lo per casa provoca molts comentaris positius. La tableta d’Apple s’ha convertit en un objecte de dessig i fins i tot otorga als seus usuaris una certa ‘consideració’. Pot semblar estrany, però l’iPad, a diferència del MacBook Air o qualsevol ordinador portàtil, és un objecte de moda i no estàs a la última si no en tens un, una dèria idèntica a la del primer iPhone. Suposo que si el que vols és ser un ‘fashion-victim’ de la tecnologia sense dubtes l’iPad és el teu aparell. I no ho dic ironicament.

 

· Conclusions

El MacBook Air 11.6″ guanya clarament, sota el meu punt de vista, al iPad en 5 dels 9 punts que he mesurat. Però potser el punt que fer decantar a l’usuari per un o altre aparell pot ser el preu. A primer cop d’ull un iPad WiFi de 16Gb costa la meitat que un MacBook Air, però un cop vist això la diferència de preu entre els dos aparells es veu salvada per les limitacions de l’iPad: connectivitat 3G, edició de textos, connectivitat… En tot cas, per tenir unes caracteristiques semblants a les d’un MacBook Air en un iPad, hauriem de tirar cap al 3G i 64Gb, que té un cost de practicament 800€, el que el fa només una mica més barat que un MacBook Air.

És per tot això que recomano que entre els dos aparells us decidiu per un MacBook Air 11.6″. Tot i això cada usuari haurà de valorar què necessita i què no. Les meves valoracions es basen en el dia a dia d’un emprenedor, el que em fa requerir una connexió permanent a tot arreu, que també és estudiant de la UOC, el que em fa necessitar un accés fàcil a qualsevol suite d’ofimàtica, inclosa gDocs, i molts exercicis on-line que es donen en format flash i/o Java, formats que no funcionen tot lo bé que s’esperaria.

El meu veredicte: Si el que busques és un dispositiu mòbil ultra-portàtil i tot-terreny sigui per viatjar, treballar o pel dia a dia, el MacBook Air 11.6″ de 64Gb, processador Intel Core Duo a 1.4GHz i 2Gb de RAM supera en prestacions a l’iPad.

Però si us heu quedat amb dubtes o la meva explicació no és suficient, que tot pot ser, aquí teniu unes quantes revisions més del MacBook Air 11.6″ Vs. l’iPad.

I si sou usuaris de l’iPad i voleu dir-hi la vostra, si us plau no dubteu de comentar.

Advertisements

16 thoughts on “iPad o MacBook Air 11.6″ ?

 1. Excelent revisió! Millor que cap de les que vaig estar mirant arrel de la teva pregunta al Facebook ara fa uns dies… I m’agrada més perquè diu el que pensava per intuició! Jejejej…
  Ara, qui pugui permetre’s els dos, un per fardar i l’altre per currar… ja no caldrà que trii! 😀

 2. quina currada!! :O però la comparativa esta mal enfocada. Una tablet té una funcionalitat molt diferent a un ordinador portàtil 11″ d’aquí que els resultats siguin com són.

  Jo em quedo amb els dos 😉

  1. Gràcies! La veritat és que al principi tenia claríssim que volia un iPad: és un concepte nou i revolucionari. Pero… crec que apple s’ha quedat molt curt en prestacions… el que ha fet que em decantés pel MB Air 11.6″ i n’estic encantat. Els exemples que poso són verídics. Vaig estar probant el campus on-line de la UOC a la botiga Apple de la Maquinista i em vaig emportar diverses decepcions amb el seu us. També vaig probar d’escriure-hi al campus i no em permetia editar text (negretes, justificar…) cosa necessaria, per exemple en una assignatura de les que tenia.

   Tens raó en que són dos aparells incomparables, però la gent això no ho veu. Ho veiem nosaltres que som maqueros des de fa temps, jo des de 2003, i sabem què és i què no és un iPad. Crec que la comparativa s’ha de fer posant exemples pràctics de coses que la gent fa a diari o espera fer amb l’iPad. Conec casos de gent que s’ha comprat l’iPad i se l’ha venut perque no era el que esperaven.

