Aznarito del gran poder


Diumenge passat es va tancar un altre “Convenció del Partit Popular“, aquesta a Sevilla. Oficialment aquestes convencions serveixen per a que el PP discuteixi sobre la situació actual i parli de quines polítiques aplicaría si, com indiquen les enquestes, guanyaria les eleccions generals de 2012. En canvi, els mitjans de comunicació, especialment els reductes “socialdemòcrates” a la SER i algún comentarista extraviat als múltiples mitjans de la dreta, han afirmat que el PP no ha parlat de propostes. No ho tinc tan clar.

Tornant de Sòria a principis de gener vàrem parar a una area de servei on no vaig poder resistir llegir “La Gaceta”, l’antiga Gaceta de los Negocios reciclada a diari generalista. Allà un retrat a tota pàgina de Rajoy acompanyava una descripció detallada de què haurà de fer, sí o sí, el PP quan arribi a la Moncloa i no, no es parlava en cap moment de quines reformes s’haurien de fer al mercat laboral espanyol. Sí es dedicaven diverses pàgines a explicar com es suprimirà el matrimoni homosexual, com es restringiria l’abortament i el divorci, a més de carregar-se les lleis contra el maltractament de la dona. No oblidaven que Espanya serà millor sense autonomies i que les llengües regionals haurien de ser una peculiaritat local més. Suposo que a l’alçada dels formatges i salchichones o tal o qual dança folklòrica típica.

El primer dia de la convenció va sortir a l’escenari Aznar. El gurú, el déu, l’home que tot ho sap, que per a tot té resposta. L’ideóleg, l’ombra, el liberal de liberals, el President dels Presidents. Tothom d’empeus aplaudia aquesta aparició mística, Rajoy aguantava el tipus. Ell és, Aznarito del Gran Poder, qui marca per on anirà o no el programa electoral del PP. Ell, des d’aquella fundació anomenada FAES escriu linea a linea el programa. Després de la seva intervenció, d’un to duríssim i amb la intenció de provocar un gran cabreig a qui l’escolti, els altres membres del PP es van dedicar a repetir el que Aznarito del Gran Poder havia deixat anar: Mayor Oreja, partidari de la pena de mort, proclamant que vivim en la cultura de la mort (referit a l’abortament, clar), Esperanza Aguirre proclamant que s’han d’anul·lar els complements de 70 senadors i diputats jubilats que van viure a l’exili, ningú va dir res de les actuals dietes dels diputats i senadors, o Arenas exigint que els fills dels inmigrants andalusos no estudiin català perque són andalusos i no catalans… i poc més la veritat. Si esperem una paraula sobre quina reforma portaria endavant el PP ens desesperarem. Les reformes que vol fer el PP són les que, amb algún oli balsàmic, està aplicant el PSOE. Tota la resta és una preocupació malaltíssa per salvar les nostres ànimes, per redimir-nos a través de defenses obsessives de la família que volen marcar diferències entre què és i no és una família, com si als sopars del passat Nadal no hi hagués hagut molts homosexuals casats o no amb les seves famílies.

El programa electoral del PP és una preocupació moral dels anys 50. Amb qui vas al llit? Fumes? Ah! Que et vols divorciar? Abortament?! Per a tot això el PP ha preparat una llei per dir-te què has de fer. Totes elles d’acord amb les seves idees, que són les d’Intereconomia, que són les d’Aznar. De què s’ha de fer amb el mercat laboral, amb els bancs o el drama de les hipoteques ni una paraula. No fos cas que algú s’espantés i les enquestes empitjorèssin.

Cert senador republicà va lamentar molt durament l’atemptat contra Gabrielle Giffords afirmant que el partit republicà creia que la FOX treballava per a ells, però havien descobert que era el Partit Republicà la que treballava pels interessos de la FOX.

El Grup Intereconomía diu treballar durament per a que en Rajoy sigui president i per a que el PP recuperi les mels del poder. Pero ¿treballa Intereconomía pel PP o és al revés? Jo des d’aquí crec que és al revés i que un cop arribi Rajoy al poder Intereconomía correrà a cobrar-se tot el que li deuen. La portada de gener a la que em referia diu ben clar quina és la factura ideológica a cobrar: imposar una moral allunyada de la realitat social d’Espanya i d’acord amb una conferència episcopal que ni accepta ni acceptarà la base del liberalisme i la democràcia que és la llibertat indivual i, per tant, els drets dels col·lectius. La convenció Popular de Sevilla s’ha dedicat a repetir, com a lloros, el contingut ideológic que dicten els Gatos al agua, els de les canyes i altres deixebles que poden dir qualsevol barbaritat, sigui certa o no. Si Rajoy no compleix amb el que Intereconomía, FAES, Aznar, El Mundo i d’altres actors del show de la dreta mal anomenada nacional, ningú diu que aquesta crispació que avui va contra el PSOE no pugui girar-se contra el PP, perque és el PP qui està al servei dels interessos del grup Intereconomía. Obeïr i ajudar als interessos del Grup Intereconomía serà el preu que en Rajoy haurà de pagar, encara que sigui a costa de carregar-se la cohesió social del país.

Advertisements

3 thoughts on “Aznarito del gran poder

  1. Serà molt interessant veure com governa el PP a prtir del 2012. Jo no crec que la majoria dels seus votants vulguin tot el que vol la gaceta (algunes coses, si, tot lo referent a autonomies -o donde dije autonomías, quería decir cataluña-, sobretot). En el tema económic, tu ho has dit, el mateix que el expsoe pero anant a la directa. Fins a quin punt perderm llibertats i assoliments socials? el temps ens hi dirà
    Jo mentre, he tornat a vomitar sentint a l’Arenas, a favor de l’independència des de ni se sap quan…

  2. Jo crec que Rajoy al poder no s’atrevirà a aplicar una política nacionalcatòlica molt dura, ja que sap que això és el que activa més a l’electorat majoritari d’esquerres, tot i que ara aquest sembla desaparegut.

    Tard o d’hora el sector Oreja-Aguirre s’escindirà en un veritable partit ultra. CAscos ja ha obert la porta…

    1. Doncs a veure si és veritat, perque mai semblen adonar-se de que si ho fan els hi anirà millor i potser (només potser) podriem començar a parlar d’una dreta europea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s