La fúria dels llepaciris


Acabo de rebre la revista d’informació municipal infoBarcelona, una publicació que tot i tenir la seva utilitat, crec que en massa ocasions esdevé un altaveu de les ‘virtuts, i no els ‘defectes’ de la corporació municipal. Tot i així hi ha exemples pitjors, com la publicació homologa de l’Ajuntament de Sabadell.

He llegit amb deteniment les 30 linies on Ricard Gomà, regidor d’Iniciativa-Verds (la bèstia negra-negríssima de la Santa Espina mediàtica), anuncia que cap membre d’ICV participarà en els actes de la visita de Benet XVI a Barcelona el 7 de novembre. El curiòs del fet és que La Vanguardia, cada cop més aprop d’esdevenir un sumplent català (que no ‘en català‘) de El Mundo, va publicar un article on s’escandalitzava de les linies redactades per en Gomà i ho comparava amb les demés intervencions. Crida també l’atenció que en el cas del regidor del PP, el terrible Alberto Fernández Díaz, l’article ens diu que les seves 30 linies les va fer servir per ‘insistir en les obligacions dels inmigrants‘ i oblida que tots els altres articles són, simple i planerament: propaganda electoral. Al bloc del propi Ricard Gomà podem llegir més extensament la seva opinió.

En canvi, una lectura ràpida de les línies escrites per Fernández Díaz ens revela que, lluny d’insistir en les obligacions dels inmigrants, el que fa es tornar a mesclar en la cocktelera del vòmit delinqüència i inmigració, i insisteix en que ‘l’inmigrant que vingui a robar i no a treballar, sàpiga que serà expulsat no per extranger sino per delnqüent‘. Quan ho he llegit no he pogut evitar preguntar-me ¿i tots els corruptes del PP de la Comunitat Valenciana, també els expulsaran del país o els hi pagaran l’advocat com fins ara? Sembla ser que per a La Vanguardia , i tota la Santa Espina Mediàtica, fer demagògia constant sobre l’inmigració per guanyar 2 vots és ‘madur’. En canvi mostrar-se disconforme amb la visita de Benet XVI és ‘adolescent’.

A banda el discurs del vòmit, mal anomenat ‘de la por’, que fa el PP, el que diu Ricard Gomà em sembla totalment coherent. ICV fa molt de temps, i ens hauriem de remuntar als anys 90, que no asisteix als oficis religiosos per a denunciar els privilegis que encara avui gaudeix l’Esglèsia i la confesionalitat no escrita d’Espanya i també per a molts esglèsia i estat haurien de ser entitats separades. ¿Per què es segueixen jurant els càrrecs de ministre o president del govern davant d’una bíblia i una creu? ¿Per què l’esglèsia segueix rebent diners públics per la seva financiació?

Ja ningú sembla recordar com els mitjans de comunicació de la Brunete i la Santa Espina (Godó, TV3, Cuní, Rahola, eNotícies, Avui… els sospitosos habituals) defensaven les manifestacions de bisbes, beates, beatones, llepaciris i ‘opusianus’ de totes classes (també autodenominats espanyols i catalans de bé) en contra de la llei del Matrimoni homosexual. Éren manifestacions que feien por, que demanaven en veu alta el retorn a la criminalització del fet homosexual, que afirmaven que era possible ‘curar’ l’homosexualitat com si fos una grip, que preconaven els tópics més absurds com a veritats absolutes i, ja que hi eren, demanaven la supressió del divorci, l’avortament i els models de família no basats en la doctrina dogmàtica de l’esglèsia catòlica més reaccionaria. La mateixa que va recolçar cops d’estat a llatino-amèrica i ex-comurgava als capellans i bisbes que abraçaven la teologia de l’alliberament, la que calla davant dels casos de pederastia al seu interior, la que vol enterrar els avenços del Concili Vaticà II, la que es nega a acceptar els avenços de la ciència, la que beatifica falangistes i abraça la política de dretes sense complexos. La que cada dia que passa s’allunya més i més del poble per abraçar amb arrogància el poder i fer ostentació d’una riquesa que poc a veure té amb la paraula de Jesús, de qui, no se si us heu fixat, cada cop en parlen menys per a parlar únicament de ‘Déu‘. Curiòs.

Tots aquests llepaciris (Brunete i Santa Espina) no toleren que ningú gossi alçar la veu en contra del Papa. Tàpen sense vergonya la resposta social que va rebre la visita de Joseph Razinger a Londres, on hi havia més gent al carrer en contra que a les esglèsies escoltant-lo, i ténen terror a que a Barcelona es repeteixi una escena semblant. Porser per això la comitiva evitarà grans avingudes com la Gran Via.

Quan els sectors més reaccionaris i intolerants es manifestaven contra el matrimoni gai ho haviem de respectar tant sí com no, per ser ‘llibertat d’expressió’ i realment ho era. Ara que som nosaltres els que ens manifestem contra la visita del Rei del Vaticà per trobar-la poc ètica, per no saber del cert quan ens costarà el caprici d’en Sistach i per trobar intolerable l’actitud d’aquest cap de l’Esglèsia en vers a la pederastia, a la família, a la ciència, el respecte a les diferents cultures… ens diuen que ‘ofenem i que és intolerable manifestar-se en contra Pregunto: a qui ofenem? Demanar responsabilitats pels casos de pederàstia és ofendre? Demanar que l’alta jerarquia catòlica accepti els avenços socials i tots els models de família és ofendre? Demanar transparència en la despesa d’aquest caprici de la Diocesi de Barcelona és ofendre?I ofendre a qui?

La fúria implacable dels llepaciris caurà sobre nosaltres fem el que fem. És per això que el millor que podem fer és manifestar-nos en contra d’aquesta visita, d’aquest caprici pre-electoral assistint a les manifestacions i concentracions convocades a Barcelona i a tot el país. Jo hi aniré, ho tinc claríssim.

Advertisements

3 thoughts on “La fúria dels llepaciris

  1. Absolutament d’acord en tot! Jo darrerament llegeixo aquest full parroquial de Monsterrat, anomenat La Vanguardia, ja que per algun estrany motiu el regalen a Rodalies de la meva ciutat.

    I si, es VOMITIVA la campanya de fel·lacions diàries que li fan a l’ex militant de les Juventuts Hitlerianes i la bel·ligerància contra tot el que suposi esquerra.

  2. Ostres! La denominació de ‘Full Parroquial’ per La Vanguardia és molt bona… pero també et recordo que Montserrat sempre s’ha caracteritzat per tenir una congregació bastant ‘progre’… La Vanguardia seria més de la Diocesi de l’Avinguda Bonanova de Barcelona…

    Per cert ¿has vist el video del Julibert atacant al Gomà? ÉS brutal la campanya de TV3 contra el tripartit… me n’enric jo de Intereconomia contra Zapatero.

  3. El més fort d’aquesta colla d’hipòcrites, que ells són els primers en fer ús de divorcis i abortaments, … el problema que tenen es diu llibertat, i no suporten que la gent pugui tenir llibertat per escollir… això és masa perillós.

    Per cert La vanguardia està passant a ser un diari semigratuït, pel que veig, aqui a lleida el regalen a la Udl, al menys a la Facultat de medicina… El regalen, però em costava tant de llegir,…m’agafava una urticària en pic tocava allò.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s