   Salut i gràcies per llegir i comentar.

 3. Clar Pere. Perquè tracten l’iPad com un aparell únic quan realment és un complement que clarament pot treballar de forma independent però més pronte o més tard, com un iPhone, necessita connectar-se a un ordinador: transferència de fitxers (docs, pdfs, videos), backup, actualització del iOS.
  En canvi el macbook air no li fa falta. És completament autònom. 🙂

  Personalment a mi m’agrada molt l’iPad per a la lectura de revistes, navegar per les xarxes socials, rss (flipboard, per exemple), lectura de llibres PDF, com a Tele de cuina 😉 (amb l’ajut de l’eyeTV) i com no per a vore pelis i series que la meva dona no vol vore 😉

  1. Sobre lo de les revistes et dono la rao. Aquest aparell pot ser el futur de la premsa escrita si aquí sabem veure el seu potencial. Aquest punt l’hauria d’haver posat a la “experiència d’usuari”.

   Tot i així li trobo un punt dèbil, aplicable també al MB Air: la pantalla aquesta tan mona que tenen. No es pot llegir amb llum natural, és a dir a l’estiu no es pot treballar amb un iPad o llegir, perque el sol no permet veure la pantalla. Espero que això ho millorin, la veritat.

   Tantmateix aquest concepte crec que va funcionar a la perfecció en l’iPhone (i funciona!). De per sí un mòbil és un mòbil, mentre que un iPad encara no sabem ben bé què és. Això sí: és un aparell revolucionari que pot ser el futur dels NetBook. D’altra banda, el MacBook Air 11.6″ crec que serà, amb tota seguretat, el futur els laptop.

 4. Excel·lent treball, a mes d’un li has aclarit els dubtes. Cada aparell té els seus punts pro/contra. Sols puntualitzar que els preus són diferents i poden decantar la balança, un iPad1 16 488€ i un MacBook 999€ es diferencia per pensar-ho.
  Salutacions.

  1. El preu és el punt a favor de l’iPad per molta gent. Jo també em vaig trobar que el preu era molt diferent. Vaig valorar l’opció de comprar un iPad 3G i 16Gb (588€), ja que considero que un iPad sense 3G, igual que un ordinador, és com un cotxe sense benzina. Quan comences a fer números, és a dir: sumar la cuota mensual o connexió per dies que contractis per l’iPad (ja que no pots compartir la connexió del teu smartphone) la diferència de preu no és tanta. El que sembla barat de cop es torna molt car, recorda que una connexió 3G per l’iPad té una permanència de 18 mesos, a no ser que l’agafis lliure per dies, que llavors és prohibitiva.

   El MacBook Air permet, com destaco a la comparativa, connectar qualsevol Smartphone i compartir la connexió 3G sense sobre-cost. A mi em sembla un punt importantíssim, pero cadascú ha de decidir què vol i què no vol al seu dispositiu.

   Crec que de la mateixa manera que l’iPhone 2G (el primer que va treure Apple al 2007) era un aparell incomplet perque mancava d’internet d’alta velocitat i només funcionava amb Wifi i connexions EDGE i WAP (fins a 56kbps), l’iPad 2 pot incorporar tot allò que li falta a aquest iPad, a més d’una baixada de preu que l’equipari amb els preus dels NetBook.

   Gràcies per llegir-me i passa per aquí quan vulguis.

