President Artur Mas i Sarkozy


Que Artur Mas és una gruppie de Sarkozy, d’aquelles que criden embogides quan el veuen darrera una tanca a la catifa vermella suplicant una foto amb ell, és ben sabut. Que l’imitarà en absolutament tot i a Catalunya viurem una rèplica del model de govern francés que ha implantat Sarkó, comença a perfilar-se com una realitat més encara després d’emular el sonat fitxatge del socialista Kouchner al 2007 al fitxar al socialista Mascarell pel seu govern. ¿Era d’esperar?

Sarkozy va donar un cop d’efecte al conformar govern després de les eleccions presidencials de 2007 al fitxar, contra tot pronòstic, al ex-comunista i ara ex-socialista Bernard Kouchner pel ministeri d’exteriors. La reacció del PSF va ser donar-lo de baixa inmediatament. El procés intern de renovació del Partit Socialista de França no podia permetre’s que rostres del partit estiguéssin ballant al compás que marcava Sarkozy, artífex de la doble derrota socialista de perdre les presidencials i les eleccions a l’Assemblea Nacional.

Font: El País.com

Succeïrà res semblant a Catalunya amb el fitxatge del socialista Mascarell com a Conseller de Cultura? Ho veurem, perquè dependrà del grau de submissiò del PSC, abans partit d’esquerres i federalista i ara ja no ho saben ni ells, al nou govern de Mas, després de l’abstenció dels 28 diputats socialistes(?) a l’elecció com a president de la Generalitat. Si el PSC té encara una mínima, petitíssima intenció d’obrir un debat intern i plantejar-se què vol ser a Catalunya, si un partit de govern alternativa a CiU com volia ser-ho als 80 i 90 o una sucursal de Ferraz a Barcelona com ho és ara, el més probable és que Mascarell sigui donat de baixa com a militant del partit. seguint els passos del PSF 3 anys enrrera Si el PSC segueix convençut que tot està bé i que la derrota electoral és culpa d’ICV o Esquerra i no d’ells, i que tot ho han fet perfectament, llavors Mascarell serà aplaudit des de les files del PSC amb peus, mans i orelles si fa falta.

El cop d’efecte de Mas és induptable i l’imitació de l’estil Sarkozy total. Ara veurem si l’estil Sarkozy que, de moment, copia lletra per lletra l’electe President (el llibre de dances i festejos que li va escriure la Rahola, pretés govern de consens i concentració nacional per salvar la pàtria i l’orgull nacional i ara el fitxatge d’un notable socialista) continua pels camins d’en Sarkó: obsessió nacional i recerca de l’essència dels valors patriis i retalls socials indiscriminats.

Haurem de seguir els passos del President de la Generalitat d’ara endavant i també d’aquest partit socialista(?), encara traumatitzat i incapaç de reaccionar i que sembla voler fer el que calgui per a que un moribund govern Zapatero tingui un bastó on recolçar-se. El bastó es diu, com no, CiU. La campanya tenia raó: Mas de lo mismo.

Advertisements

3 thoughts on “President Artur Mas i Sarkozy

 1. Estil Sarko sí, en això del Mascarell, en carregar-se l’estat social (tan prim com era!) i sembla que, a més, busca una Carla Bruni. La seva dona també té cognom exòtic: Rakosnik, i comença a fer-se omnipresent…! Bona descoberta el teu blog per cert 😉 !

 2. L’Artur Mas li ha clavat un gol al PSC per tota l’esquadra,
  però no era difícil, no hi havia porter a la porteria. De totes
  maneres penso que la decisió és encertada, la de proposar-ho i la
  d’acceptar.

 3. Al menys la cultura estarà en mans d’un historiador, progressista, competent i allunyat de la visió folklòrica, sectària i barretinaire convergent.
  La gestió de l’arqueologia privada a Barcelona ciutat amb ell de regidor va ser molt notable, respiro alleujat!

  Peró es una espurna de llum dins les tenebres neoliberals que tenen a un cap de la sanitat privada a Sanitat com a colofó!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s