Flatulència electoral


Fa un temps vaig dedicar una entrada al bloc dedicada a l’equip de campanya de CiU, que feia (i fa) una campanya enfocada en no parlar de res… a part de repetir que tot allò que ha fet ICV serà suprimit tant bon punt hagi arribat a la Generalitat, hagi sigut bo o dolent, o posar 9 senyeres als escenaris ¿ha proposat alguna altra cosa? Tampoc els hi cal, l’electorat d’esquerres està tan desmobilitzat, que deuen pensar que guanyaràn les eleccions tot fent la migdiada.

Però deixem de banda al Crist Redemptor que salvarà a Catalunya de tots els nostres pecats d’esquerres, parlarem de les flatulències electorals que es poden olorar quan encara no hem arribat a mitja campanya.

L’equip de campanya d’Alícia Sánchez-Camacho va plantejar un video joc de campanya. Fins aquí tot correcte. Però si  no l’heu vist, cosa que ho dubto, aquí el teniu:

La cosa seria una conya si no fos perque Alícia, muntada en un albàtros… ¿o un àguila imperial travestí? llença ‘bombetes’ (bombillas) amb un joc de paraules que no cal ser un linx per trobar-lo, als inmigrants il·legals i als independentistes. No és extrany que la gran majoria, excepte Sánchez-Camacho, hagi vist una incitació a la violència… però ¿per què aquest video és notícia si en el fons el que proposa el PP si arriba a governar? És a dir: fer fora als sense papers, oblidant que tot aquest temps els sense papers han sigut contractats al camp i a moltes obres per patrons sense escrúpols. En tot cas, quan passi la crisi, que tornin, a poder ser en les mateixes condicions, per aixi poder-los tornar a fer servir com a moneda de canvi electoral.

Algú havia dit que a la política, l’economia ho és tot… per sort tenim prous assessors de campanya que ens diuen que no. Que el sexe ho és tot, que no hi ha res com a anar a votar sobre-excitat. Així Montse Nebrera troba el seu espai electoral a cop de ‘polvazo’. Suposo que el seu missatge és triple: el primer missatge és tothom és horrible perque viu dels diners públics, el segón aquest sistema no ens agrada i el tercer ‘no tenim res per proposar, així que fem aquest video de merda per a que tothom parli de nosaltres’. Que no s’extranyi la Nebrera si algú li pregunta “i vosté quan cobrava quan dirigia l’Institut Ramón LLull?’. No em vaig equivocar massa al col·locar ‘Alternativa de govern’ entre els partits frikis.

La Joventut Socialista de Catalunya, les JSC també s’ha tret un video buit de contingut de la màniga dintre de l’estratègia de sortir com sigui a televisió, sigui fent un ball impossible amb el tema ‘Alltogether now’ de The Farm o al programa dels freaks alcoholics de La Noria.

Tot recordant la pel·lícula ‘Quan Harry va coneixer Sally‘, la jove votant del PSC té un orgasme al posar la papereta dels socialistes a l’urna… un recurs sobadíssim però que dona resultat, i igual que la Nebrera quan no tens res a dir tires del que sigui, aquest cop del sexe… al menys les JSC tiren d’una noia de bon veure, ja hi podien haver-hi posar un ‘tio cañón’ tocant-se… però això no és ni prou simple ni prou ramplón ni prou masclista. Suposo que ara és quan algú del PSC o de les JSC em recorda que masclista és l’actitud d’en Salvador Sostres a Telemadrid, i és ara quan jo recordo que el masclisme té moltes cares.

Per a acabar, dues flatulències d’aquelles que no només fan soroll sino que a més fan pudor. Puigcercós té un problema i el seu equip electoral ho sap: quasi no apareix a la premsa i quan surt és per a enfotre-se’n del seu tristíssim lema electoral ‘La Gent Valenta’ que rapidament es converteix en la ‘La gent va lenta’… Això no pot ser, així que va agafar l’estil Intereconomia i es va treure de la màniga una declaració que, sigui o no veritat, va sortir a les notícies. Victòria! Puigcercòs va aconseguir el seu objectiu… però encara falten dies per a que finalitzi la campanya… ¿quin disbarat li proposarà l’equip electoral d’ERC per a sortir a les notícies?

I per últim tornem amb els salvadors de la pàtria. Convergència i Unió està que no dorm… no tant per la possible imputació de càrrecs de CiU a la investigació paral·lela del Cas Palau, no no i ara!, si no per que potser per culpa TEVA no guanyen les eleccions. Així que animen a la gent a votar… pero si algú no els vota els amenacen amb la pena de telenotícies. És a dir: qui no vota a CiU és un irresponsable… Toma estratègia de campanya!

En el fons el que revelen aquestes videos és la falta absoluta de propostes interessants i una falta de ganes. Sigui el PP, que exhibeix amb aquests jocs d’ultradreta la seva manera de ‘pensar’, sigui la Nebrera desesperada davant de que ningú li fa ni punyetero cas (con lo que ella ha sido!), sigui el PSC desesperat per salvar els mobles sense fer ni un mínim d’auto-crítica i plantejar-se perque el seu electorat li dona l’esquena a les Autonòmiques i no a les Generals, sigui Esquerra que vol salvar també els mobles d’una crema segura i de veure que pot deixar de ser la força egemònica de l’independentisme, o sigui CiU que no vol que aquests pijipis els hi tornin a esgarrar la festa, és desanimador veure que el panorama electoral català fot pena i que serà difícil, no ja mobilitzar el vot amb aquestes campanyes buides, si no evitar que no marxi el vot a formacions extremistes que, ens agradi o no, parlen molt clar.

Advertisements

3 thoughts on “Flatulència electoral

 1. La política en aquet país és per riure i no parar. Videojocs estúpids i vídeos semi-pornos?? Ara sí que ja tinc clar que el polítics són preadolescents de 13 anys en cos de persones adultes.

 2. Aquesta campanya s’están lluïnt amb la demagògia i el populisme de tot a 100!!!Sort que ICV encara no ha caigut en aquesta trampa!

  Mítings cada cop més buits, menys cartells que mai… cada cop costa més mobilitzar a l’electorat i els aprtits han tirat pel drt: a fer de tertulians d’Intereconomia.

  I ERC fent una campanya de dretes en contra de les inspeccions fiscals a Catalunya! Que vol? Diner negre i corrupció?? Jo estic encantat que els empresaris catalans paguin impostos! Peró clar, dient aixó no surts en cap titular de Libertad Digital i no t’insulen, per tant no et pots fer la víctima!

  I és una llàstima pq com pijor sigui la campanya d’ERC mes probabilitats de trobar-nos independentistes d’ultradreta al parlament…

 3. Els partits polítics en campanya van començar regalant caramels i globus, i la cosa ha anat degenerant fins aquí.

  Per cert, que aquestes tàctiques s’assemblen massa a les que utilitzen alguns canals de televisió per captar audiència. No fan res que no s’hagi vist en altres llocs.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s