 5. Per a ús domèstic és absurd comprar-se un Mac, sigui quin sigui. Una pèrdua de diners i només aconseguim seguir enriquint a uns quants rics que remenen les cireres en aquest món.
  Estem creant el nou nou i millorat Microsoft, una empresa gegant que factura milionades a costa d’una marca (i res mes) mentre els ignorants a casa li paguen el gust i les ganes per poder contectar el mòbil al pc (o alguna tonteria així) amb facilitat. Aquests que dp ens arrosseguen a tots a una crisi d’infart mentre ells segueixen creixent. I què fem? doncs els seguim donant benzina comprant un producte que no té res especial. Què diu aquest? però si apple fa els millors ordinadors del mon?
  I UN RAVE! Apple no aporta RES que un usuari domèstic pugui trobar un sistema obert. Cap Sistema de Codi Obert té res a envejar a nivell domèstic a un apple. No parlo a nivell professional, encara falta camí.

  Em sembla fins i tot curiós que una persona obertament progressista com tu i d’esquerres, pugui fer un una propaganda TAN gran d’una empresa privada i monoplística. De seguir així en pocs anys tindrà agafats pels collons a tots el polítics del pais, pagant llicències amb diners públics per valor de milions d’euros, tal com ara mateix passa amb microsoft.
  Fa anys que instal.lo sistemes GNU/Linux a usuaris domètics (és en part la meva feina i de ple la meva afició) i algunes empreses, i no hi ha CAP motiu pel qual un usuari mitjà necessiti un ordinar apple. Absolutament CAP.
  Cal que els usuaris domèstics es replantegin com funciona la informàtica, que es perdi la por al sistemes oberts, que aparquem d’una vegada el consum de productes que no ens aporten res, que consumim amb cap i que, si per un cantó estalviem benzima fent servir la bici per tal que no depenguem del petroli, no creem un futur on depenguem d’Apple, encara hi som a temps, no fem el ruc, tornar a enrrere és molt complicat.
  Per cert, també existeixen tablets semblant a l’iPad però de codi obert, amb el sistema Android. Entre altres fabricants hi ha Samsumg si no m’equivoco

  1. Ostres quina bronca 😥

   Anem per parts:

   1. L’us dels mac com a usuari domèstic el vaig començar al 2003, quan em vaig comprar un iMac G4 (el famós model de la lampareta), quan Apple era una empresa desconeguda a Espanya i limitada a poca gent. Defenso l’us del Mac perque és una alternativa al monstre de Microsoft i, per què no dir-ho, funciona molt millor que Windows. Jo no em vaig passar per moda, ni per que jo fos milionari. Vaig canviar de Windows a Mac perque m’agrada la informàtica. Sóc un geek, què hi farem, i a més crec que Apple cuida molt el disseny del software i hardware, molt més que la competència.

   2. Jo no he volgut fer propaganda d’Apple. Steve Jobs no em paga. Només he volgut comparar dos aparells molt innovadors destacant pros i contres l’un de l’altre. Deixo molt clar a l’article que si bé el MacBook Air em sembla un ordinador realment “de butxaca”, l’iPad em sembla més aviat un caprici, al menys ara per ara. Fa molts anys que no toco un PC.

   3. Sóc crític amb Apple en moltes coses. Fa un temps vaig escriure un article semblant on posava els pros i els contres d’iPhone i d’Android. Aixi com et dic que de cara a l’ordinador de casa i de la feina vull un Mac perque és el millor del mercat, amb el mòbil no se si em quedo amb iPhone o Android… en algunes coses em decanto per l’Android, la veritat.

   4. Linux és l’eterna promesa. Des de els anys 90 que escolto que Linux algun dia pendrà l’espai a Windows. Naturalment que m’agradaria que el software dels PC fos Linux, però també entenc que la gent no vol complicacions. El fet que Linux no funcioni a nivell domèstic i en canvi Apple comenci a guanyar adeptes té molt a veure amb el software disponible per cada plataforma. El programari lliure és una gran aposta, pero ha de funcionar correctament i no pot estar en una ‘beta’ permanent.

