Declaració d’intencions, d’objectius.


Fa uns anys, potser 3, vaig començar un bloc a la Comunidad de El País.com i allà vaig escriure un artícle d’opinió anomenat ‘Un País de Mierda‘, que espero possar-lo per aquí aviat. Aquell artícle deixaba ben clara la meva postura sobre el nacionalisme i la societat de nous rics en que ens haviem convertit. Té gràcia que 3 anys després aquell artícle segueixi parlant d’una realitat palpable.

Avui Espanya es troba inmersa en un procés de canvi que va cap a algún lloc. Política i socialment, l’era Zapatero sembla que toca campanes a morts… tot i que no seria la primera vegada que CiU manté un govern de ‘zombies’ a canvi del preuat govern de l’Oasi Català. Ara més que mai els hi va la vida. L’era ZP acaba com la gran decepció de l’esquerra europea: una política económica basada en polítiques de dretes (xecs, xecs i més xecs en lloc d’ajudes socials) seguida d’una reducció dràstica, però no traumàtica, de l’Estat del benestar, uns sindicats hostatges de la seva autocomplaènça i incapaços d’arrossegar a la vaga ni als seus… i el pitjor: despertar d’un somni i veure que tot ha sigut un miratge: ni érem els més guapus, ni érem els més próspers.

Toca apretar-se el cinturó, ves quina cosa. Pero desanima veure que la crisi del sistema financer, que després va ser del ‘totxo’, que després va ser del sistema productiu, que després va ser del sistema social colapsa els ciments de l’Europa moderna: l’estat del benestar i de l’Europa política: l’Esquerra. A Espanya només algunes autonomies (per ara Catalunya, Illes Balears i Andalusia) han optat (¿s’han atrevit?) per fer el que és obvi de l’esquerra: pujar impostos als més rics i revisar la re-implantació dels impostos suprimits.

El canvi del sistema económic nacional no arriba mai. Tornarem a deixar passar oportunitats úniques per a canviar? Només estem esperant per a tornar a comprar pisos i 4×4 com si res no hagués passat? La crisi s’acabarà quan arribi la dreta? I si arriba conseguirà sortir de la crisi o es limitarà a decretar-ne el final?

Per ara ho deixo a l’aire que tot just començo.

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s