   5. El mateix pasa amb Android. És una beta perpètua i amb 4 o 5 verions simultaniament disponibles. Les tauletes Android no acaben d’arrencar (veurem què passa amb la de Motorola) perque s’han limitat a crear una tauleta molt maca i pràctica i li han possat un sistema operatiu de telèfon mòbil. L’aposta hi és, pero ara per ara l’iPad és imbatible… si el que busques és una tauleta, tant en qualitat com en preu. L’única que se li asembla, la Galaxy de Samsung, és més cara que l’iPad i, francament, s’ho podien haver currat més.

   6. Tot i que faig servir Mac i seguiré fent servir Mac, la majoria del programari que hi porto és programari lliure i gratuit. Sóc un entusiasta d’OpenOffice i, sigui dit, el no poder usar la suite Open Office o gDocs a l’iPad va ser un dels punts que em va fer decantar cap al MacBook Air. M’agradaria que n’hi haguès més.

   7. Gràcies per comentar, encara que sigui per estirar-me les orelles 😉

 6. Ostres, anem per parts també…. vagi per endavant que tinc un petit defecte de forma quan parlo i escric: sóc més brusc del que realment vull. Per tant, primer de tot demano disculpes si el to ha sigut incorrecte o fora de lloc. Ho lamento, de veritat.

  1. Apple és MOLT millor que Microsoft a nivell de programari, i a nivell de maquinari Apple és dels millors. Té l’avantatge que combina les dues coses i les fa a mida. La qualitat dels productes Apple no la discutiré mai, però crec que l’alternativa a Microsoft per a usuari domèstic hauria de ser GNU/Linux, NO Apple.

  2. Imagino que no cobres per això, no ho deia en aquest sentit. M’he explicat malament. Crec que estem vivint uns moments econòmics que ens obliguen als usuaris i consumidors a replantejar-nos moltes coses, com per exemple la dependència de les grans empreses, l’enriquiment que els hi fem.
  Fa temps que et llegeixo i et segueixo al twitter, i ostres, crec que les persones amb pensaments (polítics, morals, ecològics, etc…) com els teus haurien (i és una opinió personal) de ser de les primeres en ajudar a concienciar que hem d’intentar fugir d’alguns productes. L’exemple més clar seria el de la bici, si fem servir la bici (en la mida del possible) i el transport públic, no enriquim a les petroleres, les responsables juntament amb els governs de les guerres, la misèria al món, la fam, etc… Apple, Microsoft, etc… fan servir patents per “tancar” els productes, per assegurar-se que ningú més els fa la competència, per tenir el monopoli. Quelcom semblant passa amb els motors i demés enginys que s’han inventat, moltes patents han passat en mans de les petroleres.
  Hem de reflexionar sobre això, Microsoft es forra a base de llicències per a organismes públics, milions que ens podrien estalviar fent servir GNU/Linux. No li donem més ales a Apple, serà la propera Microsoft.
  Podriem fer un especie de paral.lelisme amb els medicaments genèrics.

  3. Vaig llegir el post de l’Android, estava molt bé, em va agradar. Diria que fins ara i dp que el fessis han sortit un parell de versions més d’Android, per cert molt millorades des del meu punt de vista.

  4. Aqui em sembla que t’equivoques, Linux ara mateix a nivel personales és una realitat, no és cap promesa. Qualsevol persona el pot fer servir a casa seva sense cap problema amb totes les funcions que un usuaria mitjà fa servir, i més. No entenc pq dius que Linux no funciona anivell domèstic, és justament al contrari. Pots comprar-te un ordinador a bon preu, amb soft 100% legal, sense cracks ni res, lliure de virus spyware…. un sistema ideat per treballar en xarxa (internet).
  Instal.lar un sistema Linux és més fàcil que un windows, trigues uns 20 minuts, amb prou feines cal fer 4 passes. Un cop instal.lat ja tens TOTS els programes disponible, no cal que instalis res mes a diferència de windows.
  “La gent canvia a Mac per la fama i per ignorància. Mac va molt bé, és molt bonic, els millors ordinadors son mac, si son cars son bons, linux és per freaks i per informatics….” Si el canvi no es fa cap a linux és per altres motius, no pq no estigui preparat. El motiu bàsic és la ignorància i la falta de ganes d’aprendre. Quan algú es compra un mac i el fa servir per primer cop pot estar dues setmanes (per dir algo) investigant el sistema, veient com funciona, aprenent coses noves… no? home, amb el que han pagat i amb la fama que té… val la pena! en canvi, quan li plantes a algú un sistema Linux automaticament s’espanta… pq? no ho sé. Algú dirà que pq no és tan “ergonòmic”, atractiu… nah, res, res d’això. PEr mi és pura cultura (o incultura): si és car és més bo i val la pena perdre el temps. Si és linux és freak i llenço el pc per la finestra, anem a comprar un Mac que això si que val la pena. Si tinc un problema amb Linux.. oh! veus! sempre igual! és molt complicat!.
  REs de tot això, Linux és fàcil, i està preparat pq qualsevol el tingui a casa.

  5. No estic molt posat amb el tema tauletes, és cert que la Galaxy ñes mes cara que l’ipad, però les prestacions són superiors, no? (pregunto, realment no ho sé).
  Potser val la pena esperar un temps a veure si surten alternatives mes assequibles… Linux ja esta treient Sistemes per a tauletes.

  6. Oppenoffice (a partir d’ara Libreoffice), Firefox, Thunderbird, etc… són els exemples perfectes per demostrar que el soft lliure no s’acaba aqui, que tb pot fer sistemes operatius complets que no tenen res a envejar a Windows ni a Mac.

  No volia estirar les orelles a ningú, encara que no ho sembli, amb molta mala mà esquerra volia comentar això, que qualsevol persona pot lliurar-se de les mans de les grans empreses de soft, depèndencia que d’aquí uns anys pagarem tots molt car.

  Espero haver-me explicat millor 🙂

 7. M’ha agradat l’escrit i el Bloc, molt currat. Jo també escric una vegada al mes i sé que costa posar les idees tant clares. http://goo.gl/OsyNV

  Si puc posar un gra d’arena. Per mi el iPad (que no el tinc però l’he tocat bastant) el millor és el més barat, només Wifi. El veig ideal per llegir diari, rss, llibres, correu (en plan lectura a casa o contestes mínimes, no en plan feina), series… i la limitació més gran per mi que no tingui flash.

  Si vols algo més (3G, Internet real, treballar, etc.) doncs no hi ha color. Jo estic enamorat del meu MacBook de fa dos anys i el Air deu ser lo más!!!

  Una salutació

  1. Estic amb tu, el millor iPad, per relació qualitat-preu, és el WiFi 16Gb… però té dues pegues: que només és WiFi i que la capacitat és molt baixa. Un aparell així haria de tenir una capacitat mínima de 32Gb i 3G… i el preu de 488€. És cert que per llegir revistes és el gran futur… pero no se, el trobo molt car per llegir només revistes o diaris on-line.

   Crec que la segona versió de l’iPad baixarà molt el preu i no veurem gaire novetats tècniques, però sí una baixada de preu per a poder competir amb els horrorosos NetBook.

   Sí, el MacBook Air mola. Té lo bo de l’iPad (inmediatesa, bateria de llarga duració, instant-on…) i la potència d’un Mac. Estic molt content amb la compra, la veritat.

 8. […] Sóc fan d’Apple. M’encanta tot el que fa, però sí que m’he tornat crític en la manera en que ven els seus aparells. El meu primer Mac el vaig comprar al 2003, un iMac G4, possiblement el millor ordinador en disseny que he vist mai. Adoro els dissenys industrials d’aquesta marca i com cuida a l’usuari fins l’últim detall. Per la meva feina necessito treballar amb l’entorn Macintosh per un motiu ben simple: funciona bé. Avui treballo amb un iMac Intel i un MacBook Air que porto a reunions i que, francament, li dona mil patades a qualsevol tableta, com ja vaig deixar clar a aquesta comparativa entre ambdós productes. […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s